Politik

Vilka amerikanska datormolnsajter är bäst för dina filer?

Klicka på Dropbox.

Den som någonsin har jobbat i ett stort distribuerat team med medlemmar på flera kontinenter vet hur svårt det är att distribuera dokument till alla medlemmar och att sen försäkra sig om att alla har rätt version av dokumenten.

Eller om man som jag använder två bärbara datorer, ett halvdussin servrar, plus en pekmobil och en iPad, och på flera olika platser.

Det enda sätter är att lägga upp filerna i datormolnen och den tjänst som har förändrat livet för mig är Dropbox, för att den är så oerhört enkel och transparent.

Man bara kopierar en fil till en mapp på sen lokala dator och vips så distribuerar Dropbox filen till alla dina andra datorer. Det är ren magin.

Det mest imponerande är när jag drar in en PDF-fil i min DropBox-map på min bärbara dator och jag sen ger mig ut i Silicon Valley med min iPad och Pekmobil och utan att behöva kopiera över PDF-filen så ligger den där tryggt och väntar ifall jag skulle vilja titta på den om jag t.ex. sitter på ett av kaféerna på University Avenue i Palo Alto.

Men Dropbox är inte den enda datormolntjänsten för oss fildelare, dvs dom av oss som delar filer med kollegor, familjen, kompisar och oss själva.

Mickey Meece skriver om fem populära amerikanska datormolnsajter för den som vill spara och dela med sig av sina filer i molnen, och tro mig, om du har några som helst filer så bör använda åtminstone en av de här tjänsterna: A User’s Guide to Finding Storage Space in the Cloud

GOOGLE DRIVE Google Drive, which can be downloaded at www.drive.google.com, should appeal to people who use Gmail and Google Docs online. Instead of e-mailing documents back and forth (and to yourself) on Gmail, you can share large files via Google Drive….

MICROSOFT SKYDRIVE SkyDrive from Microsoft, www.skydrive.com, is claimed to be the most powerful personal cloud storage available based on its features: storage, access to files on the go, collaboration, note taking, showcasing photos and file sharing.

The service provides seven gigabytes of free space

DROPBOX Dropbox.com, the granddaddy of online storage, works with Windows and Mac, as well as the Linux operating system. There are mobile apps for iPhone, iPad, Android and BlackBerry devices.

Users start with two gigabytes of free space, and can earn 500 megabytes for each referral of a new customer. You pay richly to bump up storage: $10 a month for 50 gigabytes and $20 a month for 100 gigabytes.

SUGARSYNC SugarSync, www.sugarsync.com, introduced its cloud technology in 2008 and says it supports the most mobile devices in the industry,…

It comes with five gigabytes of free storage, with paid upgrades from there: $5 a month for 30 gigabytes, $10 a month for 60 gigabytes and $15 a month for 100 gigabytes.

Utan fildelning stannar Sverige, så enkelt är det, och de här sajterna gör det enkelt, billigt och säkert att distribuera filer, t.ex. dokument, bilder och videon till kollegor, vänner och familjen.

Och det allra bästa är att om du plötsligt skulle råka ut för en datorkrasch eller förlorar din dator så ligger filerna säkert uppbackade i datormolnen.

Så vilken av de här sajterna är bäst? Jag gillar verkligen DropBox och alla jag känner verkar använda den. Men jag har skam till sägandes inte använt de andra som erbjudet mer gratisutrymme. Om någon skulle ha erfarenhet av någon av dom så vore det onekligen

Jag kan tillägga att jag använder en annan datormolntjänst, nämligen Yahoos Flickr för bilderna på den här bloggen, och för den tjänsten betalar jag så att jag får i det närmaste obegränsat utrymme.

De allra flesta webb-företag använder idag Amazons billiga Amazon Simple Storage Service (Amazon S3).

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,
Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, Ekot, News,Nyheter – Nyheter

Länkar och källor
Amazon Elastic Compute Cloud The Xen virtual machine monitor, Open Cloud Manifesto, Mosso, RightScale, Salesforce

Taggar
[tags]Cloud Computing, Datormoln, Amazon EC2, RightScale, Amazon Cloud, Bitnami, LongJump, SalesForce,Hyve, Open Compute Project, VMWare Cloud Foundry,Google App Engine, Amazon EC2, Engine Yard, Heroku, Windows Azure Rightscale,Force.com , Dropbox[/tags]