Politik

Har Silicon Valley blivit tråkig? Storstaden lockar, Pinterest överger Palo Alto för San Francisco!

Det här är en liten nyhet om en stor och mycket viktig trend. Jag har skrivit om den sociala anslagstavlesajten Pinterest som på kort tid har blivit en megasjt för USA:s kvinnor.

Pinterest grundades av Ben Silbermann en kille från Iowa som kom till Silicon Valley, fick ett jobb på Google och sen lämnade Google för att starta sitt eget företag.

Nu till den lilla stora nyheten: Pinterest har legat i Palo Alto, i hjärtat av Silicon Valley, men flyttar nu till SoMa-distriktet i San Francisco.

SoMa, för den som inte kan sitt San Francisco är IT-distriktet söder om Market Street i staden.

Owen Thomas skriver i Business Insider om flytten: In A Key Shift, Pinterest Is Leaving Palo Alto And Moving To San Francisco – Business Insider

After weeks of rumors, it’s really happening: Pinterest, the visual interest-sharing network, has packed up its Palo Alto office and is moving to San Francisco. Sarah Tavel, an international growth executive at Pinterest, noted the move on Twitter and confirmed that Pinterest’s new office would be in San Francisco. TechCrunch first reported that Pinterest was looking at office space in San Francisco last month—specifically 410 Townsend, an office near San Francisco’s Caltrain station, a desirable neighborhood for startups.

Så varför är den här flytten så märkvärdig? Jo för att dagens IT-ingenjörer är helt annorlunda mot hur dom var för en generation sen när jag kom hit. Dom är framför allt yngre, och inte intresserade av att starta familj och köpa en svindyr villa vid någon trädkantad gata i det lugna men socialt urtråkiga Silicon Valley. Att bo i centrala Silicon Valley är ungefär som att bo på Småländska Höglandet, fast med palmer och mer sol.

Dagens unga IT-ingenjörer vill bo i storstan och det betyder San Francisco. Vilket är varför startupföretagen nu med förkärlek förlägger sin verksamhet till San Francisco.

Det här är en viktig utveckling för det betyder att de gamla IT-städerna som låg utanför stan och hade datahallar som var stora som stålverk nu ersätts av små stadsbaserade IT-företag som har datan i datormolnen och bara behöver rätt blygsamma lokaler och absolut inga egna datahallar.

Så sayonara till Kista m.a.o.

Pressklipp:

NyTeknik – Senaste nytt,Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, svt.se – Sverige, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, Pinterest[/tags]