Politik

Rekommenderas starkt: Googles billiga och användbara Nexus 7 surfplatta

För ett år sen började ryktena gå om att Google skulle komma ut med en surfplatta, men ingenting hände. Så i våras så blev min äldste och mycket IT-kunnige son så trött på allt mitt tjat om hur jag gick väntade på Googles surfplatta som kanske eller kanske inte skulle kunna konkurrera med Apples Ipad om och när den nu kom, att han helt enkelt köpte mig den senaste iPadden.

Trots att han själv ännu inte hade någon. Säg inte att han inte är snäll! Men nu när Google äntligen har kommit ut med sin Nexus 7 så passade han på att köpa en till sig själv, och han är mycket nöjd med sitt köp!


Nu tänker han och hans bror köpa en till min fru och jag tänker köpa en till min dotter plus en till mig själv.

En av orsakerna till att Googles Nexus 7 är så bra är att den är mindre, lättare och betydligt billigare än Apples iPad, och det betyder att man lätt kan ta den med sig ut på stan utan att behöva vara rädd för att tappa eller förlora den.

Man bara stoppar ner den i en liten väska och där ligger sen tills man behöver den.

Man ska absolut köpa den dyrare modellen med 16 Gigabytes disk. Nexus 7 kommer endast med WiFi men det är något som kan man leva med, speciellt eftersom ett 4G-abonnemang är mycket dyrt och dessutom kommer med en månatlig övre gräns på hur mycket data man kan ladda ner, som man inte får överskrida.

Och priset, $250 är rent vidunderligt lågt för en så här bra surfplatta.

Min son har hittills SMS:at eller ringt hem, men ringde nu på Skype på sin nya Nexus 7 till min iPad, och vi hade en videokonferens.

Bara det gör det värt att köpa en Nexus 7. Och om man har ett bra bredband, som jag inte har här i hjärtat av Silicon Valley, så kan man använda Google Hangouts för att videokonferensa med jag tror upp till nio personer.

Och hur är det med batteriet, hur länge varar det innan man måste ladda om det? Enligt Engadet, en pålitlig sajt, så räcker det nästan upp till 10 timmar om man kör en kontinuerlig videoloop och dessutom är uppkopplad till WiFi. Och det är mycket bra för vilken surfplatta som helst.

Så om ni har litet pengar över så är det här ett bra köp som kommer öppna era ögon till nya saker man kan göra på surfplattor.

För mig, konstigt nog, blev min iPads killer app DropBox som jag använder för att fildela material från mina andra datorer.

Det är rent vidunderligt att kunna läsa längre artiklar från New York Times, Economist eller Wall Street Journal, eller varför inte en understreckare från SvD på min iPad.

På morgonen lägger jag också min iPad på frukostbordet och lyssnar på Sveriges Radio. Något som är omöjligt ens med någon av mina bärbara datorer eftersom dom är för stora.

Och givetvis kan man göra samma sak med Googles Nexus 7, som dessutom kostar en tredjedel av min iPad.

Ett mycket bra köp m.a.o. Jag har bara läst positiva recensioner och min son säger samma sak.

Pressklipp:

NyTeknik – Senaste nytt,
NyTeknik – Senaste nytt, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, SvD – Senaste nytt

[tags]iPad, Kindle, Iconia Tab A100, Motorola Xoom , Android, HP Touchpad, skärmtangentbord, Pekmobil, Jailbreak, CyanogenMod, Google Nexus 7 [/tags]