Politik

DIY, den spännande kreativa startupsajten för barn som bygger i San Francisco

Klicka på bilden.

Sociala nätverk är inte bara Facebook och LinkedIn, utan i giganternas skugga finns oräkneliga mindre men ändå intressanta sociala nätverk världen över, inte minst i Kina

Det kommer också ständigt fram nya intressanta sociala nätverk, och New York Times Nick Bilton skriver om ett av dessa, DYI, som står för Do it Yourself, ett socialt nätverk för barn, i San Francisco Disruptions: DIY, a Site for Children, Is Instructive for Start-Ups – NYTimes.com

Children will soon be able to learn to program and make cardboard birdhouses, soda bottle safety glasses, duct tape wallets and toothbrush robots that scurry across a desk like alien life-forms. All these projects will allow children to earn virtual badges, which will appear on the site.

They can also receive embroidered, physical badges in the mail.“Social networks today are about what you like, not what you do,” said Isaiah Saxon, a DIY founder and its chief creative officer. “We want to create an experience for children that’s about what you make, and in turn makes these skills heroic.”

En mycket bra ide som visar att det fortfarande finns många sätt att hitta nya infallsvinklar för innovativa sociala nätverk.

Och med tanken på att Facebooks aktiekurs har fått problem på Wall Street, kanske inte allvarliga problem men ändå problem, så kan vi vänta oss en uppsjö av nya sociala nätverk som kommer att försöka stjäla marknadsandelar från Facebook.

Ett problem för Facebook är att man ännu inte har etablerat sig på den mobila webben. En annan är att Facebook, som grundades för hela åtta år sen, faktiskt börjar bli aningen medelålders. Och på dagens webb kan en sajt som Facebook helt plötsligt bara försvinna på några månader om en ny sajt dyker upp med funktionalitet som Facebook saknar.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, SvD – Mest lästa, Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl, Expressen: Nyheter, Helsingborgs Dagblad: Nyheter, News, News, ITavisen.no, Ekot

Länkar:San Franciscos Hemsida

[tags] Alcatraz, Castro, Dataföretag i San Francisco, Gavin Newsom, Golden Gate, Market Street, Pier 39, San Francisco, San Francisco Bay, SOMA, Turist i San Francisco , Sjölejonen i San Francisco, IT i San Francisco, University of California at San Francisco,, San Francisco, DIY San Francisco, Sociala nätverk för barn, San Francisco startupföretag, DYI.org[/tags]