Politik

Silicon Valley: på Google för Meetup om Google Compute Engine

Klicka på bilden för att läsa mer om Google Compute Engine och det här Meetupet.

På kvällarna brukar jag kila på s.k. Meetups tillsammans med tiotusentals andra IT-ingenjörer är i Silicon Valley. Det är ett jättebra sätt att ha koll på den allra senaste teknologin och mingla med andra IT-ingenjörer.

I går kväll var jag på ett intressant möte på Google om Google Compute Engine, som Google just har lanserat för att konkurrera med Amazons EC2, som hittills har varit helt dominerande på det här området.

Det var fullsatt, 350 pers, vilket visar hur viktigt Googles datormoln är, och vi fick en demo och en detaljerade beskrivning över hur man börjar använda Google Compute Engine.

Google Compute Engine är en s.k. Infrastructure as a Service, IaaS, medan Google App Engine, som redan har funnits i flera år är en s.k. Platform as a Service, eller Paas. Mer om skillnader mellan dessa båda teknologier senare.

Sedan följde en presentation av Cliqr, som gör det möjligt att flytta appar mellan olika datormoln. Även det en intressant teknologi.

Allt i alla mycket intressant även om dom hade problem med mikrofoner och högtalare som man hade trott att det högteknologiska Google skulle ha koll på.

Pressklipp:

NyTeknik – Senaste nytt,NyTeknik – Senaste nytt, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet

[tags]Cloud Computing, Datormoln, Amazon EC2, RightScale, Amazon Cloud, Bitnami, LongJump, SalesForce,Hyve, Open Compute Project, VMWare Cloud Foundry,Google App Engine, Amazon EC2, Engine Yard, Heroku, Windows Azure Rightscale,Force.com [/tags]