Politik

Måste läsas för alla Big Data-intresserade: Nate Silvers viktiga bok om prediktiv analys, The Signal and the Noise

Klicka på bilden.

Nate Silver är en amerikansk statistiker som efter att ha sysslat med baseball-statistik plötsligt blev världsberömd genom sin insiktsfulla analys av 2008 års amerikanska presidentval. En analys som brädade allt vad USA:s professionella valanalytiker kunde prestera.

Silvers valblogg FiveThirtyEight, nu på New York Times, är den enda valblogg man överhuvudtaget behöver läsa om man vill förstå årets amerikanska presidentval.

Nu har Nate Silver skrivit en bok om sin konst, och med tanke på hur viktig s.k. prediktiv analys har blivit i dagens Big Data-samhälle så är det här en bok som alla som är intresserad av Big Data absolut bör läsa.

Nate Silver skriver om sin bok i New York Times: The Weatherman Is Not a Moron

In November 2007, economists in the Survey of Professional Forecasters — examining some 45,000 economic-data series — foresaw less than a 1-in-500 chance of an economic meltdown as severe as the one that would begin one month later. Attempts to predict earthquakes have continued to envisage disasters that never happened and failed to prepare us for those, like the 2011 disaster in Japan, that did.

The one area in which our predictions are making extraordinary progress, however, is perhaps the most unlikely field. …. Just 25 years ago, when the National Hurricane Center tried to predict where a hurricane would hit three days in advance of landfall, it missed by an average of 350 miles. If Hurricane Isaac, which made its unpredictable path through the Gulf of Mexico last month, had occurred in the late 1980s, the center might have projected landfall anywhere from Houston to Tallahassee, ….. Now the average miss is only about 100 miles.

Prediktiv Analys, dvs försöken att förutse framtida trender baserad på historiska data, används idag inom forskning, affärslivet och inte minst militär och underrättelsetjänster världen över.

Med tanke på att prediktiv analys är vad man använder för att tyda Big Data, så är det lätt att inse att det här är ett

Det är ett oerhört viktigt och spännande område och den som är det minsta intresserad av Big Data, matematik och statistik, bör läsa den här boken.

Pressklipp:

svt.se – Världen,Computer Sweden 20 senaste nyheter

[tags]Nate Silver, Big Data, The Signal and the Noise, Prediktiv Analys, Väderlekstjänsten, Amerikanska val [/tags]

One thought on “Måste läsas för alla Big Data-intresserade: Nate Silvers viktiga bok om prediktiv analys, The Signal and the Noise

Comments are closed.