Politik

Palantir, ett av Silicon Valleys allra hetaste startupföretag i Big Data-branschen

Klicka på Palantir

Palo Alto-företaget Palantir, med högkvarter i Palo Alto, är ett av Silicon Valleys allra hetaste företag just nu. Företaget som Stanford-studenter definitivt vill jobba för om de inte själva vill starta eget.

TechCrunchs Colleen Taylor skriver om hur Palantir nu har fått ytterligare $56 miljoner i riskkapital, ovanpå $70 miljoner förra året, vilket betyder att företaget idag är värd omkring tre miljarder dollar!

Palantir Technologies Nabs $56M In New Funding, SEC Filing Shows

Palantir Technologies, the big data analysis company founded in 2004 by a team of ex-PayPal employees including Peter Thiel, has raised $56 million in new funding, according to a document filed today with the Securities and Exchange Commission.

This is by no means Palantir’s first go-round with venture capital investors. This is the company’s 7th round of funding, according to our records — back in October 2011, Palantir closed on a $70 million round of funding that served as its Series F. That raise was held at a $2.5 billion valuation, according to TechCrunch sources.

Vad som gör Palantir så spännande för investerare är att man sysslar med avancerad analys av s.k. Big Data, ett av de absolut allra hetaste områdena här i Silicon Valley just nu. Och inte nog med det, man fokuserar på Big Data-lösningar för bankvärlden och myndigheter.

Och bland de myndigheter som använder Palantirs produkter är USA:s underrättelsetjänster och Pentagon.

Definitivt ett företag att hålla ett öga på inför framtiden.

Inom parentes så hittade jag just ett fantastiskt fint svenskt ord för Big Data, nämligen Rådata. Nu gäller det bara att snabbt befästa det ordets position innan några galningar försöker byta ut ordet mot dess amerikanska variant.

Palantirs blogg

[tags]Online Privacy , Cybersecurity , Internet , Big Data , Data , Nstic , Privacy , Trust Framework , Technology News, Big Data Hadoop, Hadoop, NoSQL, NoSQL Big Data, Big Data Analytics, Google Map Reduce, Amazon Dynamo DB, Cloudera, Hortonworks, MapR, Palantir[/tags]

Axplock från den nordiska pressen:

Debatt – Debatt – hem,Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, KvP: Nyheter

[tags]Online Privacy , Cybersecurity , Internet , Big Data , Data , Nstic , Privacy , Trust Framework , Technology News, Big Data Hadoop, Hadoop, NoSQL, NoSQL Big Data, Big Data Analytics, Google Map Reduce, Amazon Dynamo DB, Cloudera, Hortonworks, MapR, Palantir [/tags]

3 thoughts on “Palantir, ett av Silicon Valleys allra hetaste startupföretag i Big Data-branschen

Comments are closed.