Politik

Märkligt men sant: USABloggen slår TechCrunch på iPad!

iPad gör det busenkelt att lägga till en länk till en blogg som får den att uppföra sig precis som en app. Man lägger in URL:et i webbläsaren Safari och sen, när bloggen har kommit upp, trycker man på pilen i den lilla rutan alldeles till höger om sökfältet. Upp kommer en meny där man bl.a. kan välja “Lägg till på Hemskärmen”. Så man trycker på den raden och vips så får man en ikon på iPad som man sen kan trycka på närhelst man vill läsa bloggen.

En annan fantastisk grej är en liten grå knapp alldeles i högra delen av URL:et som det står Läsare på. Tryck på den och du kan läsa bloggen precis i glänsande färg och superb font. Det är precis som att bläddra i en färgsprakande tidskrift, Time Magazine t.ex.

Men när ikonen hamnar på hemskärmen så ser den ut som skrutt, för man måste skapa en speciell ikon för iPad. Och i, om ni ursäktar den dåliga vitsen, ett tecken, på att inte speciellt många läser TechCrunch på iPad så har dom inte brytt sig om att skapa en speciell iPad-ikon för sin blogg.

Vilket jag alltså nu har gjort, som ni kan se på bilden ovan.

Det är inte alls svårt. Här instruktionerna Specifying a Webpage Icon for Web Clip.

Nu ser bloggen alltså helt ståndsmässig ut, t.o.m. på iPad. Den finns f.ö. redan som app för Android.

Så eftersom jag redan har tagit ledningen över TechCrunch vad beträffar ikonen så återstår nu bara att även dra ifrån vad gäller innehållet och sen sälja bloggen för $300 miljoner.

Det bör rimligtvis inte vara alltför svårt.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,DN.se – Kultur/Böcker

[tags]Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,
DN.se – Kultur/Böcker [/tags]