Politik

Till attack! WorkFu, Intro och Talentbin nafsar LinkedIn i hälarna

Klicka på WorkFu

Det var Intels förre VD Andy Grove som under den nu historiska Pentium-krisen 994 först insåg att virala folkstormar på webben faktiskt kan få gigantiska IT-företag i Silicon Valley att gå under på några veckor, om företaget inte reagerade och stämde i bäcken. Ungefär som Titanic eller Estonia.

LinkedIn, det sociala nätverksföretaget för prof4essionella här i Mountain View här i Silicon Valley som grundades 2003, som som jag själv har bloggat från,
börjar få ambitiösa och inte minst yngre, konkurrenter som nafsar det i hälarna.

Erin Griffith skriver på Pando Daily om WorkFu, ett engelskt startupföretag som använder dina Twitter-kontakter för att rekommendera anställda, eller jobbtillfällen som du själv letar efter, mycket enklare än LinkedIn, och ett tecken på vad som kan hända om ett företag vilar på sina lagrar: WorkFu Launches its Less Ugly, More Useful Version of LinkedIn | PandoDaily

The problem is, LinkedIn is kinda lame. With 161 million users, one year under its belt as a public company, and a valuation of $10.23 billion, LinkedIn, is, in Internet years, old news. And with a fresh crop of startups angling to disrupt or improve upon its offering, LinkedIn starting to look like an industry stalwart itself.

There is Intro, an ambient location app for professionals.

There is Talentbin, which last week launched its social networking-based recruiting tools. And today, there is WorkFu. Of all of the “LinkedIn, but better” offerings I’ve seen, this one might be the most useful and enjoyable to use.

Den som trodde att den sociala nätverksvärlden redan var så full som den överhuvudtaget kan bli trodde fel. Jag är övertygad om att vi kommer att få se hundratals, tusentals nya sociala nätverkssajter under de kommande åren som alla kommer att leva på brödsmulor från Facebook och LinkedIns bord, men som också kommer att bryta ny mark och kanske t.om. vända sig till människor som Facebook inte ens has vetat existerar, som den makalöst framgångsrika anslagstavlesajten Pinterest

Precis som hundratals startupföretag som Airbnb “lånade” från Craigs List här i San Francisco så lånar nu hundratals hungriga uppstickarkandidater olika infallsvinklar och aspekter från Facebook och LinkedIn.

Jag är övertygad om att speciellt LinkedIn, likt en fisk i Amazonas, kommer att anfallas av aggressiva pirayor som kommer att lansera nyare, fräschare och speciellt mer spännande sajter som kommer att locka användare till de lukrativa professionella sociala nätverken.

LinkedIn kommer att överleva, liksom Facebook, men jag skulle inte bli förvånad om de plötsligt skulle komma att tappa användare. Den enda orsaken till att Facebook inte behöver oroa sig nu på en gång är givetvis deras stora kassa men även att folk är passiva och och inte har ork att kasta loss från Facebook och alla kontakter man har byggt upp där.

Om tio år kommer Facebook att vara en sajt för medelålders människor. Medan ungdomen flockas till, ja till sajter som ännu inte finns.

Tillägg: Jag är medveten om att de här nya sajterna fortfarande är mycket små och ännu inget direkt hot mot LinkedIn. Så att säga att dom nafsar LinkedIn i hälarna kanske är en överdrift. Det var dock den bästa titeln jag kan komma på just nu. Och man kan säkert nafsa någon i hälarna även om man är liten.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, SvD – Mest lästa, Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl, Expressen: Nyheter, Helsingborgs Dagblad: Nyheter, News, News, ITavisen.no, Ekot

Länkar:San Franciscos Hemsida

[tags]WorkFu, Intro, Talentbin, LinkedIn, Sociala nätverkssajter [/tags]

2 thoughts on “Till attack! WorkFu, Intro och Talentbin nafsar LinkedIn i hälarna

  1. Bosse

    Zerply är ännu en LinkedIn-utmanare som vänder sig mest till IT-folk. Svensken Christofer Karltorp är en av grundarna. Han håller f.ö. till någonstans i Silicon Valley.

    1. Lennart

      Bosse: Tack för tipset, kul, kände inte till den alls. Dom har lokaler i Mountain View och har fått $100K i riskkapital.

Comments are closed.