Politik

Beth Cox och det kristna Röda USA i djupaste chock över Obamas seger och allt den för med sig

Tennessee

President Obamas seger i presidentvalet och demokraternas seger i kongressvalen har skakat det Röda, Kristna USA in i själen. Oavsett vad som händer i framtiden så kommer årets USA-val att representera en historisk vändpunkt i landets och det amerikanska samhällets historia.

Under hela sommaren och hösten var republikanerna från Romney ner till den mest blygsamma medlem av den Kristna Kögern helt och hållet övertygad om att det traditionella vita, gudfruktiga USA skulle vinna valet och återställa USA till vad den en gång varit innan det omoraliska, socialistiska, icke-vita USA som representerades av Barack Obama och hans anhängare hade tagit makten i landet för fyra år sen.

Det var en kamp mellan gott och ont, mellan moral och omoral, mellan hävdvunna kristna värderingar och smuts och äckel som homosexualitet, knark och droger, en socialism som gjorde möjligt för lata amerikaner att strunta i att arbeta och istället kvittera ut miljonbelopp från regeringen i Washington, en regering som inte lämnade hederliga amerikaner i delstaterna ro utan försökte blanda sig i saker som inte angick dom.

Segern var utlovad, Fox News hade sagt så. dag ut och dag in, och sen på eftermiddagen den sjätte november hände det helt oväntade, som en blixt från klar himmel så vann Obama och det omoraliska USA!

Det här är en mycket stor händelse som helt har vänt upp och ner på USA. Ingen kan idag säga hur samhället kommer att utvecklas, bara att det Röda USA och då speciellt den kristna högern har lidit sitt största nederlag någonsin.

Eli Saslow skriver medryckande i Washington Post om Beth Cox i Tennessee med en pastor till man och två döttrar och hennes totala oförmåga att acceptera eller ens förstå det nya USA som har stigit fram efter president Obamas och demokraternas historiska seger över Den Kristna Högern och det Röda USA.

GOP’s Red America forced to rethink what it knows about the country

Everything in her version of America had confirmed her predictions: the confident anchors on Fox News; the Republican pollsters so sure of their data; the two-hour line outside her voting precinct, where Romney supporters hugged and honked for her handmade signs during a celebration that lasted until the results started coming in after sundown.

Romney’s thorough defeat had come more as a shock than as a disappointment, and now Cox stared at the actual results on her computer and tried to imagine what the majority of her country believed.

“Virginia went blue? Really?” she said. “Southern-values Virginia?”

“And Colorado? Who the heck is living in Colorado? Do they want drugs, dependency, indulgence? Don’t they remember what this country is about?”

Det här är en mycket bra artikel, läs den.

Vad som verkligen chockade Beth Cox och andra medlemmar i det Röda USA var inte bara att Obama vann, det var illa nog, men att väljarna i Maine, Maryland, och Washington samtidigt röstade igenom samkönade äktenskap medan Minnesota röstade ner ett förbud mot samkönade äktenskap. Och till råga på allt så röstat Colorado och delstaten Washington för att legalisera Marijuana.

Man kan förstå att för människor som Beth Cox så representerar det här slutet på den värld de har vuxit upp i. En blatte i Vita Huset är något de möjligtvis kan acceptera, men när han inför sjukförsäkring för alla, när han ställer upp för perversiteter som homosexualitet och abort och när väljarna sen röstar för knark och droger, ja då rämnar alla fördämningar för människor som Beth Cox. Då har Obama och hans anhängare plötsligt ryckt mattan från under dom och det USA som dom älskar.

Som sagt, det här är en mycket stor sak, den försiktiga början på en amerikansk vår.

Pressklipp:

USA tar plats i kritiserat FN-råd,Fortsatt oklart om explosionen i USA

[tags] Video, Gop Youth Vote, Republicans Lose Youth Vote, Republicans Youth Vote, Younger Voters, Youth Vote, Youth Vote 2012, Youth Vote Obama, Youth Vote Republicans, College News[/tags]

16 thoughts on “Beth Cox och det kristna Röda USA i djupaste chock över Obamas seger och allt den för med sig

 1. San

  Vad jag pratar om och vad alla statsvetare pratar om är att demokrater som har velat vinna har tvingats spela på republikanernas planhalva. Clinton avreglerade banksektorn och Obama pratar som en krigshök, tex

  1. Lennart

   San: Mycket bra påpekat, och det historiska just i år är väl att demokraterna nu kan börja vinna på de frågor som ligger på den demokratiska planhalvan samtidigt som frågorna på den republikanska planhalvan börjar bli allt mer extrema.

 2. Johnny

  San: Självklart inte, förstod bara inte vad det var han var så entusiastisk över och kallade historisk vändpunkt, eftersom jag själv inte kan se något speciellt med detta val.

  Den 30 åriga vågen med konservativ ledning som du pekar på hänger jag heller inte med på eftersom Reagan satt 8 år (1980-1988), Bush (äldre) 4 år (1988-1992) och sedan Clinton 8 år (1992-2000), den konservativa Reagan vågen var väl över redan 1992 när Clinton tillträde i alla fall när det gäller presidentskapet. Du kanske inkluderar olika majoriteter i kongressen under perioden för att se någon brytning, men även idag har väl republikanerna majoritet i representanthuset, så jag hänger inte riktigt med på hur du tänker när du säger att 30 år av konservatism blivit bruten i och med detta val.

 3. Johnny

  Well, kul att några är entusiastiska efter valet, det brukar hålla i sig några dagar. Själv tänker jag vänta med glädjetjuten tills Obama balanserat statsbudgeten.

 4. Christer W

  Undra om valresultatet också har konsekvenser för militärens makt. I vart fall bör det ju uppstå en hel del frågetecken när cia-chefen och någon general stationerad i Afghanistan har haft en del märkliga saker för sig. Det bör ju väcka tankar om hur det kan se ut bland resten av galonerna.

  1. Lennart

   Christer: Det håller på att utvecklas till en riktigt saftig skandal, men ändå viktigare tror jag är att i och med att Obama vann så blir det inget krig mot Iran, och USA kommer nu äntligen att dra sig tillbaks från Afghanistan. Samtidigt har Netanyahu förlorat sin makt över Obama, något som bara det är en mycket viktig utveckling.

 5. San

  En 30 år lång konservativ era som började med Reagan (Goldwater) verkar ha nått sin kulmen. Nog är det historiskt.

  1. Lennart

   San: Jag tror allt mer att det verkligen är så. En mängd sinsemellan olika fakta talar alla för det. Det handlar om ett generationsskifte parad med högre utbildningsnivåer, större tillgång till Internet och att det “Vita” USA blir allt “brunare”.

   Samtidigt har den Kristna Högern och deras nära allierade tepåserepublikanerna kommit allt mer i otakt med dagens unga, något som speciellt syns i frågan om äktenskapsfriheten, deras försök att driva ut USA:s latinamerikanska papperslösa och nu senaste inte minst i de bisarra argumenten för att Gud skulle sanktionera våldtäkt mot kvinnor.

   Min svärsyster är engagerad i den kinesiska kristna högern i New Jersey och dess Jihad mot äktenskapsfriheten, hennes båda barn ställer sig helt oförstående till deras mammas konstiga beteende.

   Vi får se hur det går men just nu känns det nästan som när Berlinmuren föll.

 6. Johnny

  “Oavsett vad som händer i framtiden så kommer årets USA-val att representera en historisk vändpunkt i landets och det amerikanska samhällets historia.”

  Oavsett vad som händer??? Om det inte händer någonting speciellt då, ungefär som under senaste valperioden, hur kan det då vara en historisk vändpunkt?

  Är det inte en ny dator eller mobiltelefon så är det facebook eller ett vanligt presidentval som kommer att “revolutionera” mänskligheten, det framstår mest som revolutionär romantik och har inte mycket med verkligheten att göra.

  Vad kan Obama åstadkomma för revolutionerade grejer under denna presidentperiod? Höja skatten, balansera budgeten, betala svartas elräkningar? Knappast utan republikanernas stöd i kongressen. Utrikespolitiken lär inte förändras, utan snarare är det vad som händer utrikes (Arabiska våren) som förändrar den Amerikanska utrikespolitiken, men så länge USA är beroende av olja från Mellan Östern lär militären vara kvar i området och utsättas för attacker från islamister.

  Det enda historiska med detta val var att en 50% vit och 50% svart president blivit omvald, demokratiska presidenter har dock blivit omvalda tidigare ex Clinton.

  Förutom det kan jag inte se något historiskt med detta presidentval alls, allt är som vanligt, det multikulturella kaoset fortsätter, FED kvarstår, demokrater och republikaner kommer att fortsätta träta om politiken, amerikaner kommer att fortsätta att hata politikerna i Washington och käka hamburgare. Några nya datorer och mobiler samt någon ny datatjänst lär vi sannolikt också få uppleva, men annars inget nytt under solen.

  Tyvärr så vann inte Ron Paul presidentvalet, då hade USA fått Michael Scheuer som utrikesminister och han vet vad han snackar om när det gäller USA problem i världen:

  http://www.youtube.com/watch?v=JBtXmN2ZoEw&feature=related

  1. Lennart

   Johnny: Det här blev helt överraskande ett historiskt val, en vändpunkt i USA:s historia, början på något helt nytt. Folket har vägrat att acceptera det Röda USA:s tolkningsrätt till det amerikanska samhället helt enkelt.
   Att hela fyra delstater har vägrat att acceptera den Kristna Högerns försök att kväva äktenskapsfriheten i dess linda är tippen på ett mycket stort isberg. Det var deras paradnummer, deras casus belli, men folket tog avstånd från deras sjuka politik. Inte bara det, två senatskandidater som gick till val på att gud sanktionerar våldtäkt mot kvinnor förlorade. Att förlora ett senatsval är en stor sak, att förlora två av precis samma skäl, därav ett nere i sydstaterna, är mycket stort.

 7. San

  Det har väl funnits någon studie som visat att personer som bara tittar på Fox News är de som är mest misinformerade. Jag antar att det fenomenet uppstår om man bara uppträder på Fox News också under 10 års tid.

  Demokrater spm nu råder Republikaner att bli mer som Demokraterna om de vill vinna röster kan man bortse från. Men så här i efter vals analysen framstår David Frum och Joe Scarborough som de mest insiktsfulla.

 8. San

  Det mest slående så här i efterhand var att även personer som Karl Rove och Mitt Romney var säker på seger. Jag trodde bara det var medveten taktik från deras sida, men de var alla uppriktigt förvånade.

  1. Lennart

   San: Ja precis, det är mycket besynnerligt. Pressen vimlar av vederhäftiga artiklar som citerar männen kring Romney som säger att Romney och alla topparna i hans valorganisation var helt och totalt övertygade om att de var på väg att vinna en storseger t.om. efter det att vallokalerna hade stängts.

   Tydligen berodde det på att deras egna opinionsundersökningar underskattade Obama-väljarnas entusiasm. Man trodde helt enkelt inte att så många av dom skulle bry sig om att rösta. Så när man fick höra att det fullkomlig vällde in demokratiska väljare till vallokalerna i Ohio, Virginia och andra vågmästarstater så kunde dom inte förstå hur det kunde vara sant.

Comments are closed.