Politik

Dags för Cecilia Wikström och Tonio Borg att avgå som EU-kommissionärer

Folkpartiet är mig veterligen det enda parti som någonsin har hållit sig med en “Talesman i Mellanösternfrågor”. Hon hette Cecilia Wikström och det är svårt att tänka sig en mindre passande talesman. Bortsett från att hon inte talade arabiska eller ens farsi eller turkiska eller något annat språk som talas i området, så bestod hennes insats år ut och år in av att tjäna som språkrör för den israeliska regeringen.

Om någon någonsin försökte ta upp övergrepp mot palestinierna så gick Cecilia Wikström, för vilken det uppenbart inte finns några mellanlägen, omedelbart i taket, som: Lars Drake bedriver grotesk agitation

Det är stötande att Lars Drake på 66-årsdagen av Kristallnatten demoniserar Israel, världens enda judiska nation, framsprungen ur ruinerna efter andra världskriget och Förintelsen. Samtidigt slungar han ur sig en kaskad av okväden och osaklig kritik mot folkpartiet som jag gärna vill bemöta.

Israel bedriver ”etnisk rensning” och ”en form av apartheid”, påstår han (SvD Brännpunkt 9/11). Denna agitation är grotesk och strider mot fakta. Den innebär också en trivialisering av vad apartheid är.

Cecilia Wikström, som aldrig ens hade hört talas om den palestinska Nakba Day, såg och ser antagligen fortfarande helt och hållet Mellanöstern genom europeiska ögon, där palestinierna på något sätt är ansvariga för den europeiska Förintelsen och alla som lyfter ett finger för palestinierna omedelbart brännmärks för att dom framför sina åsikter på den eller den minnesdagen av Förintelsen.

Jag kommer att tänka på hennes agerande som “Talesman i Mellanösternfrågor” när hon nu slungar anklagelser emot en Maltesisk EU-kommissionär så att det ryker om det. Bl.a kallar hon honom för “Homofob av stora mått”. Det är mycket möjligt att han är homofob, men om nu Cecilia Wikström stöder HBT-människor, varför kritiserade hon då inte med ett ord homofobin inom den israeliska högern när hon hade chansen?

Men det var säkert en helt annan sak. Och för en som så konsekvent har gjort allt för att bekämpa det palestinska folkets rätt till sitt eget land, så kan man kanske undra om hon själv inte kan beskyllas för en annan slags fobi, nämligen islamofobi.

Men som sagt, det är säkert en helt annan sak.

Men vad som går igen som en röd tråd är något som verkar frodas inom Folkpartiet. Man exploderar, man går i taket. Jan Björklund för höra att förskolebarn får lära sig använda iPad och går i taket, han får höra något annat om skolan och exploderar.

Han blir provocerad, han exploderar, han går i taket, kan kan inte behärska sig. På samma sätt verkar det vara med hans adept Cecilia Wikström, som också exploderar och slungar ur sig anklagelser.

Hennes utspel på YouTube, så uppför sig inte en mogen politiker. Istället arbetar man i det tysta för att få bort den här Tonio Borg vem sjutton han nu är.

Det är därför hög tid att Cecilia Wikström lämnar EU och politiken och tar den stackars Tonio Borg med sig. Dom kanske kan köpa en billig villa på Västbanken och slå sig ner där och leva livets glada dagar, dom verkar i alla fall ha något gemensamt, nämligen sina fobier.

Pressklipp:

Svensk ledamot sågar ny EU-kommissionär

[tags]Cecilia Wikström, Tonio Borg, Folkpartiet Malta, Homofobi, Islamofobi[/tags]

One thought on “Dags för Cecilia Wikström och Tonio Borg att avgå som EU-kommissionärer

Comments are closed.