Politik

Lyxliv på Côte d’Azur med pekmobilen visar hur radikalt världen förändras

Middag på stranden i Nice i går.

På IT-möte i Nice på Rivieran så märker jag hur dramatiskt mobilteknologin har förändrat världen.

Alla använder pekmobiler, taxichaufförerna, kyparna på restaurangerna, butiksbiträdena, konferensdeltagarna från Japan, Kina, England, Sverige, USA och Israel, alla har de pekmobiler och använder dom ständigt.

Kyparen på strandrestaurangen kollar notan och menyn på sin iPhone, de middagsgäster som inte kan navigera den franska menyn använder sina pekmobiler för att blixtsnabbt kolla översättning på sitt eget språk.

Man Twittrar och kollar moln-baserade recensioner av affärer och matpriser. Och själv står jag i ständig kontakt med familjen i Kalifornien via bilder jag laddar upp på nätet.

Var är forna tiders tjocka buntar med papperskartor, var är reseparlörerna och guideböckerna, Europa på $50 Per Dag och allt vad de hette?

Idag kollar alla med sina sociala nätverk för de senaste tipsen om vad man skal göra och se.

Allt finns tillgängligt på några sekunder på din pekmobil.

Och på flyget över sitter var och varannan person och läser på sina e-bokläsare, eller lyssnar på musik i sina iPoddar. Eller följer flygrutten på sina wifi-uppkopplade iPaddar. För idag erbjuder allt fler fygplan WiFi ombord.

Välkommen till den moderna ständigt uppkopplade Rivieran.

Det enda smolket i bägaren är att taxichaufförerna hittills vägrar att acceptera kreditkort. Konstigt nog, men så är det.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt

[tags]Côte d’Azur, Mobiler på Côte d’Azur, Rivieran Mobiler[/tags]

3 thoughts on “Lyxliv på Côte d’Azur med pekmobilen visar hur radikalt världen förändras

Comments are closed.