Politik

USA backar och europeiseras, nu får du betala för papperspåsarna på snabbköpet

Under många decennier, när amerikaner av olika schatteringar har besökt Sverige eller resten av EU så har de kommit tillbaks och beklagat sig över hur fattigt Sverige och EU har varit och hur låg standard man har hållit. En massa småbilar på gator och vägar, höga bensinpriser och kan du tänka dig, man får betala för pappers- och plastpåsar i snabbköpen!!!!

Mina försök att försvara papperspåsarna har avfärdats med ett förakt och ett antal fnysningar som knappast kan beskrivas. I alla fall inte fnysningarna. Så går det uppenbarligen när man håller på och knusslar med socialism, man kan inte ens tillhandahålla gratis papperspåsar på snabbköpen!

Mitt försök att påpeka att det väl är det som den amerikanska kapitalismen går ut på, att man ska ta betalt för allt som man överhuvudtaget kan ta betalt för, har inte gått hem. Mer fnysningar.

Nu plötsligt har den socialistiska europeiska seden nått Silicon Valley, i ett tecken på att även amerikanerna har börjat bli aningen mer miljömedvetna och företagen samtidigt fått det så svårt ekonomsikt sätt att de måste söka nya inkomstkällor, t.o.m. genom den förhatliga europeiska seden att ta betalt för papperspåsar.

De nya papperspåsedirektiven utfärdas kommun för kommun här i området, och kommer säkert att få svenska turister att känna sig mer som hemma än tidigare.

Däremot finns det fortfarande s.k. bag boys på vissa snabbköp som slår in dina varor i dina papperspåsar och sen skjuter din gigantiska shoppingvagn, stor som en stridsvagn, några kilometer ut på parkeringsplatsen, och sen lastar in varorna i din gigantiska SUV. Vissa seder förändras aldrig.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt

[tags]Papperspåsar i Silicon Valley, Paperbags in Sweden [/tags]

2 thoughts on “USA backar och europeiseras, nu får du betala för papperspåsarna på snabbköpet

  1. roger

    Brukar de inte gnälla på att toalettbesöken i Sverige kostar pengar också, 10 spänn är väl standardsumman i Sthlm.

Comments are closed.