Politik

Christina Lugnet som festfixare, Annie Lööf som festfuskare, hur staten festar upp hundratals miljoner utan påföljd

Den festklädda Annie Lööf.

Näringsminister Annie Lööf har, enligt Expressen bjudit 15 av sina närmaste medarbetare på en “avslutningsmiddag”, en middag som gick på 21 695 kronor.

Det är nu som mysteriet börjar. För Annie Lööf betalade själv hela notan som sen skickades in till Näringsdepartementet, trots att det enligt Centern var meningen att partiet skulle betala.

Men ingen svensk journalist verkar inse att det finns en potentiell rykande pistol eller i varje fall en rykande hund begraven här. För frågan uppstår omedelbart, med vilket kreditkort betalade Lööf middagen ???? Med regeringens kreditkort, med partiets kreditkort eller med sitt eget kreditkort?

Om hon betalade med partiets kreditkort, eller med sitt eget privata kreditkort för den delen, så hade ju Näringsdepartementet omöjligt kunnat acceptera räkningen, eftersom man endast kan betala för utgifter på regeringens kreditkort!

Så det verkar onekligen som om Annie Lööf betalade en partifest med regeringens kreditkort, i vilket fall hon, säkert omedvetet, har festfuskat. Men hur i himlen kan allt gå så slapphänt till att något sånt är möjligt? Det här rör sig ju trots allt om skattebetalarnas pengar!!

Erik Ridderstolpe skriver i på Sveriges Radios webbsajt: Annie Lööf åt för skattepengar – Ekot

Centerledaren Annie Lööf bjöd sin politiska stab på avslutningsmiddag i slutet av juni på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Sammanlagt ett 15-tal personer med pressekreterare och statssekreterare.

Notan gick på 21 695 kronor och det är Näringsdepartementet som betalat trots att det var en intern centerpartisk middag.

Josefine Elfström skriver i Expressen om samma historia: Lööf betalade notan med skattepengar | Nyheter | Expressen | Senaste nytt – Nyheter Sport Ekonomi Nöje

I slutet av juni bjöd centerledaren Annie Lööf sin politiska stab på avslutningsmiddag på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Notan slutade på 21 695 kronor för sällskapet på cirka 15 personer.

Räkningen borde ha gått till Centerpartiet då det var en intern centerpartistisk middag, men den gick i stället till näringsdepartementet som betalade.
Missade fakturan

Statssekreteraren Håkan Ekengren säger till Ekot att misstaget beror på att de i samband med sommaren missade att tala om för departementet att den här fakturan inte skulle ställas till dem.

Statsekreteraren Håkan Ekengrens förklaring är synnerligen märklig. Dvs allt sköts muntligt, departementet har ingen möjlighet att granska om ministern har gjort något misstaget eller inte, för det finns tydligen inga revisorer som granskar ministerns utlägg. Allt sköts muntligt.

Hade inte historien med Christina Lugnet inträffade så hade skattebetalarna tydligen fått betala Annie Lööfs middag och ingen hade någonsin fått reda på sanningen, för det finns som sagt tydligen inga revisorer som granskar ministrarnas utgifter!!! Reinfeldt bryr sig inte, det här verkar nästan som förmåner som alla känner till men ingen pratar om.

Men varför använder inte regeringen Reinfeldt datorbaserade datorsystem som kollar alla utgifter? Varför använder man muntliga rutiner som inte lämnar några spår efter sig och som lätt kan missförstås?

Och varför allt de här j-vla festandet stup (och sup) i kvarten? Annie Lööfs medarbetare är sannerligen inte lågavlönade, varför kunde dom inte betala sin egen j-vla middag? Varför inte?

Christina Lugnet festade upp över 16 miljoner kronor mellan januari 2010 och augusti 2012 på en personalstyrka på 300 personer. Om vi säger att Sveriges verk och departement totalt sysselsätter ska vi säga 30 000 pers så skulle myndigheternas festande totalt ha kostat 1600 miljoner sedan januari 2010. Nu festar inte alla verk lika mycket som Tillväxtverket, men tydligen hade Christina Lugnet ändå lagligt rätt till att spendera säg 2,5 miljoner på företagsfester under den här tiden.

Vilket skulle bli en kvarts miljard för alla verk och myndigheter på två och ett halvt år. Och med tanke på hur taffligt granskningen av alla fester är så får vi anta att siffran är mycket högre än så.

De amerikanska IT-företag som jag har insyn i har för länge sen löst det här problemet. Har man personalfester så är det på sin höjd en per år och då sätter man upp ett tält och tar in hamburgare, varmkorv och glass. Inte alls den mat som Annie Lööf eller Christina Lugnet har på sina fester. Och Och har man julfest, vilket förekommer, så får de anställda betala själva.

Det här är inte något problem som varken amerikanska eller svenska företag brottas med. Det är de för länge sen har löst.

Regeringens sjuka festfixering där man festar upp hundratals miljoner kronor verkar vara en kvarleva från den socialdemokratiska eran med höga skatter, där det gällde att festa upp pengar som man inte kunde få ut i lön.

Ett sätt att göra av med pengarna, som jag själv är insatt i, är att svenska företag på 80- och 90-talet lät sina anställda göra flera företagsresor över hela världen som en löneförmån. Den kan mycket väl finnas kvar än idag.

Man att man också satte snurr på hundratals miljoner per år i företagsfester hade jag ingen aning om. Och att generaldirektörer inte kan straffas eller ens avsättas för trolöshet mot huvudman och t.o.m rena bedrägerier och istället får sitta kvar med bibehållen lön mandatperioden ut visar att den svenska regeringen tydligen har beslutat sig för att tolerera öppen korruption utan att lyfta ett finger för att stoppa den.

Oisín Cantwell skriver i Aftonbladet om hur alla partier tydligen är med på att generaldirektörer inte kan straffar för otrohet mot huvudman: Godkände utredning som ville bevara privilegierna | Oisín Cantwell | Kolumnister | Nyheter | Aftonbladet

Och vad jag kan se har ingen Socialdemokrat sagt ett pip om det här de senaste dagarna.

I sanning som det verkar en mycket sjuk politisk kultur.

Nu är jag inte expert på hur den svenska regeringen fungerar. Så om jag har fel så rätta mig gärna. Men vad jag kan i pressen se så är det så här som det fungerar

Pressklipp:

Nyheter – Nyheter,svt.se – Sverige, Ekot, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, Sydsvenskan

[tags] Christina Lugnet , Tillväxtverket, Annie Lööf Christina Lugnet[/tags]

12 thoughts on “Christina Lugnet som festfixare, Annie Lööf som festfuskare, hur staten festar upp hundratals miljoner utan påföljd

 1. Anneli.k

  Jag tjänar landet för 24000 per månad o gjort det i 27 år min nacke o rygg är utslitet, mina nerver är slut, jag jobbar heltid med sveriges framtid, med våra små barn. Mina tänder är slut, jag har inte ekonomisk möjlighet att ta tandvård, mina ögon är i behov av nya glasögon, men min inkomst räcker inte till. Jag tjänar landet med mitt liv o har ingen möjlighet i detta land

 2. Anneli.k

  Jag tjänar landet för 24000 per månad o gjort det i 27 år min nacke o rygg är utslitet, mina nerver är slut, jag jobbar heltid med sveriges framtid, med våra små barn. Mina tänder är slut, jag har inte ekonomisk möjlighet att ta tandvård, mina ögon är i behov av nya gladögon, men min inkomst räcker inte till. Jag tjänar landet med mitt liv o har ingen möjlighet i detta land

 3. Christer W

  Roger, ändå är det småpengar jämfört med vad en handfull personer i kungahuset får direkt och indirekt.

 4. roger

  Några favoriter:

  EMI Music Sweden AB, Povel Ramel, Debut, Produktionsstöd, 90 000
  Från wikipedia: EMI är ett brittiskt skivbolag. Det är världens fjärde största skivbolag

  Arvidsjaurs kommun, Kultur för äldre i Arvidsjaur, 500 000
  Vet inte hur många kulturintresserade pensionärer det finns bland Arvidsjaurs 5000 invånare. Men får inte kommunen pengar alla redan från stat och kommuninvånare, varför söka detta bidrag, räcker inte pengarna från början så höj skatten, varför fördyra allt med ytterligare en byråkratisk process? Detta gäller för ALLA kommunder och landsting i listan ovan!
  På samma tema: Vallentuna Kommun, Konst i Vården, 1 200 000
  Ge pengarna till vården istället, tror det är få av Vallentuna Kommuns 19000 invånare som har glädje av dess 1,2miljoner.

  Axelsson & Nilsson-duo, 100 000
  Axelsson & Nilsson Duo består av trombonisten Ivo Nilsson och slagverkaren Jonny Axelsson. Duon spelar konstmusik från vår samtid.
  Allt som krävs för att få skattekronor är att spela gamla låtar på ett instrument.

  Många som inte fyller i blanketter som en del av sin hobbyverksamhet blir totalt blåsta.
  Andra får göra det gratis i mån av tid efter jobbet, ställa upp ideellt, söka sponsorer, sälja bingolotter och biljetter.

  Förlåt Lennart, skall inte låta min ilska gå ut över din blogg mer. Jag skall hem för att öva dans till bleckblås. Eller skattefuska. Eller emigrera. 🙂

  1. Lennart

   Roger: Har du några länkar för Arvidsjaurhistorien, den är helt makalös. Och varför får inga yngre eller medelålders nån kultur i Arvidsjaur?

 5. roger

  forts…

  First Floor Power, 50 000
  Fläsket brinner, 50 000
  Fläskkvartetten, 80 000
  Fredar kvartett ekonomisk förening, 50 000
  Fredrik Kronkvist Quartet, 75 000
  Friends of the Tiger, 40 000
  Frifot, 40 000
  Frödin/Karlsson/Høxbro, 40 000
  Föreningen Vokalharmonin, 100 000
  Gageego, 160 000
  Garizim, 40 000
  Ghost, 50 000
  Golbang, 80 000
  Goran Kajfes Subtropic Arkestra, 50 000
  Gunnar Källström och Fridens liljer, 50 000
  Gunnel Mauritzson Band, 50 000
  Gushpanka, 50 000
  Göteborg Baroque, 120 000
  Hanna Elmquist Quintet, 60 000
  Hazelius Hedin, 80 000
  Hoven Droven, 80 000
  Huaröds Kammarorkester, 200 000
  Ideella föreningen Frispel, 80 000
  Ikons, 40 000
  Irmelin, 70 000
  Isildurs Bane, 100 000
  Jacob Karlzon 3, 60 000
  Jag är här nu!, 130 000
  Jazzmys, 100 000
  Jeanette Lindström, 80 000
  Jennie Abrahamson, 50 000
  Jenny Almsenius, 40 000
  Jenny Wilson Featuring Tensta Gospel Choir, 100 000
  Jonas Kullhammar Quartet, 80 000
  Josef & Erika, 90 000
  Josefine Lindstrand Band, 80 000
  Kaja, 80 000
  KammarensembleN, 500 000
  Karin Hammar Quartet, 60 000
  Karlsson Barock, 110 000
  Klabbes Bank, 60 000
  Kraja, 80 000
  Kristian Anttila, 70 000
  Krock, 100 000
  Kroumata, 700 000
  Kulturföreningen Flatterie, 90 000
  Lars Jansson Trio, 60 000
  Led, 40 000
  Lekverk, 80 000
  Lelo Nika & Friends, 80 000
  Lina Nyberg Band, 80 000
  Lisa & Josefine, 100 000
  Lisa Ullén – Nina de Heney duo, 80 000
  Lisa Ullén – David Linnros duo, 50 000
  Little Marbles, 70 000
  Loney Dear, 80 000
  Magnus Öström, 60 000
  Mamma Måd band, 50 000
  Marin/Marin, 50 000
  Markatta Musikteater, 180 000
  Mathias Algotsson trio, 40 000
  Mathias Landaeus Trio, 60 000
  Mats Öberg Trio, 75 000
  Meshuggah, 50 000
  MF/MB/, 40 000
  Midaircondo, 120 000
  Mire Kay, 40 000
  Miriam Aida Trio, 60 000
  MOCO, 40 000
  MP3 – Mattias Pérez Trio, 50 000
  Musicmusicmusic, 70 000
  Musikföreningen Babian, 40 000
  Musikgruppen RAA, 40 000
  Musikteater Kåbra, 90 000
  Mwendo Dawa, 50 000
  Mynta, 60 000
  Navarra, 40 000
  New Found Land, 60 000
  New Places Orchestra, 100 000
  New Tango Orquesta, 100 000
  Nicolai Dunger, 80 000
  Nils Berg Cinemascope, 50 000
  Nordic Wedding Music, 40 000
  Nordic, 70 000
  Nybakat!, 70 000
  Oddjob, 100 000
  Olov Johansson & Catriona McKay, 50 000
  Orkester pop, 90 000
  Paavo, 100 000
  Parker Lewis, 40 000
  Pireus, 50 000
  Pärlor för svin, 120 000
  rebaroque, 200 000
  Rhythm Art Duo, 65 000
  Råd Kjetil Senza Testa, 40 000
  Räfven, 60 000
  Samuel Hällkvist Center, 40 000
  Sarah Riedel Timeline, 80 000
  Serengeti, 70 000
  Seval, 40 000
  Siena Root, 40 000
  Simone Moreno & Os Lourinhos, 100 000
  Siri Karlsson, 50 000
  Sirocco, 40 000
  Sjöströmska kvartetten, 40 000
  Skriet, 50 000
  Sofia Jannok, 80 000
  Sofia Karlsson, 80 000
  Sofie Livebrant, 80 000
  Solander, 40 000
  Sork, 40 000
  Sousou & Maher Cissoko, 80 000
  Stockholm Jazzorchestra, 350 000
  Stockholm Lisboa Project, 80 000
  Stockholms Bachsällskap, 80 000
  Stockholms Saxofonkvartett, 440 000
  Svanevit, 50 000
  Svenska Kammarkören, 50 000
  Swedish azz, 100 000
  Syntjuntan, 70 000
  Süperstar Orkestar, 80 000
  Tape, 60 000
  Teresa Indebetou Band, 80 000
  Tesla, 60 000
  Tetra, 130 000
  The Baboon Show, 40 000
  The Concretes, 40 000
  The Embassy, 40 000
  The Jets, 50 000
  The Opposite, 50 000
  The Radio Dept., 60 000
  The Splendor, 60 000
  The Stoner, 50 000
  The Thing, 140 000
  TheGothenburgCombo, 120 000
  There are no more four seasons, 60 000
  This Is Head, 80 000
  Thus:Owls, 120 000
  Thymeshift, 40 000
  Tolvan Big Band, 300 000
  Triakel, 90 000
  Trio Stravaganti, 75 000
  Trio Trespassing, 40 000
  Truckfighters, 70 000
  Tzeitel, 60 000
  Ulf Wakenius Group, 70 000
  Varieté Velociped, 75 000
  Voces Nordicae, 100 000
  Volodja, 50 000
  Väsen, 150 000
  Väärt, 40 000
  Wendy McNeill, 50 000
  Wildbirds & Peacedrums, 130 000
  ZPR String trio, 60 000
  ÅsaBrita, 40 000
  ABF Örebro län – Bokmässan Örebro, Berättelsens tusen former, 150 000
  Allas barnbarn, Generationsövergripande mångkulturell verksamhet för förskolebarn, 50 000
  Bibliotek Botkyrka, Pojkars läsning, 150 000
  Falkenbergs kommun, bibliotek, Humlan lyfter språket, 150 000
  Författarcentrum/Riks, Läsambassadören för ungas läslust, 500 000
  IF Metall Västra Skaraborg, Barnböcker till alla arbetsplatser, 50 000
  Kultur i Väst, Barnens bibliotek 2012, 400 000
  Kultur i Väst, Barnens bibliotek, Mer och bättre innehåll för barn och förmedlare, i fler kanaler, 450 000
  Kultur- och fritidsförvaltningen, Kristianstads kommun, Kristianstad bokfestival Barn & Unga, 20 000
  Kulturförvaltningen Hässleholms kommun, Varning – läsning pågår!, 40 000
  Kulturförvaltningen, Äppelringar, 150 000
  Landskrona stad, LA Spokenword Mother Tongue, 70 000
  Lessebo kommunbibliotek, “Språka med barn” -främja förskolebarns språkutveckling, 50 000
  LitteraLund, KULTUR Lunds kommun, Metod- och modellutvecklingsarbete för LitteraLunds årsövergripande verksamhet, 100 000
  Länsbibliotek Dalarna, Läsfrestivalen 2012, 100 000
  Länsbibliotek Sörmland, Bubblan – berättelser på väg, 300 000
  Länsbibliotek Uppsala, Språknätet, 160 000
  Länsbibliotek Östergötland, Skriv överallt – squoosha vidare!, 400 000
  Länsbiblioteket i Värmland, Läsglädje för äldre, 230 000
  Länsbiblioteket i Västerbotten, Give me five – ett bok- och berättarprojekt i Världen och Västerbotten med femår, 300 000
  Länsbiblioteket Västernorrland, Läsrätt! Om barns och ungas delaktighet och rätten till berättelsen, 340 000
  Länsbiblioteket Västernorrland, Språkjakten, 200 000
  Norrköpings Stadsbibliotek, Alla våra språk (arbetsnamn), 200 000
  Regionbibliotek Stockholm, “Att läsa är också en sport” – att nå nya läsare med nya läsande förebilder, 400 000
  Regionförbundet i Kalmar län, Barn & unga Futurum.kom, 60 000
  Solna Stad, Läsfrämjande och pedagogiskt arbete i samband med utställningen ALLEMANSLAND, 30 000
  Stockholms stad, Utbildningsförvaltningen, Alla Tiders Klassiker-wiki, 100 000
  Studiefrämjandet Uppsala, Litteraturcentrum i Uppsala, 100 000
  Vänersborgs kommun, Bokcirkel – för dig som vill läsa böcker på lättläst svenska, 20 000
  Ájtte, Svenskt fjäll- och samemuseum, Ájtte museum och Sámi Duodji avser genom utställningen Eight seasons i Sápmi att synliggöra samisk, 125 000
  Nääs Konsthantverk, Nordisk Glaskonstutställning samt workshops i Istanbul och Ankara, 100 000
  Teater
  Cinnober Teaterförening, Mottagande arrangör av gästspel med Grusomhetens Teaters föreställning Siste Sang, baserad på Isidor, 25 000
  Folkteatern i Göteborg Ekonomisk Förening, Gästspel på Sibiu International Theatre Festival, Sibiu Rumänien, 80 000
  Sirqus Alfon AB, Att medverka på Ice Storm New York. Show case arrangerat av alla de nordiska länderna och CINARS för, 25 000
  Stockholms stadsteater, Marionetteatern till Kina, Chengdou med produktionen Systern från havet, 260 000
  Teater Pero, Astons stenar vid The Bank of Scotland Imaginate Festival i Edinburgh, maj 2012, 30 000
  Musik
  Christina Gustafsson Band, Turné i Kina och Thailand 5-13 februari 2012, 35 000
  Duo Sidén Hedman, Turné Chile och Argentina okt 2012, 50 000
  Eric Ericson International Choral Centre, turné av internationella körer, 75 000
  Fire!, Turné i Australien apr-maj 2012, 30 000
  First Aid Kit, Turné i USA under nov 2011, 30 000
  Jardry/Eklund, Gästspel på Soundwaves festival juni 2012 i England, 9 000
  Kraja, Konsertturné i Japan, 40 000
  Kroumata, Turné till Pazaislis Percussion Festival i Litauen mars 2012, 20 000
  Loney Dear, Nordamerika turné mars-april 2012, 50 000
  Markatta feat. Adama Cissokho, Gästspel/Research/Fortbildning projekt ”Äventyrligheter” i Senegal nov 2011-dec 2012, 40 000
  Meshuggah, Australien turné feb-mar 2012, 50 000
  Nordic Connect, Turné i Kanada i nov 2012, 38 000
  Oddjob, Turné i Mexico mars 2012, 55 000
  Sad Day For Puppets, Turné till Japan i nov 2011, 25 000
  Sarah Riedel trio feat. Thomas Backman, Turné i Amerika under okt 2011, 20 000
  The Skull Defekts, Turné till England och Frankrike i oktober 2011, 18 000
  Väsen & Le Vent Du Nord (CAN), Nordisk turné i mars 2012, 100 000
  ZilliacusPerssonRaitinen, Konsert i Ourense, Spanien 1 dec 2011, 10 000
  Adekwhat, Residens och gästspel/showcase NY dec/jan 2012, 20 000
  Art Of Spectra/ Peter Svenzon, Gästspel i Leeds, Aberdeen och New Castle (GB) mars 2012, 50 000
  D.O.P, Gästspel i Berlin, Tyskland dec 2011, 30 000
  Mon no Kai/SU-EN Butoh Company, Festival i Uppsala maj/juni 2012, 50 000
  Pontus Lidberg Dance, Showcase, New York, USA jan 2012, 30 000
  Scenkonst Västernorrland AB, Gästspel i Wales, UK mars 2012, 35 000
  STREETSTAR, Streetdance festival i Solna jan 2012, 100 000
  Säfsten Produktion AB, Showcase, New York, USA jan 2012, 30 000
  ÖFA-kollektivet, Gästspel i Berlin, Tyskland dec 2011, 40 000
  Bibu – nationell scenkonstbiennal för barn och unga AB, BIBU.SE 2012, 400 000
  Various artists, Performance Art Links – Internationell performancekonst festival på Fylkingen i april 2012, 65 000
  Bildmuseet, Umeå universitet, The City and the Mine, 50 000
  Performing Pictures, Euroaxacan Initiative for Transformative Cultures (EITC), 100 000
  R A K E T A, HOLA REJMYRE!, 100 000
  Supermarket Art Fair, Supermarket 2012, 100 000
  Sveriges ambassad Berlin, Building blocks, 250 000
  Tensta Konsthall, CLUSTER, 100 000
  Circus Arts, TOQQORTUT – (the Inuit word for “the hidden” ), 100 000
  Cirkör AB, LACRIMAE – Nomadic Creation Laboratory- Cirkör, 300 000
  Guacho scenkonst & teater ek.för., ENJOY WHITENESS #1, 50 000
  Teatermaskinen, Hamletmaskinen svensk-fransk samproduktion, 70 000
  Uppsala kommun/Regina teatern, Röd Pärla-internationell kvinnlig clownfestival, 30 000
  Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, Föreställningen “Gryning i Galamanta” till London juli 2012, 270 000
  LAVA-Dansproduktion, Inside Out, feb-maj 2012, 50 000
  Memory Wax, Reach Out OverSeas, 250 000
  Göteborgs Dans och teaterfestival, Göteborgs Dans- och Teaterfestival, 1 300 000
  Röda Sten kulturförening, Bottom up!, 100 000
  Svenska institutet i Paris, Focus Suède – Reims scènes d”Europe, 30 000
  WISP, WHO IS THE PARTY?, 95 000
  Statens museer för världskultur, Secret Love, 287 000 (Kina)
  Stiftelsen Hallands länsmuseer Halmstad och Varberg, The Halland Model in India, 190 000 (Indien)
  Föreningen Galleri A50, XZ New Media- artists in residence, 280 000 (Kina)
  Nääs Konsthantverk, Xubanisa – means to mix, 281 703 (Sydafrika)
  Strömstads kommun, Close Exigence – the China Sweden Art Exhibition, 250 000 (Kina)
  Supermarket Art Fair, Mentoring Art Projects, 285 000 (Sydafrika)
  Editions in Craft, Siyazama Project, Durban University of Thechnology, 287 000 (Sydafrika)
  Stiftelsen Svensk Industridesign, The Eco Design initiative, 287 000 (Sydafrika)
  Nu-institutet, Freedom to sing to oneself, 287 000 (Kina)
  Stockholms filmfestival, Film Workshops in South African Schools, 285 000 (Sydafrika)
  Story AB, A New Poetics for the Imperfect Cinema, 240 000 (Sydafrika)
  Vision Forum, Film and Visual Art: Globali-zation and Democracy in Sweden and China, 135 000 (Kina)
  Malmö Högskola K3, Memories of Modernity II, Art and Communication for Social Change, 287 000 (Indien)
  Vision Forum, Think Again – an inter-disciplinary project to stimulate new thinking, 115 000 (Kina)
  Föreningen Karavan, The Botswana No.1 Creative Agency, 285 000 (Botswana)
  Stockholm Jazz-orchestra, SJO-NYJF Exchange program, 287 000 (Sydafrika)
  Lightmemusic, Jazz exchange Sweden and Botswana, 287 000 (Botswana)
  Borlänge Kommun, Music as a tool for influence, 286 500 (Kina)
  Musikföreningen Spiderdogs, Microphone Exchange – Sweden to South Africa, 287 000 (Sydafrika)
  Operahögskolan, 2:20 International Opera Partnership, 285 000 (Sydafrika)
  CCAP, D-Lap, Danca laboratoy project, 287 000 (Indonesien)
  Dansens Hus, Dance Dialogues Africa, 250 000 (Sydafrika)
  ASSITEJ, Inspiring to play, 287 000 (Sydafrika)
  Die Bühne, Research on blind spots in Community theatre, 287 000 (Sydafrika)
  Riksteatern, Exchanging notes Sweden/Ahmedabad, 283 000 (Indien)
  Stockholms Stadsteater, Miss Julie in Jo-burg, 287 000 (Sydafrika)
  Svensk Teaterunion, Developing Theatre for children – interacting with audience, 278 000 (Kina)
  Svensk Teaterunion, Generating theatre among student community and youth cultural groups, 271 000 (Indien)
  Arvidsjaurs kommun, Kultur för äldre i Arvidsjaur, 500 000
  Attendo Sverige i samverkan med kommunal verksamhet, Kultur för äldre – Guld Var Dag, 800 000
  Bjuvs kommun, RGRM inom äldreomsorgen, 700 000
  Botkyrka Kommun, Så ska det dansas!, 800 000
  Film i Dalarna, Vill du lyssna?, 800 000
  Forshaga kommun, Kultur som minnesmiljö, 1 500 000
  FoU Seniorium – Österåkers kommun, Modell för integrerad kunskapsbaserad musikanvändning i äldrevård och –omsorg, 2 000 000
  Göteborgs stad Centrum, Kultur i möten mellan unga och äldre, 900 000
  Göteborgs Universitet, Lustfyllda aktiviteter i form av musik-och ridterapi för äldre strokedrabbade, 500 000
  Hattstugan vård och utbildning AB, Läskraft!, 400 000
  Karlskrona Kommun, Teater projekt för äldre, 1 200 000
  Kultur&fritid/Kultur 365, Kultur 365, 1 600 000
  Landstinget Jönköpings län, Animation med äldre, 1 200 000
  Landstinget Jönköpings län, Med gemensam kraft -för ett rikt liv som senior, 1 000 000
  Landstinget Västernorrland – Regional Utveckling, Kommer du ihåg? – Del 2 – Västernorrland, 400 000
  Region Halland, Kultur för Livet, 2 000 000
  Region Skåne, Skånemodellen för kultur i vården 2.0, 3 100 000
  Regionförbundet Västerbottens län, Kultur för äldre i Västerbottens län åren 2011-2014, 1 900 000
  Stockholms läns landsting, Seniorkultur i Sthlms län, 1 800 000
  Vallentuna Kommun, Konst i Vården, 1 200 000
  Vara kommun, Bättre Vara Äldre – TILLTad äldreomsorg, 1 000 000
  Vänersborgs kommun, Musik för alla äldre – med deras lust och på deras villkor, 900 000
  Åre kommun, Skapande Hälsa, 800 000
  Örebro Kommun, Kultur i vården i samverkan med civila samhället, 1 000 000
  Ajabu Pether Lindgren KB, Tiganá Santana, TBA, Produktionsstöd, 100 000
  Alexander Svenson, Sad Day For Puppets, TBA, Produktionsstöd, 50 000
  Beston Musik, Tomas Hirdman, Tomas H sjunger om bokstäver och ord, Produktionsstöd, 35 000
  Beston Musik, Vattenmannen och Speed, Vattenmannen och Speed, Produktionsstöd, 50 000
  Birgitta Pålsson, Gitte Pålsson, Veckans Djur i Parken, Marknadsstöd, 50 000
  BIS Records AB, Anne Sofie von Otter och Bengt Forsberg, Swedish Songs, Produktionsstöd, 50 000
  BIS Records AB, Martin Fröst och Australian Chamber Orchestra, Dances to a Black Pipe, Produktionsstöd, 50 000
  BIS Records AB, Paradiso Musicale, The Father, the Son & the Godfather, Produktionsstöd, 50 000
  Blom & Breitenstein HB, Inner Voices med Freddie Wadling, Inner Voices Live, Produktionsstöd, 45 000
  Blom & Breitenstein HB, Sven-Åke Johansson och Barcelona Series, Grosse Gartenbauausstellung, Produktionsstöd, 50 000
  Christine Owman, Christine Owman, Christine Owman, Produktionsstöd, 95 000
  Cosmos Music Group, Ebba Forsberg, Falling Folding Flipping Feeling, Produktionsstöd, 85 000
  Cosmos Music Group, Still Pee & Ru, Still Pee & Ru, Produktionsstöd, 65 000
  Country & Eastern Productions, Iskra, Liberté – Egalité – Humanité, Produktionsstöd, 90 000
  Dimma Sweden ek. för., Kjell-Erik Eriksson, Simon Simonsson, Olle Simonsson och Joel Bremer, TBA, Produktionsstöd, 60 000
  Dimma Sweden ek. för., Kongero, Bakvända världen, Produktionsstöd, 70 000
  Dimma Sweden ek. för., Lyy, TBA, Produktionsstöd, 60 000
  Family Tree Music AB, Tomas Andersson Wij, Romantiken, Produktionsstöd, 85 000
  For The Win AB, Dante, Dante, Produktionsstöd, 95 000
  found you recordings, Kvintetten Som Sprängdes, Järnet!, Produktionsstöd, 35 000
  found you recordings, Paavo, Tre, Produktionsstöd, 65 000
  Headspin Recordings, Ass, TBA, Produktionsstöd, 70 000
  Headspin Recordings, Davor Kajfes, Dialouges with Skrijabin, Produktionsstöd, 35 000
  Headstomp Productions HB, Linnea Olsson, Ah!, Produktionsstöd, 100 000
  HepTown ek. för., Vånna Inget, Allvar, Produktionsstöd, 5 000
  Hoob Ekonomisk Förening, DynaMike, Svenska Nationalsånger, Produktionsstöd, 70 000
  Hoob Ekonomisk Förening, The Splendor, Lyr Music, Produktionsstöd, 50 000
  Hybrism Music AB, Big Fox, TBA, Produktionsstöd, 85 000
  Håkan Olsson, OK Star Orchestra, The Beat and the Melody, Produktionsstöd, 75 000
  Imogena AB, Personkrets II-V-I, Anders Persson, TBA, Produktionsstöd, 60 000
  Imogena AB, Serve you right to suffer, Serve you right to suffer, Produktionsstöd, 75 000
  Kakafon records, Gunnar Källström och de praktiska husgeråden, Allt skägg är hö, Produktionsstöd, 80 000
  Kite Recordings, I’m Kingfisher, Avian, Produktionsstöd, 30 000
  Labrador AB, The Mary Onettes, No. 3, Produktionsstöd, 95 000
  Lasse Z Produktion AB, Gunnar ”Siljabloo” Nilson, Gunnar Siljabloo Nilson, Produktionsstöd, 60 000
  Lasse Z Produktion AB, Trio Con Tromba, Trio Con Tromba, Produktionsstöd, 60 000
  Lasse Z Produktion AB, Ulla Billquist, Den kompletta Ulla Billquist, Marknadsstöd, 8 000
  Magnus Bjerkert, Edda Magnason, Goods, Marknadsstöd, 70 000
  Magnus Bjerkert, Emil Jensen, Rykten, Marknadsstöd, 50 000
  Martin Thörnkvist AB, Moto Boy, TBA, Produktionsstöd, 75 000
  Moserobie Music Production, Nacka Forum, A Crank Of Mu, Produktionsstöd, 100 000
  Musica Rediviva, Svenska kammarkören, New Favourites, Produktionsstöd, 90 000
  Notera Sagvik, Johan Berke Upstairs Five, Nordic Scenes in Chromatic Blue, Produktionsstöd, 50 000
  Novoton AB, Norma, T.B.A., Produktionsstöd, 70 000
  Playground Music Scandinavia AB, Simian Ghost, Youth, Produktionsstöd, 40 000
  Rebekka Karijord, Rebekka Karijord, We Became Ourselves 2, Produktionsstöd, 90 000
  Rocket Songs HB, Houston, Relaunch, Produktionsstöd, 30 000
  Service, Jens Lekman, TBA, Produktionsstöd, 80 000
  Service, The Embassy, Life In The Trenches, Marknadsstöd, 45 000
  Service, The Embassy, Sweet Sensation, Produktionsstöd, 80 000
  Sforzando produktion HB, Anna Svensdotter, Gravity, Produktionsstöd, 100 000
  Startracks AB, Kristofer Åström, From eagle to sparrow, Produktionsstöd, 85 000
  Sterling AB, NorrlandsOperans Symfoniorkester, Maria Verbeite, Swedish romantic pieces for piano and orchestra, Produktionsstöd, 95 000
  Subliminal sounds, The Amazing, Gentle Stream, Produktionsstöd, 95 000
  Svensk Musik Swedmic AB, Anders Paulsson, TBA, Produktionsstöd, 130 000
  Svensk Musik Swedmic AB, Ensemble Gageego, Jesper Nordin, Produktionsstöd, 140 000
  Tambourine Studios AB, bob hund, TBA, Produktionsstöd, 80 000
  Teg Publishing, Mattias Alkberg, Anarkist, Produktionsstöd, 80 000
  Tona Serenad, Ekonomisk Förening, Matti Bye, TBA, Produktionsstöd, 50 000
  Tona Serenad, Momus and John Henriksson, Thunderclown, Produktionsstöd, 40 000
  Venta Artists AB, Niklas Sivelöv & Lelo Nika, Niklas Sivelöv & Lelo Nika, Produktionsstöd, 70 000
  von Hofsten Produktion, Simone Moreno, Planetas, Marknadsstöd, 30 000
  Åddbåpp produktion, Cure a Phobia, TBA, Produktionsstöd, 45 000
  Örjan Hultén, Örjan Hultén Trio/electric, TBA, Produktionsstöd, 55 000

 6. roger

  Haha min ilska och förtvivlan har börjat övergå skratt och gråt.

  Beslöt mig för att titta närmare på KULTURRÅDET .
  Varje år delar de ut ett pris till minne av Astrid Lindgren, 2011 gick priset på 5miljoner till den australiensiske illustratören och författaren Shaun Tan. Grattis.
  Men deras huvudsakliga uppgift är att granska ifyllda blanketter och fördela skattepengar till dem som fyllt i dem smartast. Nedan kommer en lång lista på hur de fördelade skattepengar 2011:

  Finska kulturföreningen i Sverige, Uusi teatteri, 2 000 000
  Judiska församligen i Stockholm, Vidmakthålla, marknadsföra och utveckla Judiska biblioteket, 200 000
  Romska Kulturcentret i Malmö, Romska Kulturcentret i Malmö 2011, 500 000
  Romskt kulturcentrum i Stockholm – RKC, Romskt Kulturcentrum i Stockholm, 500 000
  Stiftelsen Finlands kulturinstitut i Sverige, Finlandsinstitutets bibliotek, 950 000
  Tornedalsteatern TOTE, Mångkonstnärlig utveckling i minoritetsspråkområde, 2 050 000
  Afghanistan-nytt, 25 000
  Aiolos – tidskrift för litteratur, teori och estetik, 150 000
  Anushilon, 25 000
  Arkitekturtidskriften KRITIK, 150 000
  Artikel 14, 75 000
  Avaye Zan, 75 000
  Balder, 150 000
  Bang, 600 000
  Biblis – Kvartalstidskrift för bokvänner, 50 000
  Bild & Bubbla, 275 000
  Bîrnebûn, 50 000
  bis, 25 000
  C”est Bon Anthology, 100 000
  Danstidningen, 350 000
  Det Grymma Svärdet, 50 000
  Diaspora/Dijasapora, 75 000
  Divan – tidskrift för psykoanalys och litteratur, 400 000
  É Romani Glinda, 150 000
  Expo/demokratisk tidskrift, 300 000
  Faktum, 125 000
  Faslnameye baran, 50 000
  Film & TV, 225 000
  FILMRUTAN, 100 000
  Filosofisk tidskrift, 25 000
  Fjärde Världen, 75 000
  FLM, 300 000
  Fronesis, 450 000
  Ful, 100 000
  Galago, 100 000
  Glänta, 700 000
  Grafiknytt, 100 000
  Hjärnstorm, 250 000
  i&m, Invandrare & Minoriteter, 250 000
  Independent World Report, 50 000
  Jefferson, 125 000
  Judisk Krönika, 200 000
  Jules Verne-Magasinet/Science Fiction Nytt, 25 000
  Karavan, 625 000
  Kinarapport, 100 000
  Klimatmagasinet Effekt, 250 000
  Komma, 25 000
  Konstperspektiv, 450 000
  Konsttidningen, 50 000
  Kritiker. Nordisk tidskrift för litterär kritik och essäistik, 250 000
  Kritisk utbildningstidskrift KRUT, 125 000
  Kulturtidningen Zenit, 50 000
  Kulturtidskriften Cora, 150 000
  Le Romané Nevimata, 50 000
  Liekki Sverigefinsk kulturtidskrift, 75 000
  Lira Musikmagasin, 425 000
  Lyrikvännen, 400 000
  Magasin NIC, 50 000
  Magasinet Novell, 200 000
  Mana, 175 000
  Medusa, 50 000
  METAvisi, 75 000
  Meänmaa, 50 000
  Miljötidningen, 75 000
  Nuorat, 100 000
  Nutida Musik, 325 000
  OEI, 350 000
  Opsis Barnkultur, 300 000
  OPUS, 50 000
  Ord&Bild, 700 000
  Ordfront magasin, 250 000
  Orkester Journalen, 300 000
  Paletten, 550 000
  Papi, 15 000
  Parnass, 50 000
  Pockettidningen R, 175 000
  Ponton, 200 000
  Populär Arkeologi, 100 000
  Provins, 350 000
  Arche (tidigare Psykoanalytisk Tid/Skrift), 300 000
  Re:public, 175 000
  SANS magasin (tidigare Humanisten), 25 000
  Scoop – Tidskrift för grävande journalister, 200 000
  Serieblaskan, 25 000
  Sheriffi, 100 000
  Signum: Katolsk orientering om kyrka, kultur & samhälle, 75 000
  SITE, 50 000
  SocialPolitik, 325 000
  Sonic musiktidningen, 50 000
  Subaltern, 175 000
  Suecia Polonia, 75 000
  Tawasol, 25 000
  Teatertidningen, 475 000
  Tidig Musik – från antik till tidig romantik, 125 000
  Tidskrift för litteraturvetenskap, 50 000
  Tidskrift för politisk filosofi, 50 000
  Tidskriften 10TAL, 550 000
  Tidskriften Arena, 275 000
  Tidskriften Arkitektur, 50 000
  Tidskriften OPERA, 300 000
  Tidskriften Svenskt konsthantverk, 75 000
  TUMMUZ, 50 000
  UP (Underground Productions), 25 000
  Västsahara, 25 000
  100%Culture, 25 000
  Alba.nu, 100 000
  Dixikon, 125 000
  eProvins, 70 000
  Ett lysande namn, 75 000
  Expo.se, 75 000
  Konsten, 100 000
  Latinamerika.nu, 25 000
  Omkonst, 100 000
  Romani E Journal, 50 000
  Soundofmusic, 125 000
  Tidningen Kulturen, 150 000
  Utställningsestetiskt Forum, 100 000
  Film i samtidskonsten, FIS, 50 000
  Fotografins Hus, 175 000
  Föreningen [format], 100 000
  Föreningen Candyland, 100 000
  Galleri 54, 175 000
  Galleri A50, 100 000
  Galleri Box, 175 000
  Galleri Hnoss/Konstepidemin, 100 000
  Galleri Syster, 100 000
  Gerlesborgsskolan, 350 000
  Grafikens Hus Gripsholms Kungsladugård AB, 200 000
  Grafiska Sällskapet, 200 000
  Ideella Föreningen Gustavsbergs Konsthall, 100 000
  Index the Swedish Contemporary Art Foundation, 900 000
  Konstföreningen Aura, 175 000
  Konsthall C, 250 000
  KRETS, 100 000
  Kulturföreningen Jacob/Galleri 21, 200 000
  MAP, Mobile Art Production, 250 000
  Marabouparken/Stiftelsen Parken, 175 000
  Mossutställningar, 100 000
  Museet för Glömska, 100 000
  Röda Sten kulturförening, 1 000 000
  Signal – Center för samtidskonst, 300 000
  Skånes konstförening, 175 000
  Stiftelsen Färgfabriken, 600 000
  Tensta Konsthall, 620 000
  Verkligheten, 375 000
  Virserums konsthall, 500 000
  wip:sthlm, 100 000
  125 Kvadrat, 70 000
  blås&knåda, 200 000
  Drejeriet butik och galleri, 55 000
  Formargruppen, 140 000
  Föreningen för Nutida Svenskt Silver, 190 000
  Hantverksgruppen Sintra, 140 000
  Kaleido Konsthantverk, 81 000
  Keramikgruppen KAOLIN, 170 000
  Konsthantverkarna i Örebro län, 80 000
  Konsthantverkarna Stockholm, 160 000
  Lerverk Galleri och Butik, 150 000
  Noshörningen konsthantverkskooperativ, 74 000
  Not Quite, 100 000
  Nääs Art & Kraft Konsthantverk, 170 000
  Skånekraft, 50 000
  Värmlands Konsthantverkare, 70 000
  Dance Across Borders, 100 000
  Dance Across Borders, 300 000
  Dans i Nord, 500 000
  Danscentrum Stockholm, 900 000
  Danscentrum Väst, 100 000
  Dansstationen, 2 250 000
  Gottsunda Dans och Teater, 125 000
  Göteborgs Stad Kultur/Pustervik, 75 000
  Rörelsen – koreografer i Skåne, 150 000
  SIJO KB, 200 000
  Stiftelsen Moderna Dansteatern, 1 810 000
  WELD, 125 000
  ZebraDans, 800 000
  Oktoberteatern, 2 393 000
  Stockholms Stadsteater AB, 49 924 000
  Cirkör AB, 4 173 000
  Folkoperan AB, 14 217 000
  Uppsala Läns Landsting, 10 842 000
  Uppsala Läns Landsting (Uppsala kammarorkester), 3 572 000
  Uppsala stadsteater AB, 15 064 000
  Södermanlands läns landsting/Scenkonst Sörmland, 15 547 000
  Regionförbundet Östsam, 8 761 000
  Stiftelsen Östergötlands Länsteater, 25 698 000
  Norrköpings kommun (Norrköpings Symfoniorkester), 19 849 000
  Jönköpings Läns Landsting (Smålands Musik och Teater), 7 345 000
  Jönköpings Läns Landsting (Länsmusiken), 10 567 000
  Jönköpings Läns Landsting (Sinfoniettan), 2 075 000
  Landstinget Kronoberg (Musica Vitae, reg. musikverksamhet), 12 997 000
  AB Regionteatern Blekinge Kronoberg., 11 473 000
  Byteatern Kalmar läns teater, 4 934 000
  Regionförbundet i Kalmar län (Länsmusiken), 10 485 000
  Region Blekinge, 7 731 000
  Nya Västanå Teater, 3 134 000
  Stiftelsen Värmlandsoperan, 16 863 000
  Region Värmland, 16 532 000
  Länsteatern i Örebro AB, 6 519 000
  Örebro läns landsting, 20 107 000
  Teater Västmanland, 7 394 000
  Västmanlandsmusiken, Sinfoniettan, 3 926 000
  Landstinget Västmanland, 9 770 000
  Landstinget Dalarna, 13 797 000
  Stiftelsen Länsteatern i Dalarna, 7 369 000
  Landstinget Gävleborg/Musik Gävleborg, 5 918 000
  Gävle kommun/Gävle Konserthus & Symfoniorkester, 14 167 000
  Stiftelsen Folkteatern i Gävleborgs län, 7 630 000
  Scenkonst Västernorrland AB/Nordiska Kammarorkestern, 4 093 000
  Scenkonst Västernorrland AB/Norrdans, 8 178 000
  Scenkonst Västernorrland AB/Teater Västernorrland, 9 234 000
  Landstinget Västernorrland Regionalutveckling, 10 953 000
  Jämtlands läns landsting/ESTRAD NORR, 4 005 000
  Jämtlands läns landsting, 11 208 000
  Västerbottens läns landsting, 21 949 000
  NorrlandsOperan AB, 22 685 000
  Västerbottensteatern AB, 7 565 000
  Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans (NMD), 10 446 000
  Regionbibliotek Stockholm, 2 167 000
  Länsbibliotek Uppsala, 1 200 000
  Länsbiblioteket Sörmland, 1 126 000
  Länsbibliotek Östergötland, 1 649 000
  Länsbibliotek Jönköping, 1 183 000
  Länsbibliotek Sydost, 1 929 000
  Regionbibliotek Kalmar, 1 106 000
  Länsbiblioteket i Värmland, 1 426 000
  Länsbiblioteket i Örebro län, 1 148 000
  Länsbibliotek Västmanland, 1 300 000
  Länsbibliotek Dalarna, 1 255 000
  Bibliotek Gävleborg, 1 090 000
  Länsbiblioteket Västernorrland, 1 131 000
  Jämtlands läns bibliotek, 1 131 000
  Länsbiblioteket i Västerbotten, 1 431 000
  Stiftelsen Stockholms läns museum, 3 644 000
  Stockholms kommun/Stockholms stadsmuseum, 1 440 000
  Stiftelsen Upplandsmuseet, 4 493 000
  Södermanlands läns landsting/Sörmlands museum, 4 781 000
  Stiftelsen Östergötlands länsmuseum, 6 333 000
  Stiftelsen Jönköpings läns museum, 6 015 000
  Stiftelsen Smålands museum, 5 899 000
  Kalmar konstförening/Kalmar konstmuseum, 2 876 000
  Kalmar läns museum, 6 067 000
  Stiftelsen Blekinge läns museum, 4 430 000
  Stiftelsen Värmlands museum, 6 044 000
  Stiftelsen Örebro läns museum, 4 864 000
  Västmanlands läns landsting/Västmanlands läns museum, 4 158 000
  Stiftelsen Dalarnas museum, 5 263 000
  Stiftelsen Länsmuseet i Gävleborgs län, 5 032 000
  Stiftelsen Länsmuseet Västernorrland, 4 511 000
  Stiftelsen Jamtli/Jämtlands läns museum, 8 160 000
  Västerbottens museum Aktiebolag, 6 284 000
  Baltic Art Center, 650 000
  Intercult Productions, 1 000 000
  Kurdiska Biblioteket, 475 000
  Mångkulturellt centrum, 1 100 000
  Svensk Teaterunion – Svenska ITI, 600 000
  Svenska ASSITEJ, 575 000
  Trans Europe Halles, 150 000
  Visby Internationella Tonsättarcentrum, 450 000
  Östersjöns författar- och översättarcentrum, 1 550 000
  FIA, föreningen IDKAs användare, Utrustning till film- och bildproduktionsstudio, 80 000
  GAFFEL, Digital utrustning för fotoredigering samt förbättring av screentillbehör, 45 000
  Grafikgruppen Visby, Tryckpress, 70 000
  KKV Grafik Malmö, Utrustning för miljöanpassning, 40 000
  KKV Göteborg, Utrustning till träverkstad, 100 000
  KKV-Bohuslän, Tryckpress/grafikverkstad, 100 000
  KKV-Textiltryck Malmö, Utrustning för miljöanpassning, 50 000
  Konstnärer i Kalmar/KKV, Utrustning till monumental-, textil- och ramverkstad, 40 000
  Konstnärernas Kollektivverkstad i Luleå, Keramikugn (bronsgjuteriet), 120 000
  Konstnärernas kollektivverkstad Värmland, Utrustning till monumental/textil/ramverkstad, 80 000
  Konstnärernas Kollektivverkstad, Utrustning till träverkstad och textilavd., 150 000
  Not Quite, Utrustning till fotoavdelning, 80 000
  Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad, Belysningsutrustning, serigrafi, 40 000
  Stiftelsen Konstnärernas Kollektivverkstad Monumental, Utrustning för miljöanpassning/gjuteriet, 135 000
  Wip:Sthlm Ekonomisk förening, Utrustning till färgningsrum och träverkstad, 120 000
  Eskilstuna konstmuseum/Svenskt Barnbildarkiv, 340 000
  Folkrörelsernas Konstfrämjande, 4 000 000, varav 650 000 avser utställningsersättning
  Stiftelsen Filmform, 250 000
  Sveriges konstföreningar, 8 030 000, varav 4 730 000 avser utställningsersättning
  Ars Nova, 125 000
  Auditiva Teatern i Stockholm AB (Audiorama), 50 000
  Babelsbergs Vänförening, 50 000
  Brötz, 50 000
  C-Y contemporary, 50 000
  Chamber Music, 140 000
  FRIM (Föreningen för fri improviserad musik), 50 000
  Fritz’s Corner, 110 000
  Full Pull, 35 000
  Fylkingen, 650 000
  Föreningen Annan Musik, 50 000
  Föreningen för mixkultur, 300 000
  Föreningen Kalvfestivalen, 75 000
  Föreningen Kulturmejeriet, 475 000
  Föreningen Levande Musik, 125 000
  föreningen NYMUS, 40 000
  GEIGER, 75 000
  Gerlesborgsskolan, 130 000
  Göteborg Art Sounds, 100 000
  Haparanda Teaterförening Riksteatern, 50 000
  IDKA, Institutet för digitala konstarter, 50 000
  Jazzföreningen Nefertiti, 850 000
  Kammarmusikförbundet RSK* (central verksamhet), 600 000
  Kammarmusikförbundet RSK* (fördelning till medlemsorganisationer), 2 355 000
  Kontaktnätet*, 1 300 000
  Kroumata, 180 000
  Kulturföreningen Hagen, 30 000
  Kulturföreningen Memento, 25 000
  Kulturföreningen Roxy, 240 000
  Kulturverket, 120 000
  Media Artes, 75 000
  Motili, 50 000
  Musik- och Kulturförenigarnas Samarbetsorganisation, MoKS*, 375 000
  Musikarrangörer i Samverkan, MAIS*, 100 000
  Musikens Hus, 350 000
  Nordiska Kammarmusikföreningen/Aurora
  Ny Musik, 90 000
  Nya Perspektiv, 200 000
  Re:Orient, 700 000
  Riksförbundet Arrangörer av Nutida Konstmusik, RANK*, 625 000
  Riksförbundet för Folkmusik och Dans (Stallet Folk & Världsmusik), RFoD*, 550 000
  Riksförbundet för Folkmusik och Dans, RFoD*, 1 605 000
  Samtida Musik, 200 000
  Selam, 800 000
  Stockholm Early Music Festival, 170 000
  Svenska Arrangörsföreningen*, 100 000
  Svenska Jazzriksförbundet*, 7 925 000
  Sveriges Orkesterförbund*, 1 290 000
  Umeå Kulturförening Humlan, 115 000
  Uruppförandeklubben, 50 000
  Atalante, 1 190 000
  Barnens scen, 100 000
  FORUM Jean Claude Arnault HB Nutidsplats f. Kultur, 225 000
  Föreningen Farhang, 175 000
  Inkonst, 450 000
  Kulturföreningen BwC/Bwana Club, 350 000
  Kulturhuset i Ytterjärna AB, 480 000
  Firma Anna Livén, Medverkan på Crafts Council´s mässa ”Collect” för kvalitativt konsthantverk, London maj 2011, 30 000
  Stiftelsen Filmform, Filmform presenterar svensk samtida videokonst i Oberhausen och i Barcelona för en Internationell pu, 17 000
  Stockholm Fotofestival – Xposeptember, Image at Work – screening at e-Flux New York + publikation, 22 000
  Föreningen Idyll, Galleri Lundh åstrand presenterar Chaza charafeddine – “Divine Comedy”, 15 000
  Ideella Föreningen Gustavsbergs Konsthall, SLUMP – Luck by Chance, 100 000
  Kulturföreningen Konsthall C, Station II – III, 100 000
  Sveriges generalkonsulat i S:t Petersburg, Nordic Art Today, 25 000
  Barents Publisher, Gräns och gryning VI (Bidraget beviljas från anslag 3:2 ap. 1 bidrag till litteratur och kulturtidskrifter.), 15 000
  Jord ek. för., Ska nya röster sjunga, 40 000
  Judiska Församlingen i Göteborg, Judisk identitet för ungdomar och unga vuxna 15-26 år, 40 000
  Judiska Församlingen i Stockholm, Arrangörsverksamhet, 50 000
  Judiska Kören, Jiddisch i körsång, 10 000
  Judiska Kören, Klezmerfestival 2012, 15 000
  Judiska Museet i Stockholm, Familjen Josephson, 70 000
  Koncentrat – Konstcentrum i Kiruna, Konst i Parkalompolo 2011, 15 000
  Lopme Naestie, Lopme naestie samiska kulturdagar, 30 000
  Mokoma Musikförening, MOKOMAFESTIVALEN, tiss is finland/ musik och konstfestival, 50 000
  Paideia – The European Institute for Jewish Studies in Sweden, Konferens om judisk kultur och Europa, 20 000
  Romani kvinnans rätt i samhället, Gelem Gelem-Vad hände efter Katitzi/romskt nationaldagsfirande 40 år, 10 000
  Romano Pasos Research Centre, Romer i centrum Sverige 2011, 80 000
  Romer för kulturell utveckling, “I vårt folk ryms hela världen” – En bok om romer i Göteborg, 25 000
  Sámi Jienat, Riddu-Riddu, 25 000
  Slow Food Sápmi, Indigenous Terra Madre 2011, 20 000
  Stiftelsen Axevalla folkhögskola, Axevalla Sommar 2011, 20 000
  Stiftelsen Finlands kulturinstitut i Sverige, Kulturspridning, 80 000
  Stockholms Jiddische teateramatorn, Teaterprojekt på jiddisch, 10 000
  Sverigefinländarnas arkiv, Utställningsprojekt: Mötet med sverigefinnarnas tre generationer, 75 000
  Sverigefinska ungdomsförbundet, Subversiva spår, 50 000
  Sällskapet för jiddisch och jiddischkultur, Stockholms Jiddischkör, 10 000
  Audiorama, Esvensson, Esvensson, 100 000
  Chipmunk Forge, ”BJ” (arbetsnamn), 150 000
  CircusArts, Burn Out Punks/Stockholm Syndrome, 150 000
  HejOpera!/Teater Jaguar, Hej Opera!, 130 000
  Hertsö Teaterförening, Hertsö Happening, 150 000
  Integrationsteatern, Kvinnoreferenser, 200 000
  Musik:L.Jordansson, GROW IN THE DARK, 150 000
  MusikTeaterVerket, Råttfångaren från Hameln, 250 000
  OperaRepubliken, TOSCA eller “Fascist Javisst”, 375 000
  PLAY Teaterkonst, Orsak Okänd (arbetsnamn), 150 000
  PotatoPotato, Historia A, 150 000
  QUARTO, WIP::Beauty of Despair::, 380 000
  ReVolt ekonomiska förening, MAN – en utredning, 45 000
  Studio Oscuro, There´s Always the Sun, 100 000
  Svenska Mim, Pulp Puppets – The Alien Abduction, 200 000
  Södertäljeoperan, Teaterbåten (Show Boat), 200 000
  teater mutation, Arbetstitel: Styckmord, 150 000
  Teater Quilt, Macbeth i Yngsjö, 120 000
  UngaTur, Värmlänningarna, 250 000
  Varietéteatern Barbès, Sinnenas Teater (arbetsnamn), 100 000
  White on White, White on White #3, 200 000
  Autopilot, En riktig dam?, 90 000
  Carl Olof Berg, Hittekvinnan och Kari, 150 000
  Emma Ribbing/Rörelsen – Koreografer i Skåne, Nya Folkdansen, 180 000
  Familjeforetaget, de-dance, 175 000
  Föreningen RERE/Christina Tingskog, Tänja tid och böja rum, 290 000
  Jefta van Dinther, TAKING MATTER, 160 000
  Koreograf Lenitha Hedqwist, Svart på vitt på svart, 90 000
  LULA, Den inre resan (arbetsnamn), 95 000
  MELO, nr 5, 150 000
  Minna Kiper, FANTASI; PROCESS OCH/ELLER/I PRODUKT, 200 000
  Public Eye, How do we get the water into the tyre?, 75 000
  Vifira, Kanon, 200 000
  Värendh/Lindqvist, Fosterland, 100 000
  ÖFA-kollektivet (Amanda Apetrea, Halla Ólafsdóttir), Beauty and The Beast, 150 000
  4 Lions Musik, Martina Almgren, 50 000
  Arioso Productions, Xu Jian Qiang, Mattias Sköld, 90 000
  Ars Nova, Christer Lindwall, 75 000
  Art Management, Lene Grenager, 40 000
  Atalante, Niklas Rydén, 80 000
  Atalante/Eva Ingemarsson Dansproduktion, Lars Åkerlund, 100 000
  Attra, Lisa Ullén, 60 000
  Auditiva Teatern i Stockholm AB, Magnus Bunnskog, Marcus Wrangö, 120 000
  Auditiva Teatern i Stockholm AB, Paulina Sundin, Jens Hedman, 120 000
  C-Y contemporary, Anna Eriksson, Camilla Söderberg, Emanuel Ladenstein, 85 146
  C-Y contemporary, Lei Feng Johansson, Fredrik Hagstedt, Jenny Hettne, Stefan Klaverdal, 150 000
  Dans/ClaireParsonsCo, Anna Gustavsson, 60 000
  Danskonst i Norr, Johannes Burström, 60 000
  Dockteatern Tittut, Leif Hultquist, 60 000
  Drottningholms Barockensemble, Carl Unander-Scharin, 35 000
  Efter Lazarus/Björn Elisson Kompani, Kent Tankred, 80 000
  Föreningen Vokalharmonin, Thomas Jennefelt, 100 000
  GAC/Gageego!, Savannah Agger, Ylva Lund Bergner, Tomas Hulenvik, Joakim Sandgren, 190 646
  Gottsunda Dans & Teater, Lars B Almkvist, 60 000
  Gävleborg Läns Landstinget/Musik Gävleborg, Paula Af Malmborg-Ward, Andrea Taroddi, Madeleine Isaksson, Pär Mårtensson, Jesper Nordin, Tobias Broström, 90 000
  Göteborgs Pianofestival, Rolf Martinsson, 30 000
  Göteborgs Symfoniker AB, Paula af Malmborg Ward, 160 000
  GöteborgsOperan, Hans Gefors, 250 000
  Hemiol AB, Andrea Tarrodi, 47 874
  Ian Gregor Peaston/Elucian Words and Music, Stefan Klaverdal, Tobias Broström, 40 000
  IDKA, Institutet för digitala konstarter, Malin Bång, 45 000
  InSite, Ulrika Emanuelsson, 65 000
  Jacob Kellermann, Peter Lindroth, 38 342
  Jämtlands läns landsting/Estrad Norr, Jan Sandström, 220 000
  Jönköpings Läns Landsting/Jönköpings Sinfonietta, Jonas Valfridsson, Andrea Lindberg, Anna Eriksson, Lennart Westman, Mats Edén, 75 000
  Keren Musik, Alexander Campkin, 45 000
  Keren Musik, Jan Sandström, 45 000
  Kompani Raande-Vo AB, Magnus Larsson, 85 000
  KROCK, Daniel Hjorth, 50 000
  Kroumata, Per Magnusson, 90 000
  LAVA-Dansproduktion, Ann Rosén, 41 220
  Lena Willemark AB, Sven-David Sandström, 80 000
  Lenitha Hedqwist, Jonatan Lundberg, 50 000
  Lunden Musik AB för Styrsö Kammarsolister, B Tommy Andersson, 47 000
  Mariam Wallentin, Mikael Karlsson, 80 000
  Musik i Syd (för Region Skåne), Britta Byström, 105 000
  Musik i Syd AB/Musica Vitae, Tebogo Monnakgotla, 100 000
  Musik i Syd, Hans Gefors, 80 000
  Nikodemusik, Mirjam Tally, Anna Eriksson, Tomas Hulenvik, 111 071
  Norrbottens Läns Landsting/Norrbottensmusiken, Henrik Strindberg, 100 000
  Norrbottensmusiken, Molly Kien, 40 000
  NorrlandsOperan, B Tommy Andersson, Tobias Broström, Anders Eliasson, Kim Hedås, Fredrik Högberg, Mats Larsson Gothe, Katarina Leyman, Kent Olofsson, Mirjam Tally, 180 000
  NorrlandsOperan, Katarina Leyman, 110 000
  NorrlandsOperan, Marcus Fjellström, 110 000
  Nya Västanå Teater, Magnus Stinnerbom, 100 000
  Peter Olofsson, Martin Q Larsson, 80 000
  Pontus Lidberg Dance, David Lang, 110 000
  Regionförbundet i Kalmar län/Länsmusiken, Anna Lena Laurin, 75 000
  Regionteater Väst AB, Fujo Makaranga, 46 000
  Ruby Rose Union, Jonatan Liljedahl, 80 000
  Scenkonst Västernorrland AB, Britta Byström, 85 000
  Scenkonst Västernorrland AB, Peter Lyne, 90 000
  Stiftelsen Ulriksdals Slottsteater, Inger Wikström, 50 000
  Stockholm 59° North, Stefan Levin, 108 064
  Stockholm Jazzorchestra, Jukkis Uotila, 50 000
  Stockholms Kammarensemble, Catharina Backman, Chrichan Larson, Katarina Leyman, 240 000
  Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, Eva Sidén, 60 000
  Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, Hans Ek, 120 000
  Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, Sten Melin, 85 000
  Stockholms Nya Kammarorkester, Pär Frid, Jonas Valfridsson, 180 000
  Studio 53, Ann Rosén, Lise-Lotte Norelius, 110 000
  Studio 53, Jamie Fawcus, Lars Bröndum, 110 000
  Taumata Musik, Benjamin Staern, Stefan Klaverdal, Johan Ullén, 90 000
  Teater Sagohuset, Tina Quartey, 60 000
  Teater Tre, Per-Åke Holmlander, 60 000
  Teatermaskinen, Kenneth Cosimo, 25 000
  Teatr Weimar, Mattias Petersson, 75 000
  Vara Konserthus, Jonas Forssell, 140 000
  Västmanlandsmusiken, Jesper Nordin, 105 000
  ZPR String trio, Anders Eliasson, 90 000
  Östgötamusiken, Rolf Martinsson, 50 000
  Galären utbildningar, Karlskrona, 25 000
  Karlshamns kommun, 430 000
  Karlshamns Montessoriskola, 25 000
  Karlshamns waldorfskola/Daggkåpans ek. för., 25 000
  Karlskrona kommun, 700 000
  Olofströms kommun, 280 000
  Ronneby kommun, 540 000
  Sölvesborgs kommun, 270 000
  Karlshamn, 90 000, Blekinge län
  Karlskrona, 180 000, Blekinge län
  Olofström, 60 000, Blekinge län
  Ronneby, 70 000, Blekinge län
  Sölvesborg, 60 000, Blekinge län
  Avesta, 50 000, Dalarnas län
  Borlänge, 140 000, Dalarnas län
  Falun, 170 000, Dalarnas län
  Gagnef, 50 000, Dalarnas län
  Hedemora, 40 000, Dalarnas län
  Leksand, 60 000, Dalarnas län
  Ludvika, 50 000, Dalarnas län
  Mora, 70 000, Dalarnas län
  Orsa, 40 000, Dalarnas län
  Smedjebacken, 50 000, Dalarnas län
  Säter, 60 000, Dalarnas län
  Vansbro, 50 000, Dalarnas län
  Älvdalen, 50 000, Dalarnas län
  Bollnäs, 70 000, Gävleborgs län
  Gävle, 300 000, Gävleborgs län
  Hofors, 50 000, Gävleborgs län
  Ljusdal, 70 000, Gävleborgs län
  Nordanstig, 50 000, Gävleborgs län
  Ockelbo, 50 000, Gävleborgs län
  Ovanåker, 70 000, Gävleborgs län
  Sandviken, 120 000, Gävleborgs län
  Falkenberg, 120 000, Hallands län
  Halmstad, 250 000, Hallands län
  Hylte, 50 000, Hallands län
  Kungsbacka, 250 000, Hallands län
  Laholm, 50 000, Hallands län
  Bergs, 30 000, Jämtlands län
  Bräcke, 50 000, Jämtlands län
  Härjedalen, 50 000, Jämtlands län
  Krokom, 50 000, Jämtlands län
  Ragunda, 30 000, Jämtlands län
  Strömsund, 40 000, Jämtlands län
  Östersund, 160 000, Jämtlands län
  Eksjö, 50 000, Jönköpings län
  Gislaved, 90 000, Jönköpings län
  Gnosjö, 60 000, Jönköpings län
  Habo, 40 000, Jönköpings län
  Jönköping, 350 000, Jönköpings län
  Mullsjö, 40 000, Jönköpings län
  Nässjö, 150 000, Jönköpings län
  Sävsjö, 50 000, Jönköpings län
  Tranås, 60 000, Jönköpings län
  Vaggeryd, 40 000, Jönköpings län
  Vetlanda, 90 000, Jönköpings län
  Värnamo, 110 000, Jönköpings län
  Borgholms, 50 000, Kalmar län
  Emmaboda, 50 000, Kalmar län
  Hultsfred, 50 000, Kalmar län
  Högsby, 50 000, Kalmar län
  Kalmar, 180 000, Kalmar län
  Mörbylånga, 40 000, Kalmar län
  Nybro, 60 000, Kalmar län
  Torsås, 40 000, Kalmar län
  Vimmerby, 50 000, Kalmar län
  Västervik, 110 000, Kalmar län
  Alvesta, 60 000, Kronobergs län
  Lessebo, 50 000, Kronobergs län
  Ljungby, 90 000, Kronobergs län
  Markaryd, 50 000, Kronobergs län
  Tingsryd, 40 000, Kronobergs län
  Uppvidinge, 50 000, Kronobergs län
  Växjö, 240 000, Kronobergs län
  Älmhults, 50 000, Kronobergs län
  Arjeplog, 30 000, Norrbottens län
  Arvidsjaur, 50 000, Norrbottens län
  Bodens, 70 000, Norrbottens län
  Gällivare, 60 000, Norrbottens län
  Haparanda, 50 000, Norrbottens län
  Jokkmokk, 40 000, Norrbottens län
  Kalix, 40 000, Norrbottens län
  Luleå, 200 000, Norrbottens län
  Pajala, 40 000, Norrbottens län
  Piteå, 120 000, Norrbottens län
  Älvsbyn, 40 000, Norrbottens län
  Överkalix, 40 000, Norrbottens län
  Övertorneå, 40 000, Norrbottens län
  Bjuvs, 50 000, Skåne län
  Burlövs, 70 000, Skåne län
  Båstads, 50 000, Skåne län
  Eslövs, 80 000, Skåne län
  Helsingborg, 340 000, Skåne län
  Höganäs, 90 000, Skåne län
  Hörby, 50 000, Skåne län
  Höörs, 50 000, Skåne län
  Klippan, 50 000, Skåne län
  Kristianstad, 250 000, Skåne län
  Kävlinge, 90 000, Skåne län
  Lomma, 70 000, Skåne län
  Lund, 270 000, Skåne län
  Malmö, 650 000, Skåne län
  Osby, 50 000, Skåne län
  Perstorp, 40 000, Skåne län
  Skurup, 50 000, Skåne län
  Staffanstorp, 70 000, Skåne län
  Svalöv, 50 000, Skåne län
  Svedala, 60 000, Skåne län
  Tomelilla, 50 000, Skåne län
  Trelleborg, 100 000, Skåne län
  Vellinge, 110 000, Skåne län
  Ystad, 100 000, Skåne län
  Åstorp, 50 000, Skåne län
  Ängelholm, 100 000, Skåne län
  Östra Göinge, 50 000, Skåne län
  Landskrona, 120 000, Skånes län
  Ekerö, 100 000, Stockholms län
  Haninge, 230 000, Stockholms län
  Huddinge, 260 000, Stockholms län
  Lidingö stad, 130 000, Stockholms län
  Norrtälje, 130 000, Stockholms län
  Nykvarn, 50 000, Stockholms län
  Nynäshamn, 90 000, Stockholms län
  Salem, 60 000, Stockholms län
  Sigtuna, 120 000, Stockholms län
  Sollentuna, 220 000, Stockholms län
  Solna, 140 000, Stockholms län
  Stockholm, 1 600 000, Stockholms län
  Sundbyberg, 100 000, Stockholms län
  Södertälje, 240 000, Stockholms län
  Tyresö, 140 000, Stockholms län
  Upplands Bro, 70 000, Stockholms län
  Vallentuna, 90 000, Stockholms län
  Vaxholm, 60 000, Stockholms län
  Värmdö, 120 000, Stockholms län
  Österåker, 100 000, Stockholms län
  Eskilstuna, 250 000, Södermanlands län
  Flen, 50 000, Södermanlands län
  Gnesta, 50 000, Södermanlands län
  Katrineholm, 100 000, Södermanlands län
  Nyköping, 120 000, Södermanlands län
  Oxelösund, 50 000, Södermanlands län
  Strängnäs, 100 000, Södermanlands län
  Trosa, 50 000, Södermanlands län
  Vingåker, 40 000, Södermanlands län
  Enköpings, 110 000, Uppsala län
  Håbo, 80 000, Uppsala län
  Knivsta, 70 000, Uppsala län
  Tierp, 60 000, Uppsala län
  Uppsala, 480 000, Uppsala län
  Älvkarleby, 50 000, Uppsala län
  Östhammar, 60 000, Uppsala län
  Arvika, 80 000, Värmlands län
  Eda, 50 000, Värmlands län
  Forshaga, 50 000, Värmlands län
  Grums, 50 000, Värmlands län
  Hagfors, 40 000, Värmlands län
  Hammarö, 50 000, Värmlands län
  Karlstads, 210 000, Värmlands län
  Kil, 40 000, Värmlands län
  Kristinehamn, 50 000, Värmlands län
  Munkfors, 30 000, Värmlands län
  Storfors, 40 000, Värmlands län
  Sunne, 40 000, Värmlands län
  Säffle, 60 000, Värmlands län
  Årjäng, 50 000, Värmlands län
  Bjurholm, 30 000, Västerbottens län
  Dorotea, 40 000, Västerbottens län
  Lycksele, 50 000, Västerbottens län
  Malå, 40 000, Västerbottens län
  Nordmaling, 50 000, Västerbottens län
  Norsjö, 50 000, Västerbottens län
  Robertsfors, 50 000, Västerbottens län
  Skellefteå, 220 000, Västerbottens län
  Sorsele, 40 000, Västerbottens län
  Storuman, 50 000, Västerbottens län
  Umeå, 300 000, Västerbottens län
  Vilhelmina, 50 000, Västerbottens län
  Vindeln, 50 000, Västerbottens län
  Vännäs, 50 000, Västerbottens län
  Åsele, 40 000, Västerbottens län
  Härnösand, 70 000, Västernorrlands län
  Kramfors, 50 000, Västernorrlands län
  Sollefteå, 60 000, Västernorrlands län
  Sundsvall, 250 000, Västernorrlands län
  Timrå, 60 000, Västernorrlands län
  Ånge, 50 000, Västernorrlands län
  Örnsköldsvik, 140 000, Västernorrlands län
  Arboga, 60 000, Västmanlands län
  Fagersta, 70 000, Västmanlands län
  Hallstahammar, 70 000, Västmanlands län
  Kungsör, 50 000, Västmanlands län
  Köping, 70 000, Västmanlands län
  Norberg, 50 000, Västmanlands län
  Sala, 60 000, Västmanlands län
  Skinnskatteberg, 50 000, Västmanlands län
  Surahammar, 50 000, Västmanlands län
  Västerås, 380 000, Västmanlands län
  Alingsås, 110 000, Västra Götaland
  Mark, 110 000, Västra Götaland
  Ale, 90 000, Västra Götalands län
  Bengtsfors, 40 000, Västra Götalands län
  Borås, 300 000, Västra Götalands län
  Dals-Ed, 40 000, Västra Götalands län
  Essunga, 40 000, Västra Götalands län
  Färgelanda, 40 000, Västra Götalands län
  Gullspång, 50 000, Västra Götalands län
  Göteborg, 1 000 000, Västra Götalands län
  Götene, 50 000, Västra Götalands län
  Hjo, 50 000, Västra Götalands län
  Härryda, 120 000, Västra Götalands län
  Karlsborg, 50 000, Västra Götalands län
  Kungälv, 110 000, Västra Götalands län
  Lerums, 110 000, Västra Götalands län
  Lidköping, 90 000, Västra Götalands län
  Lilla Edet, 50 000, Västra Götalands län
  Lysekil, 50 000, Västra Götalands län
  Mariestad, 110 000, Västra Götalands län
  Mellerud, 40 000, Västra Götalands län
  Munkedal, 40 000, Västra Götalands län
  Mölndal, 200 000, Västra Götalands län
  Orust, 60 000, Västra Götalands län
  Partille, 100 000, Västra Götalands län
  Skara, 50 000, Västra Götalands län
  Skövde, 130 000, Västra Götalands län
  Sotenäs, 40 000, Västra Götalands län
  Stenungsund, 80 000, Västra Götalands län
  Strömstad, 40 000, Västra Götalands län
  Svenljunga, 60 000, Västra Götalands län
  Tanum, 50 000, Västra Götalands län
  Tibro, 50 000, Västra Götalands län
  Tidaholm, 50 000, Västra Götalands län
  Tjörn, 60 000, Västra Götalands län
  Tranemo, 50 000, Västra Götalands län
  Trollhättan, 150 000, Västra Götalands län
  Töreboda, 50 000, Västra Götalands län
  Uddevalla, 150 000, Västra Götalands län
  Ulricehamn, 70 000, Västra Götalands län
  Vara, 60 000, Västra Götalands län
  Åmål, 50 000, Västra Götalands län
  Öckerö, 50 000, Västra Götalands län
  Askersund, 50 000, Örebro län
  Degerfors, 40 000, Örebro län
  Hallsberg, 70 000, Örebro län
  Hällefors, 50 000, Örebro län
  Karlskoga, 80 000, Örebro län
  Kumla, 80 000, Örebro län
  Laxå, 50 000, Örebro län
  Lekeberg, 50 000, Örebro län
  Lindesberg, 70 000, Örebro län
  Ljusnarsberg, 40 000, Örebro län
  Nora, 50 000, Örebro län
  Örebro, 300 000, Örebro län
  Boxholms, 50 000, Östergötlands län
  Finspång, 60 000, Östergötlands län
  Kinda, 50 000, Östergötlands län
  Linköping, 350 000, Östergötlands län
  Mjölby, 60 000, Östergötlands län
  Motala, 120 000, Östergötlands län
  Norrköping, 350 000, Östergötlands län
  Söderköping, 70 000, Östergötlands län
  Valdemarsvik, 50 000, Östergötlands län
  Ydre, 40 000, Östergötlands län
  Åtvidaberg, 50 000, Östergötlands län
  Ödeshög, 30 000, Östergötlands län
  10TAL Evenemang, Kranskommunikation – kors och tvärs, 150 000
  Bibliotek Plattan Kulturhuset Stockholm, Slam. Läsfrämjande genom interaktiv programverksamhet, 80 000
  BOU, Modersmålsbiblioteket, 100 000
  Föreningarna Nordens Förbund, Nordiska biblioteksveckan 2011 (Kura skymning), 50 000
  Föreningen Läsrörelsen, Barnboksförfattare och illustratörer besöker restauranger under Bok Happy Meal, 100 000
  Föreningen Läsrörelsen, Förstudie till en utvidgning av projektet BERÄTTA, LEKA, LÄSA, 100 000
  Gottsunda Dans & Teater, Läslust via scenkonst, 200 000
  Hagfors kommun, Läs- och skapaprojekt i Hagfors i samarbete bibliotek – skola., 40 000
  Internationella biblioteket, Internationell barnboksvecka, 98 000
  Kultur i Väst, Sommarboken, 300 000
  Kultur- & fritidsförvaltningen, Kristianstad kommun, Berättandets tråd, 60 000
  Kvarnbyskolan, HotSpot en interaktiv läsfrämjande webbplats/HotSpot har bytt namn till Avtryck, 150 000
  Lidköpings stadsbibliotek, Fredagsmys på bibblan med femåringar med saga film och prat, 10 000
  Lilla Edets kommun – Biblioteket, Book-crossing, 25 000
  Ljungby kommun, Reading Kids – Läs och ha roligt!, 300 000
  Lomma kommun/Lomma folkbibliotek, Skolbibliotekarien visar vägen till fantasi & fördjupning!, 40 000
  Ludvika bibliotek, Barnsligt ett ord-och lässtimulerande projekt, 20 000
  Luleå Kommun, Samarbete folkbibliotek – förskolor, 15 000
  Länsbibliotek Dalarna, Läsfrestivalen, 200 000
  Länsbibliotek Gävleborg Uppsala, Knacka på – om dans, musik och bok i förskolan, 60 000
  Länsbibliotek Jönköping, Från tanke till handling – att genom gränsöverskridande kommunikation …, 300 000
  Länsbibliotek Östergötland, Dyslexiprojektet – Allt genast, 500 000
  Läsfirman Eva Selin, Jag är Boken: bokhäxans läspyssel, 150 000
  Nynäshamns bibliotek, Bibliotekskollo, 30 000
  Pedagogiska centralen, Bokpiloter, 25 000
  Region Halland, Regionbiblioteket, Samverkan BVC-bibliotek för barns språkutveckling – forskning och best practice, 250 000
  Region Halland, Regionbiblioteket, Ökad läslust genom digital delaktighet, 150 000
  Sandvikens folkbibliotek, Litteraturhuset i Sandviken – för barn och unga, 250 000
  Skinnskattebergs kommun, Linje 500, 300 000
  Skådebanan i Dalarna, Läs för mig morfar, 50 000
  Skövde kommun, Kulsprutan- med humor som metod. Ett samarbetsprojekt mellan kultur och skola, 150 000
  Smedjebackens kommun/Barn- och utbildningsförvaltningen, Boksamtal – möte med sig själv och världen, 20 000
  Stenungsunds bibliotek, Läsa tillsammans, 20 000
  Stockholms stad, Utbildningsförvaltningen, Unga möten med August 2012 – en wiki, 60 000
  Stockholms stadsbibliotek, Memmo och Mysen i förskoleklassen, 200 000
  Strindbergs Intima teater, STRINDBERGS VÄRLD, 100 000
  Trelleborgs bibliotek, Läsning inom LSS, 200 000
  Västerviks kommunbibliotek, Biblioteket Ung, 150 000
  Västerviks kommunbibliotek, Västerviks många språk, 100 000
  Älvdalens sockenbibliotek, Läslust i fokus – skola och bibliotek i samverkan – Älvdalens kommun, 20 000
  Ängelholm Kultur & fritidsförvaltning, Språkpåsar för fem och sexåringar, 25 000
  Jönköpings läns museum, MatManifest, 400 000
  Kalmar Konstmuseum, Joint Collaboration with Samara, Russia, 70 000
  Kalmar läns museum, Vår historiska mångfald, 230 000
  Smålands museum, Embrace!, 400 000
  Stiftelsen Jamtli, Postmodern konstpedagogik och klassiska konstsamlingar, 250 000
  Stockholms läns museum, Bilder för framtiden – strategi för insamling av dig. födda fotografier, 400 000
  Stockholms stadsmuseum, Fördel somaliska barn, 200 000
  Sörmlands museum, Do It Yourself – Hantverksaktivism, 250 000
  Värmlands museum, Se med nya ögon och låta fler komma till tals – ett museum för alla, 200 000
  Västerbottens museum, Sune Jonsson centrum för dokumentärfotografi, SJCD, 400 000
  Västmanlands läns museum, Modernismen och den offentliga konsten i Västmanland, 175 000
  Örebro läns museum, Konstkonsulent, 200 000
  Örebro läns museum, Norm, Nation och Kultur, 350 000
  Östergötlands museum, Välj nåt, gör nåt, säg nåt, 500 000
  Folkoperan AB, Folkoperans sexstegsmetod – Vi lär av varandra, 500 000
  Folkteatern i Gävleborg, Community och publikutveckling på Folkteatern i Gävleborg, 600 000
  Jönköpings läns landsting (Smålands Musik och Teater), Du är bjuden, 350 000
  Jönköpings läns landsting (Smålands Musik och Teater), Satsning på barn och unga i Jönköpings Län, 550 000
  Jönköpings läns landsting (Smålands Musik och Teater), Utveckling av Svensk Blåsmusikfestival, 200 000
  Landstinget Dalarna, Ung Jazz Dalarna, 200 000
  Musik i Dalarna, Kråkan & Kåbran, 200 000
  Musik i Syd (för landstinget i Kronoberg), Ung Folkmusikscen/Korröfestivalen, 150 000
  Musik i Syd (för Musica Vitae), Musica Vitae och Radiokören, 100 000
  Musik i Syd (för Musica Vitae), Tango Nuevo, 100 000
  Musik i Uppland, RESiDANS, 300 000
  Norrlands nätverk för musikteater och dans (NMD), FUNK-Funktionsnedsattas tillgänglighet till scenkonst, 160 000
  Norrlandsoperan AB, MADE 2011, 250 000
  Norrlandsoperan AB, Umeå Jazzfestival, 250 000
  Region Blekinge, Mera kammarmusik, 100 000
  Region Värmland (Dans i Värmland), Dansplattform Värmland, 250 000
  Regionförbundet i Kalmar län (Länsmusiken), Nydanande professionell samverkan, Kör och Stråkar del 3, 300 000
  Regionteatern Blekinge Kronoberg, Araby Community Art, 300 000
  Scenkonst Västernorrland AB, HÄXBRAND utbyte med Skottland, 350 000
  Stockholms läns landsting, Utsändning av orkesterkonserter till digitala biografer, 450 000
  Stockholms Stadsteater AB, Utveckling av samverkan kring statistik inom scenkonsten, 550 000
  Södermanlands läns landsting (Scenkonst Sörmland), Fördjupat mångfaldsarbete, 300 000
  Västerbottensteatern AB, Berättarfestivalen 2011, 300 000
  Västmanlandsmusiken, Koordinatorsfunktion för Norbergfestival, 175 000
  Örebro läns landsting, Körcentrum Swicco – regionalt internationellt nationellt, 200 000
  Örebro läns landsting, Opera i Örebro län 2011, 400 000
  Östergötlands Länsteater/ung scen öst, Ung scen akademi, 450 000
  olkteatern i Göteborg Ekonomisk Förening, Arbete-identitet-Folkteaterakademin, 300 000
  Gotlands Museum, Östersjön runt på 3 år. Museer i samverkan, 300 000
  Gotlands Musikstiftelse, Sverige-Brasilien 2012, 200 000
  Göteborgs Naturhistoriska Museum/Västarvet, Con otros ojos – perspektiv på naturvärden, 150 000
  Göteborgs Stad/Göteborgs konstmuseum, Mitt konstmuseum 2: Konsten och jag., 100 000
  Göteborgs stad/Göteborgs Stadsmuseum, Nya Barnens Museum, 300 000
  Göteborgs stad/Röhsska museet, Designhistorien i 3D, 500 000
  Göteborgs stad/Röhsska museet, Ond design, 300 000
  Göteborgs Symfoniker AB, Direktsända konserter på bio, 450 000
  Göteborgs Symfoniker AB, Konstnärligt residens med inriktning barn och ungdom, 500 000
  Helsingborgs stadsteater AB, Outreachprojekt Helsingborgs stadsteater, del II, 115 000
  Kulturen i Lund, Ljud och platser – då och nu! En del av Popstad Lund, 300 000
  Länsmuseet Varberg, Samarbetsmodell för högskola och museum, 250 000
  Länsteatern på Gotland, För barn i Österjöområdet fas 2, 250 000
  Malmö Stadsteater, Spelplats Malmö–ett förberedande arbete för en ny barn-och ungdomsscen, 150 000
  Musik i Syd (för Region Skåne), Tonsatt- konstnärlig förnyelse och utveckling, 200 000
  Norrbottens läns landsting, Kraftcentrum för ny musik, 700 000
  Norrbottensteatern, Barnteaterfestival LUBU, 300 000
  Region Gotland, Den professionella dansens utveckling på Gotland, 150 000
  Region Gotland, Kulturarv i samverkan, 300 000
  Region Halland, Resurs Konst vid Hallands Konstmuseum, 175 000
  Region Skåne, Utveckling av infrastruktur för ökad visualisering och digitalisering, 1 100 000
  Skånes Dansteater, Dialog – Danskunskapande och Delaktighet, 300 000
  Stiftelsen Hallands länsmuseer Halmstad och Varberg, Utveckling av kulturdistrikt, 700 000
  Västra Götalandsregionen, Utvecklingscentrum för samtida musik- ljudkonstn centrum för publikutv, 450 000
  Västra Götalandsregionen/Västarvet, Den skandinaviska resandekartan, 100 000
  Västra Götalandsregionen/Västarvet, En naturvetenskaplig upplevelse för de allra minsta, 110 000
  blås&knåda, COLLECT i London maj 2011 samt presentation av montern på blås&knåda hösten 2011, 35 000
  Konstnärsgruppen i Luleå, Kilen Art Group, 14:e Luleå Art Biennial 2011, 130 000
  Dans
  Compagnie Jus de la Vie, Pas de deux sans toi till Maracaibo International Dance Festival, Venezuela, 50 000
  Virpi Pahkinen Dance Company, Aajej – Mexicoturné, 70 000
  VISCHAN DANSKONST, Rosa löften i koreografi av Malin Hellkvist Sellén till Oslo, Norge, 15 000
  Weld, Weld, Palimpsest på The Swedish showcase på The Issue project room i New-york, 25 000
  Musik
  Calle Real Productions HB, Calle Real, Turné till Japan i aug 2011, 80 000
  Carl-Oskar Johannes Thorell, Nordiska Saxofonkvartetten, Turné till Ukraina i oktober 2011, 10 000
  Erika Alexandersson Angell, Thus:Owls, Kanadaturné aug-sep 2011, 50 000
  Fat State Production HB, Fatboy, Europaturné i sep – okt 2011, 50 000
  Fredrik Ljungkvist Music, Atomic, Turné till Kanada i jun – jul 2011, 50 000
  Föreningen Farhang, Golbang, Turné i Qatar, Arabemiraterna och Oman sept 2011, 50 000
  Föreningen Inlandskult, Martin C Herberg Band, Turné Inlandsbanefestivalen i juni 2011, 20 000
  Föreningen Stockholms Barockorkester, Rebaroque, Gästspel på Tage Alte Musik Regensburg, Tyskland, 13 juni 2011, 30 000
  Hjärtpuls ek.för., Tetra, Turné till Slovenien i juni – juli 2011, 15 000
  Hjärtpuls ekonomisk förening, Den Fule & Solo Cissokho, Turné i Senegal och Gambia dec 2011 – jan 2012, 60 000
  Hoob Ekonomisk Förening, Nils Berg Cinemascope, Turné i Grekland maj 2011, 10 000
  Lina Nyberg Music Production, Lina Nyberg Band, Turné till Tyskland sept 2011, 20 000
  Magnus Zetterlund, Nordic, Turné till Lettland nov 2011, 6 000
  Maia Hirasawa AB, Maia Hirasawa Band, Japan-turné i maj 2011, 55 000
  Martin Holmlund, Zimmes, Turné till Ukraina i juli 2011, 20 000
  Moondog Entertainment AB, Junip, USA turné juni 2011, 50 000
  Oskar Cedermalm, Truckfighters, USA turné i juli 2011, 25 000
  Simon Stålspets, Stockholm Lisboa Project, Gästspel i Sydkorea okt 2011, 30 000
  Stockholms Kammarensemble, KammarensembleN, Gästspel till Rumänien och Tyskland i sept 2011 och i feb 2012, 70 000
  Teater
  Angereds Teater, Gästspel i Mexico, International Festival Cervantino, Mexico City och Quaretaroregionen., 100 000
  Gottsunda Dans & Teater, Gästspel inom ramen för scenkonstfestival för Barn och Unga i Gottsunda, 35 000
  Orionteatern AB, Besök av Le Cirque Invisible från Frankrike på Orionteatern under början av december 2011., 60 000
  Poste Restante, “The Dinner Club” till Salzburger Festspiele, 40 000
  Subtopia/Upplev Botkyrka AB, Gästspel i Hangaren/Subtopia: föreställningen Chouf ou Chouf med marockanska cirkuskompaniet Groupe Acrobatique Tanger, 60 000
  Teater Reagera, Teater för förändring och gränslösa möten, 50 000
  Teater Tre, Gästspel med ”DUKKEHJEM” på Teater Tre under Stockholms Kulturfestival augusti 2011, 20 000
  Institutet för Scenkonst, Internationellt kulturprojekt IMAGINE i Strömstad, 50 000
  Kulturum id för, Indien-festival, 20 000Högkvarteret, Community Action Center, 25 000
  Konstnärsgruppen i Luleå, Luleå Art Biennial 2011, 100 000
  Mossutställningar, Svenskt bidrag till europeiskt nätverk för producenter av offentlig konst 2, 200 000
  seven-artists ekonomisk förening, seven-artists ekonomisk förening, 7 artists i Cava Querciola, Carrara med 4 efterföljande utställningar, 100 000
  Vision Forum, Globalisering och demokrati: Sverige-Kina, 60 000
  Dansstationen, New Artistic Identities, 150 000
  Ylva Henrikson/WidEye, Con/Text: Body of an absent Lady Han, 30 000
  Kulturföreningen Glänta, The Chronicle i Sverige, 50 000
  Föreningen Svenska Tonsättare, New Music Incubator som verktyg för Publikutveckling, 50
  Integrationsteatern, Gränslösa Dramer, 55 000
  IDKA, Institutet för digitala konstarter, PUSH INTERFERENS 2012, 40 000
  Svenska institutet i Paris, Reims scènes d’Europe, 50 000
  Ajabu Pether Lindgren KB, Karima Nayt, TBA, Produktionsstöd, 80 000
  B-thong ek för, M.A.N, Gun Cabinet alt Cancer Vulgaris, Produktionsstöd, 80 000
  BIS Records AB, Kungliga Filharmonikerna/Esa-Pekka Salonen/Sakari Oramo/Alan Gilbert, Hillborg Orchestral Works, Produktionsstöd, 45 000
  BIS Records AB, Miah Persson/Joseph Breinl, Robert & Clara Schumann – Lieder, Produktionsstöd, 45 000
  BIS Records AB, Norrköpings Symfoniorkester/Christian Lindberg, Allan Pettersson – Symfoni nr.1 och 2, Produktionsstöd, 45 000
  Blom & Breitenstein HB, J/L-Duo, Lovsång & Hemlighet/Cerchio, Produktionsstöd, 45 000
  Cosmos Music Group AB, Tvillingarna, Truls & jag, Packa Pappas Kappsäck, Produktionsstöd, 60 000
  Country & Eastern Productions, Per Tjernberg, Music Is My Salvation, Produktionsstöd, 80 000
  Daphne Records AB, Oskar Ekberg, Romans 12 sviter för klaver, Produktionsstöd, 100 000
  dB Productions Sweden AB, Curious Chamber Players, TBA, Produktionsstöd, 75 000
  Dimma Sweden ek. för., Face The Bear, TBA, Produktionsstöd, 40 000
  Dimma Sweden ek. för., Nordic, TBA, Produktionsstöd, 50 000
  Dimma Sweden ek. för., Pelle Björnlert & Johan Hedin, TBA, Produktionsstöd, 45 000
  EMI Music Sweden AB, Povel Ramel, Debut, Produktionsstöd, 90 000
  Emil Svanängen, Loney Dear, Hall Music, Produktionsstöd, 75 000
  Family Tree Music AB, Andreas Mattsson, Kick Death´s Ass, Marknadsstöd, 25 000
  Family Tree Music AB, Joel Alme, TBA, Produktionsstöd, 55 000
  Hans Olding, Partiominut, TBA, Produktionsstöd, 50 000
  Headspin Recordings, Goran Kajfes, X/Y, Marknadsstöd, 35 000
  Headstomp Productions HB, Ane Brun, It all starts with one, Produktionsstöd, 90 000
  Hemlandssånger Compunctio, Yun Kan 10, TBA, Produktionsstöd, 75 000
  Hoob Ekonomisk Förening, Nils Berg Cinemascope, Popmotion, Produktionsstöd, 60 000
  Hoob Ekonomisk Förening, Thus:Owls, Harbours, Produktionsstöd, 80 000
  Hybr015 AB, Korallreven, TBA, Produktionsstöd, 75 000
  Häpna Disk HB, Musette, Drape Me in Velvet, Produktionsstöd, 70 000
  Häpna Disk HB, Tomas Hallonsten, Nova, Produktionsstöd, 60 000
  Jennie Abrahamson, Jennie Abrahamson, The sound of your beating heart, Produktionsstöd, 80 000
  Komplott KB, Argonaut, Frekvensregister, Produktionsstöd, 35 000
  Kopasetic Productions Ekonomisk förening, Tolvan Big Band, Tarantula Suite, Produktionsstöd, 85 000
  Labrador AB, The Radio Dept., Passive aggressive: Singles 2002-2010, Marknadsstöd, 40 000
  Ladybird Productions AB, Sven David Sandström, Storkyrkans kör & Gustaf Sjökvist Kammarkör, Musik till Storkyrkan, Produktionsstöd, 95 000
  Libido Music AB, Håkan Lidbo och Jörgen Pettersson, Brevet, Produktionsstöd, 25 000
  LJ Records, Sten Sandell solo/trio/hörspel, music inside the language, Produktionsstöd, 75 000
  Magnus Bjerkert, Emil Jensen, Rykten, Produktionsstöd, 75 000
  Mattias Nilsson, Dan Fröberg/Alexandra E. Lindh, Tingens vilja, Produktionsstöd, 40 000
  Mattias Nilsson, Mattias Hellberg, High in the lowlands, Produktionsstöd, 80 000
  Moserobie Music Production, Fredrik Nordström, String, Produktionsstöd, 80 000
  Moserobie Music Production, Lina Nyberg Band, Palaver, Produktionsstöd, 80 000
  Musichelp Sweden AB, Prop Dylan, TBA, Produktionsstöd, 75 000
  Nicolai Dunger Communication, Nicolai Dunger, Ballad of this Land, Produktionsstöd, 75 000
  Novoton AB, Pascal och Mattias Alkberg, Allt det här, Produktionsstöd, 50 000
  Novoton AB, Riddarna, Riddarna, Produktionsstöd, 50 000
  NYR, Superscalar, Jolly Homicide Saturday Havoc, Produktionsstöd, 45 000
  PBJ Musik AB, Peter Bjorn and John, Gimme Some, Produktionsstöd, 35 000
  Playground Music Scandinavia AB, Georg Riedel, Sarah Riedel, Nicolai Dunger m fl., Cornelis Vreeswijk Tolkad Av, Produktionsstöd, 80 000
  Playground Music Scandinavia AB, I’m Kingfisher (aka Thomas Denver Jonsson), Arctic, Marknadsstöd, 35 000
  Playground Music Scandinavia AB, Sofie Livebrant, Emily and I, Produktionsstöd, 65 000
  Rebekka Karijord, Rebekka Karijord, Poles of self (arb.tit.) , Produktionsstöd, 85 000
  Rhythm of Sweden, BLM, Georgetown, Produktionsstöd, 55 000
  Sandkvie Studio AB, Stormsteg, Leaps and Bounds, Produktionsstöd, 65 000
  Schmalensee Produktion, Krister Stoor (Stuoris & Bálddonas, Trio Moivi ), TBA, Produktionsstöd, 75 000
  Subliminal sounds, Kebnekajse, Idioten, Marknadsstöd, 25 000
  Tambourine Studios AB, Bob Hund, Det överexponerade gömstället, Produktionsstöd, 65 000
  Tanisawa Music, Ison & Fille, För evigt, Produktionsstöd, 80 000
  Terminus AB, Bingsjöpôjkar, Bingsjöpôjkar spelar Bingsjölåtar, Produktionsstöd, 50 000
  Titiyo Music Production AB, Titiyo, El Rojo Adios, Produktionsstöd, 80 000
  United Stage Artist AB, Docenterna, Medan vi spelar pop, Produktionsstöd, 75 000
  Valdemar Art AB, Sara Thuresson, Jag säger nu, Produktionsstöd, 65 000
  Venta Artists AB, Lelo Nika & Friends, Continuity, Marknadsstöd, 30 000
  ViciSolum Productions, Sectu, Inundate, Produktionsstöd, 45 000
  von Hofsten Produktion, Simone Moreno, Planetas, Produktionsstöd, 80 000
  Kulturparken Småland/Smålands museum, DELTA, 200 000
  Länsmuseet Västernorrland, Hur låter en museibyggnad?, 300 000
  Stockholms stadsmuseum, Lyhört/Tema Hemmet/Social hållbarhet och det angelägna museet, 400 000
  Värmlands Museum, Artist in Residence, 200 000
  Västerbottens museum, SOFIE – Öppen för alla, 300 000
  Östergötlands läns museum, Hej Hus 2, 300 000
  Kulturen i Lund, Ur besökarens perspektiv etapp 2, 100 000
  Länsbiblioteket Västernorrland, ABM-resurs och portalen Kulturarv Västernorrland, 400 000
  Stiftelsen Jamtli, Skolan och museerna, 600 000
  Västarvet, IOV Youth Congress Sverige 2012, 300 000
  Byteatern, Kalmar läns teater, ISI – Instant Strindberg International, 150 000
  Folkoperan AB, Opera Showroom, 500 000
  Musik i Syd AB, Musica Vitae, Perfume de Tango, 250 000
  Västerbottensteatern AB, Västerbottensteatern – Europas ledande berättarteater, 400 000
  AB Helsingborgs stadsteater, Outreach fas III, 200 000
  Göteborgs Stadsteater AB/Backa Teater, 5 Boys, 200 000
  Göteborgs Stadsteater, Lätt text på scen, 350 000
  Musik i Syd, Uppbyggnad och genomförande av ett flerårigt internationellt kulturutbyte, 500 000
  Nordiska Akvarellmuseet, Nya blickar – att utforska och utveckla nya metoder att arbeta med museets samling, 250 000
  Norrbottens läns landsting, Digital Live Arena (DLA), 700 000
  Region Halland, Regionbiblioteket, Synen på skönlitteratur på svenska bibliotek, 250 000
  Region Skåne/Kultur Skåne, Kulturbiljett i samverkan med kollektivtrafiken i Skåne, 200 000
  Region Skåne/Kultur Skåne, Regional KulturDatabas, 325 000
  Stiftelsen Norrbottensteatern, Kulturell mångfald, minoriteter, interkulturell utveckling, 700 000
  Stiftelsen Wanås utställningar, Skräddarsydd, 200 000
  Västra Götalands läns landsting/Västarvet, Historiens skuggor, 300 000
  4:e teatern, Verksamhetsbidrag, 1 150 000
  Anna Pettersson, Fröken Julie, 150 000
  Bastardproduktion, Verksamhetsbidrag, 400 000
  Boulevardteatern, Verksamhetsbidrag, 400 000
  BUS, Verksamhetsbidrag, 1 000 000
  Cinnober Teater, Verksamhetsbidrag, 400 000
  Die Bühne, Vad tror du på? (arbetsnamn), 250 000
  Dockteater Sesam, Verksamhetsbidrag, 950 000
  Dockteatern Tittut, Verksamhetsbidrag, 1 600 000
  Dockteaterverkstan, Verksamhetsbidrag, 150 000
  Dramalabbet, Verksamhetsbidrag, 550 000
  Fria Teatern, Verksamhetsbidrag, 1 050 000
  friteatern på turné, Verksamhetsbidrag, 1 300 000
  Föreningen aktör, Verksamhetsbidrag, 900 000
  GEST, Verksamhetsbidrag, 290 000
  Gottsunda Dans & Teater, Valfritt Strindbergprojekt, 250 000
  InSite, Verksamhetsbidrag, 500 000
  Institutet, Verksamhetsbidrag, 1 100 000
  Jannes Fenomenala Orkester, Politik, 150 000
  Kulturföreningen Trixter, Verksamhetsbidrag, 850 000
  Latinamerikanska Folkteatern, Kvinnor på flykt, 150 000
  Lilith Performance Studio, Verksamhetsbidrag, 800 000
  Lule Stassteater, Verksamhetsbidrag, 500 000
  Lundahl & Seitl, Verksamhetsbidrag, 400 000
  Magmanus Company, LOG ON, 100 000
  Martin Mutter, Verksamhetsbidrag, 1 000 000
  Masthuggsteatern, Verksamhetsbidrag, 1 750 000
  Mittiprickteatern, Verksamhetsbidrag, 1 300 000
  moment, Verksamhetsbidrag, 1 350 000
  Mumrikkulturproduktion, Tantpresidenterna, 200 000
  Månteatern, Verksamhetsbidrag, 1 200 000
  New Opera CO, Valfritt projekt, 250 000
  Nordisk plattform för nyskapande scenkonst, Galet blod, 100 000
  Operaimprovisatörerna, Opera Nova, 150 000
  Operation Opera, Operation Lajvopera, 150 000
  Pantomimteatern, Verksamhetsbidrag, 1 200 000
  Poste Restante, Verksamhetsbidrag, 400 000
  PotatoPotato, Piruett för Kannibaler, 200 000
  Profilteatern, Verksamhetsbidrag, 1 650 000
  Projekt Tardis c/o Teater Komet, Lucifer effekten, 150 000
  QUARTO, WIP :: Beauty of Accident ::, 200 000
  Ruby Rose Union, Eat it – a food disorder circus, 200 000
  Skillinge Teater, Verksamhetsbidrag, 350 000
  Skottes Musikteater, Verksamhetsbidrag, 1 000 000
  Skuggteatern, Valfritt projekt, 250 000
  Skånska Operan, Rigoletto, 250 000
  Sommarteater på Krapperup, Stormen, 200 000
  Staffan Björklunds Teater, Verksamhetsbidrag, 200 000
  Stockholms Improvisationsteater, Strindberg under skinnet, 150 000
  Teater 23, Verksamhetsbidrag, 1 900 000
  Teater Albatross, Isildur Bane-Afrikanska Historier, 150 000
  Teater Barbara, Verksamhetsbidrag, 900 000
  Teater Brunnsgatan Fyra, Verksamhetsbidrag, 1 200 000
  Teater De Vill, Verksamhetsbidrag, 350 000
  Teater Foratt, Verksamhetsbidrag, 500 000
  Teater Fredag, Verksamhetsbidrag, 650 000
  Teater Galeasen, Verksamhetsbidrag, 1 950 000
  Teater Giljotin, Verksamhetsbidrag, 1 420 000
  Teater Jaguar, Verksamhetsbidrag, 400 000
  Teater Kapija, Varieté Vagabond, 250 000
  Teater Pero, Verksamhetsbidrag, 2 000 000
  Teater Sagohuset, Verksamhetsbidrag, 900 000
  Teater Scratch, Verksamhetsbidrag, 500 000
  Teater Tamauer, Verksamhetsbidrag, 600 000
  Teater Tre, Verksamhetsbidrag, 1 500 000
  Teater Tribunalen, Verksamhetsbidrag, 2 000 000
  Teater Tusan, Verksamhetsbidrag, 850 000
  Teater UNO, Verksamhetsbidrag, 600 000
  Teateri, Verksamhetsbidrag, 900 000
  Teaterrepubliken, Realistisk, realistiskare, realistiskast, 250 000
  Teatr Weimar, Verksamhetsbidrag, 1 000 000
  Thales Teater, Edward Tulanes fantastiska resa, 150 000
  Turteatern, Verksamhetsbidrag, 1 500 000
  Unga Romateatern, Jubal utan jag, 200 000
  Varietéteatern Barbès, Richard III, 250 000
  Zirkus Loko-Motiv, Valfritt projekt, 150 000
  Ögonblicksteatern, Verksamhetsbidrag, 850 000
  Andersson Dance, 2 100 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2012-2014)
  Art Of Spectra/ Peter Svenzon, 400 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2010-2012)
  ASTARTE, 500 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2011-2013)
  ccap, 2 100 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2011-2013)
  DANS/Claire Parsons Co., 400 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2011-2013)
  E=mc2 Danskonst, 600 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2010-2012)
  Embla dans & teater, 400 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2011-2013)
  Gunilla Heilborn, 2 000 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2012-2014)
  Jeanette Langert, 400 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2012-2014)
  M.A.P Melin Art Performance, 600 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2010-2012)
  Magma Dans/Helena Franzén, 850 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2010-2012)
  Malin Hellkvist Sellén, 600 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2010-2012)
  Memory Wax, 770 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2012-2014)
  MINNA KROOK DANS/PROOK, 500 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2012-2014)
  Mon no Kai/SU-EN Butoh Company, 600 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2012-2014)
  Reich + Szyber, 1 000 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2012-2014)
  Virpi Pahkinen Dance Company, 850 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2012-2014)
  Weld, 900 000, Årligt produktionsbidrag (Referensgruppen förordar bidrag 2010-2012)
  Avart Dans & Rörelse, 400 000
  Björn Säfsten, 700 000
  Bortalaget, 400 000
  D.O.P, 650 000
  Dansgruppen Vindhäxor, 300 000
  Efter Lazarus/Björn Elisson Kompani, 600 000
  Eva Ingemarsson Dansproduktion, 300 000
  Föreningen Dan Tai, 290 000
  Föreningen RERE/Tingskog, 400 000
  Gottsunda Dans & Teater, 250 000
  Iraqi Bodies, 400 000
  K. Kvarnström & Co, 700 000
  Kompani Raande-Vo, 600 000
  Philippe Blanchard, 400 000
  Re Act, 290 000
  Kompani Nomad, On Location, 250 000
  Den Ideella Kulturföreningen Volyo, Husbil, 290 000
  Rani Nair, Future memory of Dixit Dominus, 200 000
  Kajsa Sandström, Lyssna med din hud/Se med dina öron, 150 000
  Carmen Olsson – mibudo dance, Möte II – färden, 400 000
  Odissi Dansproduktion/dansgruppen Abhinaya, Klofs, 150 000
  C/Ompany, Analogism, 150 000
  Trip the Light Fantastic/Ingrid Rosborg, Educate the Audience/Movements by Humans, 210 000
  c.off, 250 000
  Dansbyrån, 150 000
  SITE, 100 000
  Abjeez, 100 000
  Afrotronics, 40 000
  Ahmadu Jarr & The Highlife Orchestra, 50 000
  Ale Möller band, 100 000
  Amani mini, 90 000
  Amazonas, 55 000
  Andra Generationen, 70 000
  Andreas Gidlund Kvartett, 70 000
  Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra, 100 000
  Anna Lundqvist Quartet feat Björn Almgren, 50 000
  Ára, 50 000
  Atomic, 80 000
  Axelsson & Nilsson-duo, 100 000
  Babajaga, 40 000
  Beches Brew, 80 000
  Berger Knutsson Spering, 60 000
  Björnlert Hedin, 90 000
  Bobo Stenson Trio, 100 000
  Body Beatbox, 40 000
  Boot, 50 000
  Britta Persson Band, 70 000
  Calle Real, 50 000
  Christian Kjellvander, 60 000
  Cilla & Tobias, 50 000
  Common Creature, 40 000
  Curious Chamber Players, 120 000
  Den fule, 60 000
  Drottninghoms Barockensemble, 350 000
  Duo Ego, 40 000
  Duo EN.D.E, 100 000
  Duo Gelland, 130 000
  Duo Kristine Scholz – Mats Persson, 120 000
  EGBA, 60 000
  Ek Janson Svensdotter, 50 000
  Elin Larsson Group, 70 000
  Ellika & Solo, 50 000
  Ensemble Ars Nova, 60 000
  Ensemble Villancico, 110 000
  Ensemble Yria, 50 000
  Ensemble1700, 60 000
  EnsembleTribukait, 50 000
  Erik Westbergs Vokalensemble, 130 000
  Esbjörn Hazelius Band, 60 000
  FIRE!, 70 000
  First Floor Power, 50 000
  Fläsket brinner, 50 000
  Fläskkvartetten, 80 000
  Fredar kvartett ekonomisk förening, 50 000
  Fredrik Kronkvist Quartet, 75 000
  Friends of the Tiger, 40 000
  Frifot, 40 000
  Frödin/Karlsson/Høxbro, 40 000
  Föreningen Vokalharmonin, 100 000
  Gageego, 160 000
  Garizim, 40 000
  Ghost, 50 000
  Golbang, 80 000
  Goran Kajfes Subtropic Arkestra, 50 000
  Gunnar Källström och Fridens liljer, 50 000
  Gunnel Mauritzson Band, 50 000
  Gushpanka, 50 000
  Göteborg Baroque, 120 000
  Hanna Elmquist Quintet, 60 000
  Hazelius Hedin, 80 000
  Hoven Droven, 80 000
  Huaröds Kammarorkester, 200 000
  Ideella föreningen Frispel, 80 000
  Ikons, 40 000
  Irmelin, 70 000
  Isildurs Bane, 100 000
  Jacob Karlzon 3, 60 000
  Jag är här nu!, 130 000
  Jazzmys, 100 000
  Jeanette Lindström, 80 000
  Jennie Abrahamson, 50 000
  Jenny Almsenius, 40 000
  Jenny Wilson Featuring Tensta Gospel Choir, 100 000
  Jonas Kullhammar Quartet, 80 000
  Josef & Erika, 90 000
  Josefine Lindstrand Band, 80 000
  Kaja, 80 000
  KammarensembleN, 500 000
  Karin Hammar Quartet, 60 000
  Karlsson Barock, 110 000
  Klabbes Bank, 60 000
  Kraja, 80 000
  Kristian Anttila, 70 000
  Krock, 100 000
  Kroumata, 700 000
  Kulturföreningen Flatterie, 90 000
  Lars Jansson Trio, 60 000
  Led, 40 000
  Lekverk, 80 000
  Lelo Nika & Friends, 80 000
  Lina Nyberg Band, 80 000
  Lisa & Josefine, 100 000
  Lisa Ullén – Nina de Heney duo, 80 000
  Lisa Ullén – David Linnros duo, 50 000
  Little Marbles, 70 000
  Loney Dear, 80 000
  Magnus Öström, 60 000
  Mamma Måd band, 50 000
  Marin/Marin, 50 000
  Markatta Musikteater, 180 000
  Mathias Algotsson trio, 40 000
  Mathias Landaeus Trio, 60 000
  Mats Öberg Trio, 75 000
  Meshuggah, 50 000
  MF/MB/, 40 000
  Midaircondo, 120 000
  Mire Kay, 40 000
  Miriam Aida Trio, 60 000
  MOCO, 40 000
  MP3 – Mattias Pérez Trio, 50 000
  Musicmusicmusic, 70 000
  Musikföreningen Babian, 40 000
  Musikgruppen RAA, 40 000
  Musikteater Kåbra, 90 000
  Mwendo Dawa, 50 000
  Mynta, 60 000
  Navarra, 40 000
  New Found Land, 60 000
  New Places Orchestra, 100 000
  New Tango Orquesta, 100 000
  Nicolai Dunger, 80 000
  Nils Berg Cinemascope, 50 000
  Nordic Wedding Music, 40 000
  Nordic, 70 000
  Nybakat!, 70 000
  Oddjob, 100 000
  Olov Johansson & Catriona McKay, 50 000
  Orkester pop, 90 000
  Paavo, 100 000
  Parker Lewis, 40 000
  Pireus, 50 000
  Pärlor för svin, 120 000
  rebaroque, 200 000
  Rhythm Art Duo, 65 000
  Råd Kjetil Senza Testa, 40 000
  Räfven, 60 000
  Samuel Hällkvist Center, 40 000
  Sarah Riedel Timeline, 80 000
  Serengeti, 70 000
  Seval, 40 000
  Siena Root, 40 000
  Simone Moreno & Os Lourinhos, 100 000
  Siri Karlsson, 50 000
  Sirocco, 40 000
  Sjöströmska kvartetten, 40 000
  Skriet, 50 000
  Sofia Jannok, 80 000
  Sofia Karlsson, 80 000
  Sofie Livebrant, 80 000
  Solander, 40 000
  Sork, 40 000
  Sousou & Maher Cissoko, 80 000
  Stockholm Jazzorchestra, 350 000
  Stockholm Lisboa Project, 80 000
  Stockholms Bachsällskap, 80 000
  Stockholms Saxofonkvartett, 440 000
  Svanevit, 50 000
  Svenska Kammarkören, 50 000
  Swedish azz, 100 000
  Syntjuntan, 70 000
  Süperstar Orkestar, 80 000
  Tape, 60 000
  Teresa Indebetou Band, 80 000
  Tesla, 60 000
  Tetra, 130 000
  The Baboon Show, 40 000
  The Concretes, 40 000
  The Embassy, 40 000
  The Jets, 50 000
  The Opposite, 50 000
  The Radio Dept., 60 000
  The Splendor, 60 000
  The Stoner, 50 000
  The Thing, 140 000
  TheGothenburgCombo, 120 000
  There are no more four seasons, 60 000
  This Is Head, 80 000
  Thus:Owls, 120 000
  Thymeshift, 40 000
  Tolvan Big Band, 300 000
  Triakel, 90 000
  Trio Stravaganti, 75 000
  Trio Trespassing, 40 000
  Truckfighters, 70 000
  Tzeitel, 60 000
  Ulf Wakenius Group, 70 000
  Varieté Velociped, 75 000
  Voces Nordicae, 100 000
  Volodja, 50 000
  Väsen, 150 000
  Väärt, 40 000
  Wendy McNeill, 50 000
  Wildbirds & Peacedrums, 130 000
  ZPR String trio, 60 000
  ÅsaBrita, 40 000
  ABF Örebro län – Bokmässan Örebro, Berättelsens tusen former, 150 000
  Allas barnbarn, Generationsövergripande mångkulturell verksamhet för förskolebarn, 50 000
  Bibliotek Botkyrka, Pojkars läsning, 150 000
  Falkenbergs kommun, bibliotek, Humlan lyfter språket, 150 000
  Författarcentrum/Riks, Läsambassadören för ungas läslust, 500 000
  IF Metall Västra Skaraborg, Barnböcker till alla arbetsplatser, 50 000
  Kultur i Väst, Barnens bibliotek 2012, 400 000
  Kultur i Väst, Barnens bibliotek, Mer och bättre innehåll för barn och förmedlare, i fler kanaler, 450 000
  Kultur- och fritidsförvaltningen, Kristianstads kommun, Kristianstad bokfestival Barn & Unga, 20 000
  Kulturförvaltningen Hässleholms kommun, Varning – läsning pågår!, 40 000
  Kulturförvaltningen, Äppelringar, 150 000
  Landskrona stad, LA Spokenword Mother Tongue, 70 000
  Lessebo kommunbibliotek, “Språka med barn” -främja förskolebarns språkutveckling, 50 000
  LitteraLund, KULTUR Lunds kommun, Metod- och modellutvecklingsarbete för LitteraLunds årsövergripande verksamhet, 100 000
  Länsbibliotek Dalarna, Läsfrestivalen 2012, 100 000
  Länsbibliotek Sörmland, Bubblan – berättelser på väg, 300 000
  Länsbibliotek Uppsala, Språknätet, 160 000
  Länsbibliotek Östergötland, Skriv överallt – squoosha vidare!, 400 000
  Länsbiblioteket i Värmland, Läsglädje för äldre, 230 000
  Länsbiblioteket i Västerbotten, Give me five – ett bok- och berättarprojekt i Världen och Västerbotten med femår, 300 000
  Länsbiblioteket Västernorrland, Läsrätt! Om barns och ungas delaktighet och rätten till berättelsen, 340 000
  Länsbiblioteket Västernorrland, Språkjakten, 200 000
  Norrköpings Stadsbibliotek, Alla våra språk (arbetsnamn), 200 000
  Regionbibliotek Stockholm, “Att läsa är också en sport” – att nå nya läsare med nya läsande förebilder, 400 000
  Regionförbundet i Kalmar län, Barn & unga Futurum.kom, 60 000
  Solna Stad, Läsfrämjande och pedagogiskt arbete i samband med utställningen ALLEMANSLAND, 30 000
  Stockholms stad, Utbildningsförvaltningen, Alla Tiders Klassiker-wiki, 100 000
  Studiefrämjandet Uppsala, Litteraturcentrum i Uppsala, 100 000
  Vänersborgs kommun, Bokcirkel – för dig som vill läsa böcker på lättläst svenska, 20 000
  Ájtte, Svenskt fjäll- och samemuseum, Ájtte museum och Sámi Duodji avser genom utställningen Eight seasons i Sápmi att synliggöra samisk, 125 000
  Nääs Konsthantverk, Nordisk Glaskonstutställning samt workshops i Istanbul och Ankara, 100 000
  Teater
  Cinnober Teaterförening, Mottagande arrangör av gästspel med Grusomhetens Teaters föreställning Siste Sang, baserad på Isidor, 25 000
  Folkteatern i Göteborg Ekonomisk Förening, Gästspel på Sibiu International Theatre Festival, Sibiu Rumänien, 80 000
  Sirqus Alfon AB, Att medverka på Ice Storm New York. Show case arrangerat av alla de nordiska länderna och CINARS för, 25 000
  Stockholms stadsteater, Marionetteatern till Kina, Chengdou med produktionen Systern från havet, 260 000
  Teater Pero, Astons stenar vid The Bank of Scotland Imaginate Festival i Edinburgh, maj 2012, 30 000
  Musik
  Christina Gustafsson Band, Turné i Kina och Thailand 5-13 februari 2012, 35 000
  Duo Sidén Hedman, Turné Chile och Argentina okt 2012, 50 000
  Eric Ericson International Choral Centre, turné av internationella körer, 75 000
  Fire!, Turné i Australien apr-maj 2012, 30

 7. roger

  Det absolut bästa vore att staten endast tog hand om det absolut grundläggande och att övriga tjänster upphandlas i konkurrens.

  Många myndigheter finns ju bara till för att sprida bidrag till höger och vänster.
  Om vi slapp kostnaderna för myndigheterna skulle det kanske inte behövas ansökas om bidrag för minsta lilla utgift heller.

  Nu rullas det återigen upp fusk med bidrag bland Sveriges politiska ungdomsförbund. I detta fall har de hittat på kurser för att få bidrag av kommunen. Men varför skall de överhuvud taget vara berättigade till bidrag för att hålla kurser? Är deras kurser tillräckligt intressanta så är jag säker på att folk/företag betalar för att gå dem alternativt företag/folk sponsrar kurserna.
  De 600 000 som ett ungdomsförbund i Piteå försnillat sig till blir ju i själva verket snarare 1,5miljoner eftersom byråkratin runt omkring med skattebetalda kommuntjänstemän och revisorer har ofantliga kostnader.
  Ungdomsförbunden får ju redan en summa pengar baserat på antalet medlemmar, är det så att dessa inte räcker till för verksamheten så får man väl se över den summan, istället för att med dyr byråkrati fördela ut mycket mer.

  Vi måste bort från ett system där staten tar folkets pengar, kör dem genom en svindyr process, för att sedan godtyckligt fördela delar av det till dem som ägnar viktig produktionstid åt att läsa regler och fylla i blanketter.

  Låt stat ägna sig åt det vi vill: skola, vård, omsorg och infrastruktur.

  Företagen kan bekosta sina egna gemensamma intresseorganisationer där de forskar om tillväxt mm. Sänk skatten för dem generellt eller selektivt och ta bort alla möjligheter till improduktiva bidragsansökninger.

  Föreningar och ungdomsförbund, kan få en summa pengar baserat på antalet medlemmar. Vill de ordna kurser eller turneringar för mer än vad de fått pengar till får de söka sponsorer, låta medlemmar betala eller sälja bingolotter.
  Ta bort alla möjligheter till improduktiva bidragsansökninger.

  Vet inte hur MPs förlsag på medborgarlön ser ut, men något åt det hållet borde kunna spara miljarder genom att minska antalet bidrag. Bort med a-kassa, socialbidrag, bostadsbidrag mm.
  En utbetald 1000-lapp i soc bidrag har säkert kostat 10,000 för skattebetalarna.

 8. H2

  Lennart, du har helt rätt i att det privata näringslivet sköter detta bättre. För det första är jag skyldig att betala räkningen för mitt företagskort. Inte företaget. För att få ut mina pengar måste jag få påskrivet av min chef. Man kan undra om det inte är Reinfeldt som borde signera Lööfets kostnader, eller hur fungerar det.
  I mitt förra företag var det en chef som var ovanligt generös med intern representation, princip han gav en av sina underställda order om att betala och han kunde sedan godkänna i egenskap av chef. När han blev avslöjad infördes regeln att det ALLTID är den person som är högst i rangordningen som betalar, därefter måste hans chef godkänna.
  Risken är nog större när det är allmänna pengar som spenderas än privata

 9. San

  Kanske är jag fartblind, men jag tycker inte det där låter som en överdrivet stor nota för 15 pers.

  1. Lennart

   San: Du är fartblind 🙂 Det är inte räkningens storlek som är kruxet utan det faktum att Annie Lööf lät skattebetalarna stå för notan. Att att Näringsdepartementet tydligen har har någon internrevision som kollar räkningarna.

 10. manen

  “nä för om generaldirektörer kan dras inför rätta för att ha festat upp skattebetalarnas pengar så kan de dras inför rätta av “rättshaverister” om de gjort något bra, bättre då enligt logiken att inte kunna beivra generaldirektörers vandel alls!” dundrade Anders Björck och Per Nuder.

  “‘alleluleja!” svarade bolånetorsket/röstboskapet.

  disclaimer: ovanstående är satir! sådetså!

Comments are closed.