Politik

USA-valet: nu blir det riktigt otäckt, Romney och den amerikanska Birtherrörelsen

Även om Obama fortfarande har en krympande ledning över Romney så tyder mycket på att Mitt Romney och de radikala republikanerna kommer att vinna presidentvalet och förpassa Barack Obama och de amerikanska demokraterna till historiens skräphög.

Visst, valkampanjen är lång ifrån över och Obama är ännu inte besegrad, men Romney har ett gigantiskt försprång i kampanjdonationer som Obama inte har en chans att ens komma i närheten av, den amerikanska ekonomin är fortfarande i djupaste kris och, samtidigt som de liljevita republikanerna kommer att gå man ut huse för att bli av med den amerikanska “blatten” i Vita Huset. På den demokratiska sidan är man som vanligt inte lika engagerade i valet, mycket på grund av vad man ser som Obamas högerpolitk.

De återstående två månaderna kommer att bli brutala med allt hårdare angrepp från båda sidor medan miljarderna rullar.

Asley Parker och Trip Gabriel skriver om hur Mitt Romneys nu för första gången har använt Birtherrörelsens symbolism, nämligen att Obama inte ens är född i USA och därför är en oamerikansk och illegitim president, för att vinna över vita väljare i det amerikanska rostbältet: Romney Makes a Birth Certificate Joke While Campaigning in Michigan

Mitt Romney, who has decried the nasty personal tone of the presidential campaign, seemed to make a joke about President Obama’s birth certificate while speaking to voters here Friday, re-injecting the issue of the president’s birthplace into the campaign.

“Now I love being home in this place where Ann and I were raised, where both of us were born,” Mr. Romney said, standing alongside his wife, Ann, and his running mate, Representative Paul D. Ryan. “Ann was born in Henry Ford Hospital. I was born in Harper Hospital. No one’s ever asked to see my birth certificate. They know that this is the place that we were born and raised.”

Mr. Obama, who was born in Hawaii and shared his birth certificate with the national media, has long been dogged with “birther” rumors, from those who falsely question whether he was actually born in the United States.

Nu gör det egentligen inte så mycket vem som vinner, eftersom USA precis som föra inbördeskriget idag är delat i två helt skilda delar som inte längre ens kan prata med varandra.

Vi ser det i t.ex. Ohio där den republikanska majoriteten nu försöker göra allt för att lägga så många hinder i vägen för demokratiska väljare som möjligt.

The friction detonated this week when Doug Preisse, the influential Republican Party chairman of Franklin County, which includes the state capital, Columbus, was quoted in The Columbus Dispatch newspaper as saying, “I guess I really actually feel we shouldn’t contort the voting process to accommodate the urban — read African-American — voter turnout machine.”

Democrats and black leaders lashed out. State Senator Nina Turner, a Democrat from Cleveland, told The Plain Dealer of Cleveland on Wednesday that the comments were “flat-out racism.” The Rev. Al Sharpton said on his MSNBC talk show, “You just can’t make this stuff up.”

Skyttegravskriget i Washington kommer därför att fortsätta oavsett vem som vinner, med den enda skillnaden att om Romney vinner så kommer han att med alla till buds stående medel omedelbart försöka riva upp president Obamas sjukvårdsreform med rötter och allt och dra in sjukförsäkringen för över 30 miljoner amerikaner. Pengar som istället kommer att gå till de rikaste en procenten i USA.

Men är det så som folk vill ha det så är det givetvis deras rätt. Själv kommer jag att kunna sätta mig i säkerhet med några dagars varsel.

Pressklipp:

Nyheter – Nyheter,DN.se – Världen, SvD – Utrikes, Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl

[tags]Elections 2012, Donald Trump, Elections 2012, Video, Donald Trump Mitt Romney, Mitt Romney Donald Trump, Obama Birth Certificate, Mitt Romney 2012, Mitt Romney Obama Birth Certificate, Romney Obama Birth Certificate, Politics News [/tags]

24 thoughts on “USA-valet: nu blir det riktigt otäckt, Romney och den amerikanska Birtherrörelsen

 1. Johnny ©

  Lennart: Du förnekar alltså den judiska makten i världen som konspirationsteorier, men ändå så är du rädd för att diskutera den på din blogg!

  Det kanske känns tryggt för dig att bara svälja de politiskt officiella versionerna av verkligheten som Jew York Times (lägst förtroende av alla tidningar i USA) framför, men är de inte sanna så är de bara officiella konspirationsteorier. Jag har svårt att förstå varför någon skulle vilja vara medlöpare till makten, det är som små barn som litar blint på sina föräldrar och så fortsätter man att lita på makten som vuxen i stället för att tänka själv.

  Well, vill man försöka förstå det judiska inflytandet i USA och Västvärlden så erbjuder Brother Nathanaels (konverterad Jude) hemsida en stor mängd historiskt material och mycket initierade videos om det dagsaktuella politiska dramat.

  http://www.realjewnews.com/?p=743

 2. Christer W

  Lennart, o nej, inga farliga rekommendationer. Det är risk att Johnny slinter med yxan träffar någon vital bakdel.

 3. Johnny ©

  Lennart: Vad då konspirationsteorier? Vad är det för barnsligt stämplingsförsök? Visst, det kan vara så att du inte vill diskutera den judiska makten på din blogg, det har jag förståelse för med hänsyn till hur hårt det kan drabba enskilda människor i västvärlden. Men vill du verkligen vika ner dig för den judiska makten? Vill du inte ha en fri och sanningsenlig debatt på din blogg för att befria dig själv och andra människor från förtryck och orättvisor?

  1. Lennart

   Johnny: Kan du inte gå ut i granskogen där uppe i obygden och hugga litet ved eller dricka litet hembränt eller skjuta ihjäl några älgar eller vad sjutton man nu gör där uppe i Norrland? Det är aldrig bra att hänga ut sig själv som du gör. Om 50 år kommer dina barnbarn att läsa dina inlägg här på bloggen och undra över varför deras farfar var konspirationsteoretiker. Det blir svårt att förklara.

 4. San

  Lojalitetsproblemen är det nog Evangelisterna som har mest, övervägande “vita män” och knappast judar. Varför kan man alltid diskutera, men ett alltför bokstavligt läsande av Bibeln ligger nog närmast.

 5. Johnny ©

  Lennart: “Det är oerhört farligt att tala om “lojalitetsproblem” och att en viss grupp har monopol på vad det nu kan vara.”

  Det måste väl vara ännu farligare att inte tala om saken, att låtsas att problemet inte existerar, att försöka dölja den uppenbara sanningen löser inga problem. Det viktigaste måste väl ändå vara att skydda sig mot den sionistiska infiltrationen så att USA inte förslösar blod och pengar på att bekämpa Israels fiender i Mellan Östern, frågan är bara hur? Vi har sett vad konflikter mellan judar och kristna har orsakat i Ryssland, Tyskland och Palestina (muslimer) under 1900-talet. Är USA nästa land på tur?

 6. Johnny ©

  Lennart: Vadå nonsens? Menar du att den judiska folkgruppen i USA inte har ett mycket stort inflytande på Amerikansk politik eller vad? I så fall är du antingen blind eller så läser du för mycket …

  För mig uppstår ett lojalitets problem när ex amerikanska regerings- eller statstjänstemän har dubbla medborgarskap, USA och Israel. Det är också ett problem för demokratin när en invandrad etnisk och religiös minoritet på 1-2% av befolkningen nästan har monopol på media och dess kulturmarxistiska innehåll. Allt detta pågår dagligen i USA idag, därför säger jag att vi lever i en … i väst idag där krig, korruption och lögner florerar. Det är så jag ser det.

  1. Lennart

   Johnny: Den “judiska folkgruppen” i USA är precis lika heterogen som den var i Tyskland på 1930-talet. Det är oerhört farligt att tala om “lojalitetsproblem” och att en viss grupp har monopol på vad det nu kan vara. Du kanske minns hur det gick i Tyskland? Vi har förhoppningsvis lärt oss något sen den tiden.

 7. Christer W

  Just det Bossebus, självgoda typer som skulle rädda Norge från judar, kommunister, socialdemokrater, intellektuella, präster osv.

 8. Christer W

  San, de flesta utanför Norge har nog ingen vetskap om vad Ila är. För dem räcker det nog bara med att veta att Breivik fick fängelse och de bryr sig inte i vad det heter eller ligger. Det är väl bara beundrare av Breikvik som vet vad det heter, eller hur San.
  Förövrigt är det för mig mer känt som Grini eftersom del i släktens bekantskapskrets vistades där ofrivilligt under ockupationsåren. Efter 45 inhystes ockupationsårens Breivikare där. Cirkeln är sluten.

 9. San

  Det var ett utmärkt associationskort, en fellow foliehatt till Marcin tycker att vita män måste göra revolution. Hur kan man inte dra en parallell till Breivik? Men jag förstår att man kan missa det om man är enkelspårig.

 10. Marcin

  Du specificerade inte någonting utan klippte till med associationskortet. Nu kommer du med en foliehatten dessutom.

 11. San

  Marcin

  Nja, det var nog yrandet om den vite mannen jag tänkte på. Men det är lätt att missa med foliehatten på.

 12. Marcin

  Handtaget som San använder löper som följande:

  Ila fängelset – Breivik – Hitlet – Pol Pot (subtrahera Lenin “Blank” och gud förbjude Trotski “Davidovich Bronshtein”) – Hin Håle – Rottingmajoren Björklund för att avsluta med Iblis som vägrade buga inför människan och därmed fick smaka på den himmelska rättvisan.

  Istället för att bemöta det antisemitiska påståendet att denna planetens främsta nationens ledare måste krypa till klagomuren istället för den kinesiska dito…

  Hur hade det sett ut San?

 13. Johnny ©

  San, jag har ingen dator, jag finns bara på Internet, dessutom har jag dubbelt medborgarskap, så jag hamnar aldrig på Ila, precis som det “utvalda” folkets elit.

  1. Lennart

   Johnny: Något som jag verkligen kan intyga. Nu måste jag erkänna att jag inte har en aning om vad lla betyder. Jag antar att vi inte pratar om Luleå Flygplats som har flygplatskoden LLA?

 14. Johnny ©

  Den presidentkandidat som är bäst för judarna vinner. Amerikanska presidentkandidater åker numera till Israel och kysser klagomuren i TV och lovar att göra allt för Israel. Ett förnedrande rövslickeri av amerikanska presidentkandidater, men det säger mycket om vem som har makten i dagens USA.

  Enda chansen som jag kan se för vita amerikaner att ta tillbaka den politiska makten i USA är genom revolution, tills dess får de leva i en judemokrati.

  1. Lennart

   Johnny: Nej det är bara nonsens. Det är som att säga att den statsministerkandidat som är bäst för smålänningarna vinner.

Comments are closed.