Politik

Superb insats av Joe Biden mot Paul Ryan, men räcker det för att rädda den skadskjutne Obama?

Ett exempel på Joe Bidens superba insats i nattens debatt mot Paul Ryan, se ovan.
På tisdag kväll får Obama chansen att visa vad han går för, och då kommer han lika mycket att tävla mot sin egen vicepresident som mot Romney.

Men i falla fall vet Obama nu att han måste göra ett allvarligt försök mot Romney. En orsak är att demokraterna nu är närmast panikslagna över Romneys fortsatta lyft i opinionsundersökningarna och vad man ser som Obama-organisations oförmåga att reagera snabbt nog.

Så här sammanfattar Washington Post debatten: Biden, Ryan trade sharp words on foreign policy, economy during vice-presidential debate

But the debate’s dominant voice was Biden’s. The vice president was assertive in a way that President Obama had not been, chuckling in seeming exasperation several times at Ryan’s arguments, and interrupting the Republican in mid-argument. He had the night’s most memorable one-liners, calling Ryan’s arguments “malarkey,” “loose talk,” and “a bunch of stuff.”

But, at times, Biden’s tone edged toward dismissive. In a few instances, he cut off his counterpart multiple times in the same answer. Eventually, Ryan seemed frustrated with the cacophony of the two talking over each other.

Tyvärr kommer vi knappast att kunna se några förändringar i opinionsundersökningarna mellan nu och tisdag, men om en vecka eller så så bör vi kunna se om Romneys lyft håller i sig, eller om Biden har lyckats hålla fördämningarna för Obama.

En spännande väntan stundar.

Pressklipp:

Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, svt.se – Världen, SvD – Senaste nytt, SvD – Utrikes, VG RSS, VG RSS, VG RSS

[tags]Elections 2012, Joe Biden , Joe Biden , Elections 2012, Paul Ryan, Vice Presidential Debate, Video, 2012 Vice Presidential Debate, 2012 Vp Debate, Biden Ryan Debate, Debate Live, Joe Biden Debate, Live Debate, Paul Ryan Debate, Ryan Biden Debate, Vice Presidential Debate 2012, Vice Presidential Debate Live, Vp Debate, Vp Debate 2012, Vp Debate Live, Politics News [/tags]

3 thoughts on “Superb insats av Joe Biden mot Paul Ryan, men räcker det för att rädda den skadskjutne Obama?

Comments are closed.