Politik

Apple + Twitter = sant? Varför Apple behöver Twitter för att överleva

S ocialla nätverk genomsyrar hela det globala kunskapssamhället och ve det startupföretag som inte har sociala nätverk som en del av sin app. Det är helt enkelt otänkbart i dagsläget.

Så att Apple är Silicon Valleys enda ledande IT-företag utan ett fotfäste på den sociala nätverksarenan är knappast en hållbar situation för Apples VD Tim Cook.

Evelyn M. Rusli och Nick Bilton skriver i New York Times att Apple gärna vill göra en större investering i Twitter, för att få tillgång till Twitters teknologi och samtidigt få inflytande över företaget: Apple Is Said to Discuss an Investment in Twitter – NYTimes.com

Apple, which has stumbled in its efforts to get into social media, has talked with Twitter in recent months about making a strategic investment in it, according to people briefed on the matter. While Apple has been hugely successful in selling phones and tablets, it has little traction in social networking, which has become a major engine of activity on the Web and on mobile devices.

Social media are increasingly influencing how people spend their time and money — an important consideration for Apple, which also sells applications, games, music and movies.

Apple has considered an investment in the hundreds of millions of dollars, one that could value Twitter at more than $10 billion, up from an $8.4 billion valuation last year, these people said.

Enstöringen Steve Jobs var inte intresserad av sociala nätverk men Tim Cook inser tydligen att Apple knappast kan fortsätta växa om man inte gör Sociala Nätverk till en grundbult i Apples produktportfölj.

Apple har försökt samarbeta med Facebook, men det gick ingenstans, och då finns det bara Twitter kvar.

Google försökte lösa samma problem genom att skapa sitt eget sociala nätverk, Google plus, men Apple är uppenbarligen inte beredd att försöka konkurrera med Facebook, LinkedIn, Pinterest och Twitter. Så istället vill investera i den enda tunga sociala mediaföretaget som ännu inte är börsintroducerat.

Litet underligt egentligen att man inte köper helt sonika Twitter, men tydligen är det inte till salu ens för det gigantiska belopp som Apple skulle kunna satsa på Twitter.

Pressklipp:

NyTeknik – Senaste nytt,Computer Sweden 20 senaste nyhet, SvD – Senaste nytt, digi.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, [/tags]