Politik

Bland latinamerikaner och jordbruksarbetare på Gilroy Garlic Festival i Silicon Valley

Klicka på bilden

Silicon Valley är IT och bioteknologi och hundratusentals invandrande ingenjörer och vetenskapsmän. Men bara några mil söder om Silicon Valley så börjar en helt annan värld. En värld befolkad av spansktalande latinamerikaner och fattiga jordbruksarbetare.

Det här är början på den väldiga San Joaquin-dalen som sträcker sig hela vägen ner mot Los Angeles och är en av världens rikaste jordbruksbygder.

Varje juli går en stor vitlöksfestival av stapeln nere i den lilla staden Gilroy söder om San Jose och John Boudreau skriver om festivalen i lokaltidningen Mercury news: Gilroy Garlic Festival is fun for serious foodies – San Jose Mercury News

tens of thousands of visitors entering the festival streamed by an army of volunteers grilling big slabs of beef and whole chickens in the “Gourmet Alley,” an acre-sized area of Christmas Hill Park, where the garlicfest is held every year. By the end of the weekend, two-and-a-half tons of garlic will have been Advertisement consumed, along with 10,000 loaves of French bread, 10,000 pounds of fries, 2,700 pounds of sausage, 5,000 pounds of squid and 4,000 pounds of prawns.

Food preparation is something of a performance art here. At one end of Gourmet Alley, “pyro chefs” worked large skillets filled with calamari and scampi over flames while working a crowd of onlookers. With rock music blaring, the cooks alternated between breaking into dance moves and dousing the seafood with oil and seasonings.

For those unfamiliar with Gilroy, the city of 49,000 may be nothing more than a place to stop off Highway 101 to visit outlet stores.

Det är inte mycket som människorna på vitlöksfestivalen, man odlar vitlök i Gilroy om det är någon som inte förstår sammanhanget, och IT-ingenjörerna här längre upp i Silicon Valley har gemensamt.

Men för den som gillar gamla traditionella amerikanska jordbruksmässor och som vill se en bit av “det äkta USA” bör absolut besöka festivalen. Det är en blandning av osande mat, stekande värme, country och western-musik, underhållning för barnen och djuruppvisningar av olika slag. Ja och sen tiotusentals människor.

Man kan sen fortsätta till den exklusiva Monterey vid Stilla Havsbukten.

Pressklipp:

svt.se – Sverige,
SvD – Senaste nytt

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, [/tags]