Politik

Republikanska Föreningen mot Familjen Bernadottes mjuka makt och vassa armbågar

Sverige och svenskarna har många mindre trevliga sidor. Jantekagen, främlingsfientlighet, ålderdiskriminering och ett rent sjukligt fjäsk för familjen Bernadotte.

Som vi återigen fick se ett exempel tidigare idag när skattefinansierade svenska nyhetsmedier gav den likaledes skattefinansierade familjen PR-reklam värd miljontals kronor på bästa sändningstid.

Familjen knäpper med fingrarna och medierna agerar. Javisst ers kungliga majestät, naturligtvis ert oändliga majestätiska fulländlighet, på minuten ers totala majestätiska blåblodighet. 100 fotografer, 200 journalister, 100 000 hysteriskt jublande åskådare Givetvis, inga problem ers totala majestätiska maktfullkomlighet.

En journalist på SvT sade för en tid sen att fjäsket påminner henne om Nord Korea, och det är otvivelaktigt en bra liknelse. Det är ett ohämmat fjäsk som bör skrämma de flesta demokrater. Det här är inte bra i ett demokratiskt samhälle.

Linnea Frank skriver på Svd Debatt om SVT:s fjäsk som nu antar rent nordkoreanska proportioner: SVT sviker sitt journalistiska uppdrag i rapporteringen om kungadopet

Just nu sänder Sveriges Television programmet ”Inför det kungliga dopet”. Det är ett program som ensidigt hyllar monarkin och som saknar all form av kritisk skildring eller opartiskhet, enligt Fredrik Söderquist, studierektor i retorik vid Södertörns högskola. Unga Republikaner kritiserar nu SVT:s ensidiga rapportering men drömmer hoppfullt om att någon gång få oberoende medier för sina licenspengar.

Debatten är i full gång mellan republikaner och rojalister; ett tecken på att frågan om vårt statsskick verkligen är politiskt laddad i dagens Sverige. Det är underligt att Sveriges Television inte behandlar monarkin som den maktfaktor och det ämne för diskussion som den är. Det är dags att ta av sig silkesvantarna! Att sända inte ett, utan flera program om dopet av nyfödda Estelle Bernadotte går inte ihop med SVT:s oberoende, och då måste någon öppet våga kritisera Sveriges television för att man abdikerat från sin roll som oberoende nyhetsbevakare. Att Sveriges Television aktivt bidrar till att göra reklam för familjen Bernadotte och den svenska monarkin, det menar vi i Unga Republikaner är fel.

Att gå i strid mot familjen Bernadotte och deras sociala nätverk är inget man gör utan moget övervägande. Och jag tycker att Republikanska Föreningen gjorde riktigt bra ifrån sig genom att skicka fram Linnea Frank, en modern ung kvinna för att föra det demokratiska Sveriges talan mot den helt odemokratiska familjen.

En ska hon borde ha tagit fram är att fråga SvTs rojalister
om dom någonsin har hört talas om att t.ex. finländarna eller islänningarna skulle tvingas fira presidentens äldsta dotters nyfödda dotter. Det är så groteskt att man inte riktigt kan fatta att svenskarna går på något så bisarrt.

Men det gör dom tydligen. Och det visar att även svenskarna har ett antal stora skönhetsfläckar, av vilka frånvaron av full demokrati är en av de största och på sikt farligaste. För går man på något sånt här så kan det hjälpa till att förklara varför man heller inte tar avstånd mot t.ex. massavlyssning. En annan institution som begränsar den svenska demokratin.

Att ingen i familjen Bernadotte förvärvsarbetar, att alla sätts upp på skattebetalarnas nota, trots att det endast är “kungen” som faktiskt har rätt till skattepengar, är något som fler svenskar borde reagera emot. Frankrikes nye president har t.ex. en sambo som heter Valérie Trierweiler och som säger att hon tänker fortsätta sitt jobb som journalist.

Om svenskarna nu vill ha ett odemokratisk statsskick så får dom väl ha det, men då ska man också insistera på att den odemokratiske statschefen använder sina vassa armbågar för att sätta upp hela sin familj på skattebetalarnas nota. Och det är inte direkt småpotatis. Istället för att be Daniel att gå på Komvux så har familjen t.ex. begärt och fått över fem miljoner kronor till olika kurser som han ska gå. Är man “kunglig” så står syltburken alltid öppen.

Det är inte att vara “i tiden”. Det är något helt annat.

Om regeringen skulle utlösa allmänt firande av Statsministerns dotterdotter, om han nu hade någon, så skulle de flesta svenskar säkert se det som ett helt groteskt påhitt som direkt stred mot den svenska demokratin.

Att man inte reagerar på samma sätt på det är mediajippot är ledsamt, farligt och odemokratiskt.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Utrikes, Expressen: Nyheter, Expressen: Nyheter, Expressen: Nyheter, GT: Nyheter, Nyheter

[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel, Bertil Ternert, Bertil Ternert New York, Madeleine New York, Estelle Bernadotte[/tags]

10 thoughts on “Republikanska Föreningen mot Familjen Bernadottes mjuka makt och vassa armbågar

 1. Kate

  Men sluta och vara så negativ Lennart tänk på vilken pr kunghuset har gjort för Sverige och speciielt nu när lilla estelle har döpts, den pr är värd miljontals kroner för sverige!!! Hoppas du förstår att jag bara skojar 🙂

  Jo fjäkset för Bernadotte har gått alldeles för långt ja men däremot har jag blivit allt mer säker om att monarkin kommer att försvinna. Kanske inte just numen den dagen kommer!

  Men samtidigt har jag tänkt på att den Republikanska förening aldrig går så hårt på dem , specillet vid debatter och krönikor att dem är lite för fega av sig.

  1. Lennart

   Kate: Jo Republikanska Föreningen kunde definitivt vara mer på hugget. Men jag tycker att dom har skärpt sig på sista tiden, och att skicka fram Linnea var ett mycket bra drag. Vi har också blivit allt fler som kan propagera mot familjen, och det kommer på sikt att ge resultat.

 2. San

  Ok få saker irriterar mig så mycket som västerlänningar som berättar för mig att de läst Rigveda. Det senaste uppsvinget för Ayurveda och Yoga har inneburit många plågsamma diskussioner för mig. .. och ja jag känner till alla krystade kopplingar till kvantmekaniken och strängteori. Men jag vill försäkra alla om att ingen indisk guru för några tusen år sedan var detta på spåren.

  1. Lennart

   San: Jag måste erkänna att jag aldrig ens öppnat Rigveda eller ens hållit ett exemplar i handen. Däremot har jag faktiskt läst den kinesiska Yì Jīng i original, som är helt ointressant idag. Om du nånsin träffar någon som säger att dom är intresserad av den så vet du att dom inte är riktigt funtade där uppe.

 3. Johnny ©

  Ibland när man vaknar upp efter en trevlig kväll så känns det som om jag också var 1000 år gammal.

  Där ser du Lennart vad progressiva bibelstudier kan leda till. En sund själ i en frisk kropp gör susen.

  1. Lennart

   Johnny: Då läser jag hellre Rigveda eller kommunikationstabellen måste jag erkänna. Dom är minst lika spännande.

 4. Christer W

  1000 år? Ett månvarv är 27 dygn. En människa som lever med moderna mått mätt i 80 år hinner uppleva drygt 1000 månvarv.
  Utöver det anser jag att bibel inte är särskilt tillförlitlig historisk källa, det har säkerligen varit en hel del Peder Svartare i farten som har skrivit för sina syften.

 5. H2

  Marie, en liten tillrättavisning. Det första budordet är och var – Du skall inga andra gudar hava jämte mig 🙂
  Inte ens guden ville tydligen ha en beundrad kung 🙂

 6. marie

  om man inom republikanska vill störta en kung, då får ni läsa på kunga krönikan i biblen först. först framlänges sedan baklänges sedan bak och fram. sedan när ni kan recitera texterna ifrån Guds ord i konungaboken. så får ni störta hela kunga huset. när Mose gick upp på berget fick han nerskrivet budord. det första budordet var
  DU FÅR EJ DRÄPA.
  Mose och Aron blev nästan 1000 år gamla.

  1. Lennart

   Hej Marie, kul att höra från dig!
   Du skriver att Moses och Aron blev nästan 1000 år gamla. Varför dog dom i förtid?

Comments are closed.