Politik

Republikanerna i Tampa: lögner, sex, kristna fundamentalister, vapengalningar, rasister, tepåsar och Paul Ryan

Att se USA genom ögonen på de republikanska delegaterna i Tampa i Florida är inte direkt upplyftande.

Att omkring hälften av alla amerikaner är kristna fundamentalister, vapengalningar, rasister och tepåsar med allvarliga sexuella störningar är kanske inte den självbild som de flesta stormakter skulle vilja visa upp inför omvärlden.

Men så är det, och så kommer det säkert att förbli i rätt lång tid framöver.

Det är heller inte konstigt att Mitt Romneys kandidat till posten som Vicepresident använder Joseph Goebbels gamla beprövade metod att gå ut med direkta lögner i sina attacker på president Obama, lögner som sen förvandlas till sanningar om dom bara upprepas tillräckligt ofta.

Det är viktigt att påpeka att dagens republikanerna inte lever i den värld vi andra lever i, utan i ett parallellt universum. Ett universum där de får sina nyheter från Fox News, och från hatradiopratare som Rush Limbaugh.

I ett av världens mest medietäta samhällen finns inte längre några kontaktytor alls kvar mellan republikanerna och resten av befolkningen.

Paul Ryan again blames Obama for GM plant shut down under Bush. Video archives correct the record.

I don’t know what’s more pathetic: that Paul Ryan used his vice presidential acceptance speech last night to blame President Obama for the closure of General Motors’ Janesville, Wisconsin plant even though it stopped production in 2008 under George W. Bush … or that Ryan didn’t do everything he could to save the plant when it was at risk. Either way, he lied about the plant—and not for the first time.

Det republikanska partiet är en sällsam samling av de rikaste en procenten av befolkningen, ofta välutbildade och kosmopolitiska, tillsammans med lågutbildade och idag ofta arbetslösa vita i sydstaterna och mellanvästern som bor i husvagnar med sina vapen och biblar, och sen förstås den kvinnofientliga, islamofobiska och homofobiska fundamentalistiska kristna högern.

Inte direkt de amerikaner som alla tiotusentals svenska turister träffar på sina shoppingrundor på Femte Avenyn i New York.

I sanning en rätt skrämmande samling människor som alla har det gemensamt att de vill störta det traditionella liberala amerikanska samhället i graven och ersätta det med en amerikansk kopia av dagens Iran.

Pressklipp:

Ekot,SvD – Utrikes, Sydsvenskan

[tags]
Elections 2012, GOP, Republican Party, Republican Convention , Elections 2012, Paul Ryan, Video, 2012 Republican Convention, 2012 Gop Convention, 2012 Republican National Convention, Republican Convention 2012, RNC Convention, Gop Convention 2012, Paul Ryan Convention Remarks, Paul Ryan Convention Speech, Paul Ryan Republican Convention, Paul Ryan Republican Convention Speech, Republican National Convention 2012, Rnc Convention 2012, Politics News, Republikanerna i USA [/tags]

4 thoughts on “Republikanerna i Tampa: lögner, sex, kristna fundamentalister, vapengalningar, rasister, tepåsar och Paul Ryan

 1. Peter

  “Du verkar blanda ihop äpplen och apelsiner”
  Så länge kilopriset är det samma är det inget problem att blanda, åtminstone inte på ICA och Coop forum.

  Jag tycker inte ditt språkbruk skiljer sig så mycket från Anders…

 2. Peter

  När bråket (hård ordväxling) mellan Lennart och Anders Romelsjö var för några veckor sedan, tyckte jag att Lennart ofta gjorde på samma sätt själv. D v s överdrev och for med felaktigheter.

  Lennart gick totalt bananas när Anders påstod att USA hade 900 militärbaser, eller om det var 700. Detta var enligt Lennarts sätt att se det en lögn och gigantiskt faktafel.

  Nu påstår samma Lennart att “hälften av alla amerikaner är kristna fundamentalister, vapengalningar, rasister med allvarliga sexuella störningar”.

  Jag undrar vad som är en större lögn och faktafel? Att påstå att hälften av alla amerikaner är rasister med sexuella störningar eller om USA har några baser mer eller mindre?

  Jag tyckte hela den där diskussionen var bisarr eftersom Lennart själv använde samma retorik som han anklagade Anders för.

  Nota bene: Jag tycker heller inte om republikaner, rent politiskt. Vidare gillar jag att läsa både Jinge och USA-bloggen, men att jag troligtvis ligger närmare Lennart, rent politiskt.

  1. Lennart

   Peter: Du verkar blanda ihop äpplen och apelsiner.

   “Lennart gick totalt bananas”? Du menar att man “går totalt bananas” om man påpekar faktafel i kommentarer? Och det är inte en fråga om några militärbaser mer eller mindre. Det är en fråga om att behärska sina källor.

   Det är en stor skillnad mellan att använda adjektiv och felaktiga källor. Jag kan t.ex. kalla republikanerna för ett jäkla pack, om jag känner för det, utan att för den skull förvanska deras positioner.

   Jag använder ofta ironi när jag skriver om republikaner, något som du förhoppningsvis redan har insett.

   Och om du har ett bättre sätt än sexuella störningar att beskriva en grupp människor som försöker förbjuda abort, familjeplanering, tillgång till preventivmedel, könsneutrala äktenskap och sexualundervisning i skolorna så berätta gärna så ska jag börja använde det ordet.

 3. Johannes

  Det är ändå lite märkligt att Pau Ryan så tydligt i sitt tal rent ut sagt blåljög. Visst slirar man gärna på sanningen (de är ju trots allt politiker..) och på ett konvent vill man gärna överdriva för att entusiasmera sina supportrar. Men Ryan gjorde mer än så. Han fantiserade nästan ihop saker för att kritisera Obama.

  Det finns ju somsagt goda skäl att ge sig på Obama, än mer finns det en stor chans att Republikanerna vinner. Med en ekonomi som ser dyster ut, så är det få presidenter som blir omvalda. Detta går att, delvis lägga på Obama. Men nej då, istället framför Paul ett tal med direkta lögner. Såg en sida där det till och med spekulerades vara det mest oärliga talet någonsin (!)

  Jag får känslan av att Republikanerna verkligen är desperata, trots ett hyggligt utgångsläge…

Comments are closed.