Politik

Birgitta Ohlsson: rojalistisk dubbelagent infiltraterade Republikanska Föreningen?

Dubbelagenter som infiltrerar motståndarens läger, typ Kim Philby, Stig Wennerström och andra, var vanligt under det Kalla Kriget. Något som vi blev påminda om av Birgitta Almgrens: ”Inte bara spioner. Stasi-infiltration i Sverige under kalla kriget” nyligen. Men att svenska Republikanska Föreningen mellan 2003-2005 tydligen – som det nu verkar – skulle ha letts av en övertygad rojalist, med allt vad det innebär, kommer ändå som en skräll i vad som finns kvar av det svenska folkhemmet.

För att Republikanske Föreningens förre ordförande efter alla kungaskandaler de senaste åren inte bara uppvaktar kungafamilkjen utan också hovniger får ses som en av de mest spektakulärt bisarra framträdanden på länge i svensk politik.

MSN skriver om hur Birgitta Ohlsson nu hovniger för den betydligt yngre Victoria: Vill avskaffa monarkin – nu hovniger EU-ministern för kronprinsessan – Vill avskaffa monarkin – nu hovniger EU-ministern för k

Ministern hovneg nämligen inför kungligheterna – trots att hon tidigare varit ordförande i Republikanska föreningen, en organisation som arbetar för att avskaffa monarkin. Republikanska föreningen menar däremot att Ohlsson fortfarande är en “övertygad republikan”. – Hon har gjort väldigt mycket för oss och jag vet att hon fortfarande är en övertygad republikan som vi hoppas och tror kommer att fortsätta att driva frågan i sitt politiska värv, säger Tariq Baccus, presstalesman för organisationen, till Nyheter24.

Att rojalister skulle ha infiltrerat Republikanska Föreningen är långt ifrån ologiskt, men att man under några år faktiskt skulle ha styrt hela föreningen betyder att föreningen nu måste se över sina säkerhetsrutiner.

Den här synnerligen bisarra incidenten visar hur som helst att kampen om ett demokratiskt Sverige måste intensifieras och att Republikanska Föreningen måste
vara betydligt försiktigare med vilka man samarbetar med.

Axplock från den nordiska pressen:

Ekot,DN.se – Kultur/Böcker, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, GT: Nyheter

[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel,, [/tags]

8 thoughts on “Birgitta Ohlsson: rojalistisk dubbelagent infiltraterade Republikanska Föreningen?

 1. Kate

  Du kanske har rätt Lennart, då jag alltid har uppfattat Birgitta Ohlsson som en rätt så hal och opåltigt typ. Det är någonting med henne som gör att jag får kalla kårer, kan inte sätta finger på vad det är. Men ja håller med mkt konstigt men du får inte glömma hela bort besattheten av att fjäska för Bernadotten familjen. Fortfrande anses ju familjen vara den finaste i SVerige. Patestiskt att se vuxna människor som försvarar kungen men han får väl gå på strippklubb om han vill men då borde väl inte kungen ha några problem att tillåta sin döttrar att bli strippor. Så att andra män också får tillfället att kolla på kvinnor. Det sker mkt traffikck mm i strippbranscen sen hör vi Silvia – jag kämpar för att ingen kvinna ska beöhva utnyttjas eller säljas vidare eller tvingas bli strippa. HAHAHA men hon kanske ska börja med att förändra sin man kvinnosyn först innan hon försöker lära andra människor.

 2. Johnny ©

  Självklart var en del svenska kungar tvungna att offra sig för riket och gifta sig med någon prinsessa från Danmark eller Tyskland för att hålla ryggen fri.

  Den främste kungen var naturligtvis Gustav den II Adolf som skapade stormakten Sverige, Herman Lindkvist har en utmärkt videoserie i 4 delar på You Tube om Gustav den II Adolf. Otroligt vilka kungar vi har haft, utan dem skulle inte Sverige finnas. Jämfört med våra stentuffa kungar framstår våra statsministrar som riktiga mesar.

  http://www.youtube.com/watch?v=Ou7mgj8jqic

  Lennart, Birgitta Ohlsson är en EU-häxa och vill att hela världen skall bilda en federal union för att undvika krig, det är närmast en garanti för krig, hon kan inte bli mer belastad än hon är, hon och Cecilia Malmström är de värsta FP häxorna.

 3. Edward i Orlando

  Jo, våra gamla kungar var verkligen gediget svenska…..
  Om jag inte misminner mig så var mamman till GIIA, tyska? Och KXII mamma var danska, tror jag.

 4. Peter Andersson

  Skattebetalarnas Förening, som på åttiotalet var en nagel i ögat på sossarna, togs långsamt med säkert över av folk som ville höja skatterna – och är numera (förmodligen planenligt) helt distanserad från debatten. Just saying…

  1. Lennart

   Peter: Intressant. Och jag ser det som helt möjligt att rojalister skulle ha kuppat Republikanska Föreningen.

   Det underliga är kanske inte trots allt så mycket det som att en folkpartist hela 56 år efter det att Ulla Lindström vägrade hovniga för “drottning” Elizabeth nu gör något så bisarrt som att hovniga för Victoria. Man undrar vad det är som Birgitta Ohlsson vill åstadkomma med ett så konstigt utspel. Helt klart kommer det här att belasta hennes karriär livet ut.

 5. Johnny ©

  Tyvärr är det inte tillräcklig stake i de svenska rojalisterna, bara det att man accepterar att vår nuvarande kungafamilj härstammar från Frankrike och är helt oduglig, borde ju få varje svensk att skämmas.

  Sverige behöver riktiga kungar, topp utbildade och topp tränade kungar som på Stormaktstiden, från Gustav den II Adolf till Karl den XII. Då skulle Europa vara lika väl integrerat i Sverige som Skåne är idag. Det är dags att upplösa kärringriksdagen och utse mig till kung och påbörja den nya Stormaktstiden 2.0.

  Jag kommer naturligtvis att utse alla IT-ingenjörer till den nya adeln som skall leda cyberkriget med att först tömma alla världens banker på alla pengar och sedan avfyra alla kärnvapen mot alla nuvarande stormakter som vägrar underkasta sig den svenske kungen.

  Jag kan se den svenska stormakten framför mig:

  http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=5zgkySBTUIw

Comments are closed.