Politik

Valdebatten i USA: En aggressiv Joe Biden går till ständiga angrepp mot Paul Ryan

Med ryggen mot väggen visar president Obama nu sitt starkaste kort, den rutinerade vicepresidenten Joe Biden, en av demokraternas absolut bästa debattörer, som till skillnad mot Obama och likt Bill Clinton faktiskt gillar att debattera.

Det syns från första början och Bidens insats ikväll kan inte bara rädda Obama men också komma att ge honom allvarliga problem i hans debatt mot Mitt Romney på tisdag. Till skillnad mot Biden så vågar t.ex. Obama inte skratta, han saknar helt varje form av humor, han är kall, odemonstrativ och intellektuell, medan Biden är arbetarkillen som är en av grabbarna.

Vice-Presidential Debate Fact-Checks and Updates

First off, Mr. Biden from the opening moment has been doing what Mr. Obama was scored by Democrats for not doing. He brought the attack to Mr. Romney with the very first question, pivoting from a tough question on Libya to offer a strong contrast between Mr. Obama and Mr. Romney on Iraq and the killing of Osama bin Laden. Within 25 minutes, Mr. Biden invoked Mr. Romney’s 47 percent comment, which never came up at the presidential debate.

If Mr. Obama ceded the stage to Mr. Romney, Mr. Biden – who is anything but retiring by nature – is not.

Och här är en annan bra sammanfattning av den första delen av debatten:

Joe Biden is beating Rep. Paul Ryan (R-Wis.) in the vice presidential debate in the first 30 minutes, according to an instant survey of a panel of debate viewers. The audience polled said that Biden was winning by a 63-37 margin.

Thursday night’s debate at Centre College in Danville, Ky., is critical for President Barack Obama’s campaign, looking to rebound from Obama’s debate thumping in Denver at the hands of Republican nominee Mitt Romney.

Om det fortsätter så här den sista halvtimmen så kommer Biden att ha vunnit debatten och kanske räddat Obama.

Skillnaden mellan Biden och Obama är uppenbar. Biden är den “glade kämpen” som uppenbarligen gillar att debattera, medan Obama är hopknäppt, gravallvarlig och opersonlig. Biden har karisma, något som Obama helt saknar. I alla fall efter snart fyra år i Vita Huset.

Pressklipp:

Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, svt.se – Världen, SvD – Senaste nytt, SvD – Utrikes, VG RSS, VG RSS, VG RSS

[tags]Elections 2012, Joe Biden , Joe Biden , Elections 2012, Paul Ryan, Vice Presidential Debate, Video, 2012 Vice Presidential Debate, 2012 Vp Debate, Biden Ryan Debate, Debate Live, Joe Biden Debate, Live Debate, Paul Ryan Debate, Ryan Biden Debate, Vice Presidential Debate 2012, Vice Presidential Debate Live, Vp Debate, Vp Debate 2012, Vp Debate Live, Politics News [/tags]