Politik

Måste ses: Olive The Movie och den makalösa, magiska mobilrevolutionen

Vad händer när miljoner människor får tillgång till sin egen dator, en dator som de kan bära med sig överallt, som kan göra allt som en stor dator kan göra och som dessutom kommer utrustad med en videokamera, GPS och mikrofon?

Filmskapandet har traditionellt krävt dyrbar kamerautrustning som har gjort det omöjligt för unga filmskapare att konkurrera med de stora Hollywoodstudiorna.

Men som filmen Olive The Movie (Se videon ovan) visar så gäller den ekvationen inte riktigt längre.

För det faktum att Hooman Khalili, en radio personlighet från San Francisco och Pat Gilles en filmexpert har lyckats skapa en 90-minuters underhållningsfilm om en ung tjej som möter tre problemfyllda vuxna och förändrar deras liv med en Nokia N8 mobiltelefon för $400 är verkligen rena magin, trots en budget på $430 000.

Visserligen behövs även en del annan utrustning, och givetvis skådespelare, men det är ändå rena magin att varje människa idag bär med sig ett magiskt verktyg som de kan använda på ett oändligt antal sätt, inklusive för att skapa underhållningsfilm!

Vi befinner oss i början av en tsunami av innovation som helt kommer att förändra samhället och ge oss alla tillgång till dataresurser som vi ännu inte riktigt kan ana.

Jag ser det själv inom den amerikanska sjukvårdsindustrin, där läkare och sjuksköterskor idag har börjat använda sjukvårdsappar för iPaddar och pekmobiler.

Mobilteknologin fullkomligt vältrar sig fram och tar sig in på alla arbetsplatser överallt, och det här är bara en första lilla blygsamma början.

Kurt Orzeck skriver om Olive the Movie, som spelades in här i Norra Kalifornien, på CNN: http://www.thewrap.com/movies/article/director-movie-made-smartphones-puts-all-his-chips-oscar-34080

Along with additional funding from San Francisco businessman Bill O’Keefe, Khalili was able to cover the costs of the film — which were substantial, due in part to casting expenses.

Kelly and O’Keefe are credited as the executive producers of “Olive.”

With help from casting director Robin Lippin, Khalili was able to snag Rowlands, who enjoyed the script, he said.

Finally, in April 2011, preproduction began. The 90-minute film was shot over the course of five weeks in Northern California and edited in nine days.

Titta på videosnuttarna ovan och tänk sen var vi kommer att vara om fem, tio eller tjugo år.

Pressklipp:

Computer Sweden 20 senaste nyhet,svt.se – Världen, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt

[tags] Olive The Movie , Mobiler och film, Hollywood och Mobiltelefoner, Film i USA[/tags]