Politik

Biden vinner debatten mot Ryan genom att vara sig själv – och skratta

Bilden ovan, från tevedebatten mellan Joe Biden, till vänster, och Paul Ryan, till höger, säger allt om debatten. Biden skrattar högt, han har kul, han är den glade kämpen som vågar vara sig själv, som är kvick, smart och mänsklig. Raka motsatsen till den hopknäppte som nu kommer att problem i sin andra debatt mot Mitt Romney, eftersom alla kommer att jämföra honom med Joe Biden.

Joe Biden: Paul Ryan Asked Me For Stimulus Funds

Vice President Joe Biden laughed at Republican vice presidential nominee Paul Ryan Thursday for his attacks on the stimulus, reminding him that he requested stimulus funding for his Wisconsin district.

“I love my friend here,” Biden said during the debate in Danville, Ky. “I’m not allowed to show letters here, but go on our website. He sent me two letters saying, by the way, can you send me some stimulus money for companies here in the state of Wisconsin?”

Ryan is a frequent critic of the stimulus, using it as an example of out-of-control spending by the Obama administration. But as noted by Biden, Ryan requested stimulus money for his district.

Ryan acknowledged at the debate that he asked for funding. “On two occasions we advocated for constituents who were applying for grants,” Ryan said, adding it’s something members of congress do for the people in their district.

Biden seemed to find that statement funny.

“I love that, I love that,” Biden said, laughing. “This is such a bad program and he writes me a letter saying — writes the Department of Energy a letter saying — the reason we need this stimulus, it will create growth and jobs. His words. And now he’s sitting here looking at me.”

Biden added: “I wish he would just tell the — be a little more candid,” stopping himself from calling Ryan a liar.

Moderator Martha Raddatz finally said they needed to move on.

“By the way, any letter you send me, I’ll entertain,” Biden quipped to Ryan before they switched topics, to which Ryan replied, “I appreciate that, Joe.”

Det är t.o.m. möjligt att Bidens insats ikväll kommer att ytterligare skada Obama, om denne inte gör bättre ifrån sig i tisdagens debatt mot Romney än han gjorde i den första debatten.

Och även om Obama skulle försöka så kommer han aldrig att bli lika bra som Biden, som liksom Bill Clinton är en av demokraternas absolut bästa debattörer, just därför att han är mänsklig, har humor och visar empati, något som Obama har svårt för, speciellt humorn, som han helt och hållet saknar.

En intressant observation som någon har gjort är att medan Ryan drack mängder med glas med vatten så rörde inte ens Biden vid sitt vattenglas. Uppenbarligen var Ryan väldigt nervös.

Pressklipp:

Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, svt.se – Världen, SvD – Senaste nytt, SvD – Utrikes, VG RSS, VG RSS, VG RSS

[tags]Elections 2012, Joe Biden , Joe Biden , Elections 2012, Paul Ryan, Vice Presidential Debate, Video, 2012 Vice Presidential Debate, 2012 Vp Debate, Biden Ryan Debate, Debate Live, Joe Biden Debate, Live Debate, Paul Ryan Debate, Ryan Biden Debate, Vice Presidential Debate 2012, Vice Presidential Debate Live, Vp Debate, Vp Debate 2012, Vp Debate Live, Politics News [/tags]