Politik

Bland muslimer och startupföretag på Blvd Charles De Gaulle i Colombes i Paris

På några dagars besök i Paris för att träffa några av Frankrikes 400 startupföretag i sjukvårdsbranschen så vandrar jag runt i invandrartäta Colombes i nordvästra Paris och tittar in i små matvaruaffärer som alla verkar ha “Halal” eller “Muslimsk” i titeln. Muslimska kvinnor i Hijab och med barnvagnar passerar förbi grupper av äldre men som sitter och röker och pratar, klungor av unga invandrarkillar och tjejer och även en och annan elegant ung man kladda i traditionell muslimsk dräkt.

Men bara något hundratal meter bort från denna typiska invandrarförort så skiner glaset och det rostfria stålet i solen på de höga och toppmoderna IT-skraporna som kungör att framtiden faktiskt också har gjort sin entré här i Colombes. Och kostymklädda västerländska män med iPhone mot örat och datorer i den eleganta ryggsäcken skyndar förbi invandrarna, var och en i sin egen värld. Som förhoppningsvis snart kommer att mötas.

Trots olika religioner och traditioner så talar alla i den globaliserade IT-världen lyckligtvis samma språk, och vi har inga som helst svårigheter att göra oss förstådda där vi pratar om HIPAA och ICD10, SNOMED LOINC och HL7.

Förhoppningsvis kommer de nu unga invandrarna utefter Blvd Charles De Gaulle här i Colombe också dom snart att kunna finna sina rättmätiga platser i stål och glasbyggnaderna litet längre ner utefter gatan. Till båtnad inte bara för dom själva utan även för Frankrike och den franska IT-industrin.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Ekot, SvD – Utrikes

[tags]Sjukvård i Frankrike, Frankrike, Paris, Invandrare i Paris [/tags]

One thought on “Bland muslimer och startupföretag på Blvd Charles De Gaulle i Colombes i Paris

  1. Johnny ©

    Lennart: “Förhoppningsvis kommer de unga invandrarna i Colombe snart att finna sina rättmätiga platser i franska IT-industrin.”

    Tyvärr är det mest tomma förhoppningar, det finns inga fakta som som stödjer en sådan utveckling. Multietniska samhällen tenderar till frivillig segregation och ökade konflikter och våld mellan folkgrupperna. Är man för “mångkultur” är man också för konflikter och våld mellan människor.

    Jared Taylor, har studerat vad “racial diversity” innebär för Amerika och andra länder på jorden.

    http://www.youtube.com/watch?v=1kcYupOiaF0&feature=player_embedded

Comments are closed.