Politik

Dagen efter FN-omröstningen, ursinnig Netanyahu splittrar Västbanken med utökade bosättningar

Vad som hände i FN igår var att myten om den decennielånga “fredsprocess” mellan Israel och Palestina, som enligt myten har drivits av USA som en “ojävisk medlare” äntligen har gått i graven. Inte bara det, myten om en “tvåstatslösning” är även den död och begraven. Den var hur som helst precis lika realistisk som DDR:s mur-försedda försök till en tvåstatslösning i Tyskland.

Israel kommer att fortsätta att utöka sina bosättningar på Västbanken, med USA:s tysta stöd, som Jim Rutenberg, Mike McIntire och Ethan Bronner har beskrivit i New York Times: Tax-Exempt Funds Aid Settlements in West Bank tills man har tagit kontrollen över hela Västbanken och palestinierna har trängts samman i allt mindre ghetton, samtidigt som USA kommer att fortsätta att försvara en ockupation som resten av världen fördömer.

Jodi Rudoren skriver i New York Times om Netanyahu-regeringens brutala vedergällning mot palestinierna efter gårdagens FN-omröstning: Israel Pushing Controversial Settlements in East Jerusalem

. JERUSALEM — As the United Nations General Assembly voted overwhelmingly to upgrade the Palestinians’ status Thursday night, Israel took steps toward building housing in a controversial area of East Jerusalem known as E1, where Jewish settlements have long been seen as the death knell for a two-state solution to the Israeli-Palestinian conflict.

A senior Israeli official, speaking on the condition of anonymity, said on Friday that the decision was made late Thursday night to move forward on “preliminary zoning and planning preparations” for housing units in E1, which would connect the large settlement of Maale Adumim to Jerusalem and therefore make it impossible to connect the Palestinian cities of Ramallah and Bethlehem to Palestinian neighborhoods of East Jerusalem.

Israel also authorized the construction of 3,000 housing units in other parts of East Jerusalem and the West Bank, the official said. The prime minister’s office refused to comment on whether the settlement expansion — first reported on Twitter by a reporter for the Israeli daily Haaretz — was punishment for the Palestinians’ success in upgrading its status from nonmember observer entity to nonmember observer state at the United Nations, but it was widely seen as such.

Men ingenting varar i all evighet, och allt det här sker mot bakgrunden av den snabbt avancerade Arabiska Våren, som i praktiken betyder att globaliseringen nu gör sin inmarsch i den muslimska Mellanöstern, precis på samma sätt som den nu sveper fram över Afrika, och som den svepte in i det sovjetiska imperiet den nionde november 1989 och rev ner Berlinmuren.

Med globaliseringen kommer också ett viktigt generationsbyte. Medan Folkpartiets Per Ahlmark och Cecilia Wikström aldrig kunde tala om Mellanöstern utan att först alltid tala om den heleuropeiska Förintelsen, så är dagens politiker betydligt mer intresserade av framtiden, och speciellt den väldiga reservoar av arbetskraft man hoppas kunna få i det muslimska Mellanöstern.

Bara ett litet exempel, Turkiet som tidigare mer eller mindre låg i dvala kommer snart att bli större än Tyskland, och även en ekonomisk stormakt. Jag känner IT-ingenjörer som reser till Turkiet för att rekognosera den växande turkisk IT-industrin.

Tanken att en i grunden demokratisk stat som Israel håller miljoner palestinier ockuperade kommer att bli allt svårare att försvara för varje år som går.

Förr eller senare kommer pressen på den israeliska regeringen att växa till ett crescendo, som FN-omröstningen igår redan visar.

Den groteska muren kommer därför förr eller senare att gå samma väg som Berlinmuren, dvs den kommer att hamna på historiens skräphög medan Mellanöstern integreras och förvandlas till en ekonomisk stormakt.

Det skedde i östasien, som jag själv har kunnat beskåda, det skedde i det gamla Sovjet, det håller just på att ske i Afrika. Den som inte tror att det kommer att ske i Mellanöstern har inte hängt med i den globala utvecklingen de senaste 50 åren.

Så vad den israeliska regeringen sysslar med är en alltmer desperat reträttaktion för att försvara en samhällsmodell som går stick i stäv med det mångkulturella globaliserade samhälle som nu växer fram. Där det inte gör någonting vilken etnisk eller religiös grupp du tillhör, där det enda som gäller är vad du kan och hur hårt du jobbar.

Det är den modellen som globaliseringen står för, och det är den modellen som kommer att segra.

Pressklipp: SVT,USA och Israel hårdnackat emot,Glädje i Betlehem över Palestinas höjda FN-status.

[tags]Palestinian Territories, Palestinian Territories, Israel, Video, Israeli-Palestinian Conflict, Palestinian State, West Bank Construction, East Jerusalem, Israel Palestine Peace Talks, Israel West Bank Settlements, Palestine, Palestine Un Recognition, West Bank Settlements, World News, Israel bosättningar, Israel ockupation Palestina [/tags]

42 thoughts on “Dagen efter FN-omröstningen, ursinnig Netanyahu splittrar Västbanken med utökade bosättningar

 1. Marcin

  “Hmm Johnny men ändå är det så att våra tidiga förfäder var alla invandrare.”

  Vi är alla invandrade, eller snarare utvandrare ur Afrika, det slår den genetiska arvsmassan fast. Därför finns det inga länder eller nationer eller etniska grupper, då våra tidaga förfäder var alla invandrare.

  Så ledes är vi alla vita och förvisso även svarta negrer och med ens blev det litet bättre på denna planet.

  Men våra tidiga förfäder var alla invandrare därför bör vi spotta oss själva i ansiktet.

  Ursäkta röran…

 2. roger

  Bosse: Allt rätt! En bra punkt för den diskussionen.

  Nästan 😉

  och att relativt få okvalificerade jobb finns i landet

  Exakt! När nu industrijobben försvinner måste vi ordna jobb även åt icke högpresterande.
  -Det är ju det här som partierna vänster om alliansen har så oerhört svårt att förstå!?
  Vinnarna på t.ex. RUT och sänkt RESTAURANGMOMS är ungdomar, lågutbildade och invandrare men J Sjöstedt tror reformen är för de rika!!
  Utbildningar med mer praktik, lägre krav och kortare utbildningar – en lösning för dem som inte klarar läsa in universitetsbehörighet, vilket kan vara tufft om man kommer till sverige som 15-åring. Det fattar inte J Sjöstedt heller, han tror alla kan och vill bli kärnfysiker.

 3. Bosse

  Det slår aldrig fel men när invandringsfrågor och integration kommer på tal så blir det aldrig några konstruktiva diskussioner utan istället ett skyttegravskrig där respektive parter är helt låsta vid sina egna teser. Antingen är invandrarna skyldiga till allt elände här i landet eller också är de en gåva till Sverige från högre makter. Ingendera synsättet har något med verkligheten att göra så låt oss istället se verkligheten som den är. Vi kan lätt konstatera att invandringen inte har dragit ner Sverige i det svarta hål som SD-folket gärna vill få det till eftersom den svenska ekonomin nu är en av de starkare i europa, även om vi just nu befinner oss i ett läge där europas ekonomier rent generellt är på nedgång.

  Däremot är det så, låt oss inse det, att den svenska invandrings- och integrationspolitiken är ett misslyckande.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15859308.ab
  Pga den stora arbetslösheten bland invandrarna blir det självklart en stor kostnad för många kommuner, det är inget att hymla med. Unga arbetslösa invandrare ställer sig själva utanför samhället och bildar subkulturer där de lever efter egna sina lagar och regler. Folk ser självklart detta och pga det skördar populistpartier som SD större och större framgångar. Vad kan vi då göra åt det hela? Ja först av allt måste vi sluta blunda fört problem för i annat fall lär vi inte kunna ändra på något. Vad är orsakerna till att det blivit såhär? “Det är troligen en kombination av att Sverige tar emot relativt många asylsökande och att relativt få okvalificerade jobb finns i landet”
  Så tror Ryszard Szulkin, professor i sociologi vid Stockholms Universitet och Institutet för framtidsstudier. Ja jag tror att han iaf delvis har rätt. En annan orsak är att det finns en relativt stor dos vardagsrasism i Sverige som ligger dold under den fina ytan. Har du ett ickesvenskt namn är det så ofantligt mycket svårare att få ett arbete än för en “vanlig svensk” om alla övriga parametrar är lika.

  Så lika behandling för alla på arbetsmarknaden och åtgärder som minskar ungdomars tendens att bilda gäng/subkulturer måste till. Invandrarungdomar måste få andra idoler än diverse gängledare och andra mål här i livet än en kriminell karriär. Nåväl nu vet även jag att det är lätt att säga tulipanaros men oerhört svårt att åstadkomma en. 🙂

  1. Lennart

   Bosse: I USA har ju invandrare ofta bytt sina utländska namn mot amerikanska, just för att dom ska passa in, Göra Rosenberg skriver i en av sina böcker om att han själv gavs det helsvenska namnet Björn av sina invandrande föräldrar.

   Förekommer något likande bland invandrare till Sverige?

   Men nu kommer något intressant. Kineser som invandrar till Silicon Valley brukade genomgående ge sina barn amerikanske förnamn. Det var för 25 år sen. Idag får barnen allt oftare helkinesiska namn. Och det verkar inte skada dom på något sätt.

 4. Bossebus

  Otto:

  Varför tar inte “mannen” Johnny upp paradexemplet på multikultiparadiset?

  USA sägs ju vara “smältdegeln” som tar fram det bästa av alla?

  Detta kunde man fantisera om ,men jag avstår.

  Det är kanske svårt i Norrlands inland? 😉

  1. Lennart

   Bossebus: Har just lyssnat på ett mycket bra program om invandring på SR och tänkte skriva litet om just skillnaden mellan USA:s och Sveriges invandringspolitik i morgon svensk tid.

 5. Otto

  Där kom oikofobin också 🙂 När man pressar dig lite så kommer det gamla vanliga SD-paketet. Förstöra Sverige. Om något förstör Sverige så är det SD-are och kryptonassar som sprider sin paniska skräck för allt och alla på skitsidor som avpixlat. SD-are och klimatförnekare har ungefär samma approach på forskning, de tittar på de där 5% som inte säger samma sak som de resterande 95%. Sen hävdar de med benhård fasthet att de där 95% som inte “säger sanningen” är kulturmarxister. Nu är det så med forskning att om 95% säger en sak så är det i regel rätt. De fem sista procenten har helt enkelt fel.

  Det kallas lågkonjunktur det du beskriver.

 6. Johnny

  Otto: Vad har getter med bomber att göra? Sverige blomstrar inte alls som du skriver, vi har förlorat över 800.000 industrijobb av 1.1 miljoner, skolan har sjunkit till 21:a plats, 55.000 arbetstagare är varslade idag, välutbildade svenska ungdomar tvingas söka jobb i Norge, vi har över 400.000 öppet arbetslösa, ändå vill du fortsätta vår extrema invandringspolitik som tar emot flest arbetslösa invandrare i hela Europa.

  Nu börjar fler och fler kommuner säga nej till fler invandrare eftersom det inte finns några jobb eller bostäder, men ändå vill du fortsätta med vår extrema invandringspolitik. Sverige ruineras ekonomiskt, socialt och kulturellt och alla som stödjer politiken är ansvariga. Antalet anmälda våldtäkter har 10 dubblats sedan 1975. Det är du som vill förstöra Sverige med din sinnessjuka välvilja som andra skall betala för med sina skatter, trygghet och liv. Det är du som är en Sverige fientlig okiofob som vägrar ta till dig forskning och fakta. Du har inte presterat några fakta eller forskning överhuvudtaget, ingenting har du levererat, du är som ett löjligt får som bara bräker av floskler och dumhet i socialistflocken. Så kom inte och snacka om rabiat, bara för att du tror och tycker som vilken hjärntvättad idiot som helst.

 7. Otto

  Getter skyddar ju mot bomber…

  Sverige blomstrar precis som vanligt. Du och andra xenofober sprider sin galla över allt och alla. Om du skulle försöka ta till dig forskning överhuvudtaget så skulle det vara intressant att diskutera med dig men du är bara rabiat.

 8. Johnny

  Otto: Det är alltså av godhet som du inte vill hjälpa andra människor. Spelar motivet någon roll för dig? Det viktiga är resultatet, att hjälpa 100 människor att överleva i stället för bara en. Kass argumentation från din sida.

  Du förstår tydligen inte att det är multikulturalismen som orsakar allvarliga problem i samhället som människor reagerar mot, som ni vänsterextrema naturligtvis försöker skylla på svenskarnas rasism, på samma sätt som kommunisterna skyllde sin misslyckade politik på småborgerlighet hos medborgarna. Hade multikulturalismen varit en framgångsrik ideologi hade vi alla sett det i ett ekonomiskt, socialt och kulturellt blomstrande Sverige, men verkligheten blev precis tvärtom.

 9. Otto

  Det är inte av godhet du vill hjälpa människor i andra länder utan för att du är egoist.

  Om det inte skulle finnas pengar så skulle det inte finnas några rån. Kass argumentation från din sida.

 10. Johnny

  Roger: Det är FN som räknat och prognostiserat, inte Jimmie Åkesson som du tror. Men invandringen skulle ju rädda välfärden enligt dina politiker polare, FN gör tydligen en helt annan bedömning. År 2030 så hamnar Norge på 6:e, Danmark på 16:e och Finland på 18:e och Sverige som sagt på 45:e plats, det är sämre och inte bättre och de har också gammal befolkning.

  Ta nu och titta på videon i stället och försök att ta till dig riktig kunskap i stället för att läsa Aftonbladets propaganda, så att vi slipper hålla på med den här diskussionen i evigheter.

 11. roger

  Johnny:

  Tänk så här i stället, om vi hjälpte alla där i stället för här, så skulle det inte finnas några järnrörsgrabbar på gatan och inget SD för dig att uppröras över och ingen högerextremism

  Ffa skulle det inte finnas tillräckligt med skattebetalare för att jag skulle få en dräglig äldrevård trots att jag jobbat till 75års ålder.

 12. roger

  Johnny:

  FNs prognos säger att vi låg på 15:e plats i välståndsligan 2010 och beräknas ligga på 45:e plats år 2030 efter Mexiko på 37:e och det om bara 18 år, undra hur det kan bli så när vi har en så framgångsrik och berikande samt lönsam invandring?

  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/Sverige-i-valstandsligan/

  Trots att vi i 50år tagit emot flyktingar utan dess like ligger vi topp tio, räknar järnrörsgenierna verkligen rätt?
  1998 låg vi på 11:e plats.
  2010 låg vi på 10: plats.
  2011 låg vi på 9:e plats, så vi har klättrat 1 placering på ett år medans vi tar emot mest flyktingar i hela världen?

  Finland och Danmark som liknar Sverige på många sätt, men med en annan invandrarfilosofi, hamnar bakom oss i välståndsligan. Borde inte dessa rycka ifrån något fantastiskt om järnrörsekvationerna var sanna?
  Så det är extremt naivt och korkat att tro att invandring skulle sänka en nation på det dramatiska sätt som de väluppfostrade, geniala gossarna i SD rapar ur sig.

  Att Sverige förväntas sjunka på den lista du refererar till är ju i princip pga av att vi har en mycket åldrande befolkning. Gör du dig till?

  Om du och dina ekonomiska talesmän haft rätt skulle Sverige vara verkligen vara ett av världens bästa länder då? Det måste väl vara något, någonstans i deras formler som det saknas något?

 13. Johnny

  Roger: Du läser för mycket Aftonbladet, det är inte bara SD som säger samma sak, utan även seriösa forskare som denna här, lyssna nu på honom, det är lätt att förstå:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&list=PLtmfw8UUIVtgCojxhNXod5rVcLzS_OogS&v=6EFmsgEmozg

  Det verkar inte spela någon roll hur mycket fakta man levererar folk älskar tydligen sina fördomar och halvsanningar före kunskap. Tänk så här i stället, om vi hjälpte alla där i stället för här, så skulle det inte finnas några järnrörsgrabbar på gatan och inget SD för dig att uppröras över och ingen högerextremism, inga lasermän och ingen Breivik, ingen rasism, det skulle väl du gilla eller vill du hellre eskalera dagens utveckling?

  När det gäller Sverige och hur bra det är här så har vi fått veta att vi ligger på 59:e plats som exportnation (Export/BNP) av Svenskt Näringsliv och en skola på 21:a plats. FNs prognos säger att vi låg på 15:e plats i välståndsligan 2010 och beräknas ligga på 45:e plats år 2030 efter Mexiko på 37:e och det om bara 18 år, undra hur det kan bli så när vi har en så framgångsrik och berikande samt lönsam invandring?

  http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_Human_Development_Index_projections_of_the_United_Nations#section_3

 14. roger

  Johnny:

  Varför hjälpa en miljon här när vi kan hjälpa 100 miljoner där för samma kostnad?

  🙂 Det bruka ofta sluta med den meningen efter att alla järnrörsargument blivit överkörda. Åkessons favoritfras efter att hans argument mosats. O alla svenska flashbacksrednecks bara “öööh fan, det är ju asasmart juh”.

  Felet i den meningen är att pengarna som läggs på invandrare här förhållandevis snabbt genererar intäkter och tillväxt, så att vi kan fortsätta hjälpa både där och här.

  Som att säga till APPLE:

  “lägg ned produktutveckling och forskning, det kostar bara massa pengar. Pengarna ni sparar använder ni till att sänka priserna på iphones, då kommer ni ta ännu mera marknadsandelar”

  -Sant! Men ändå inte.

 15. Johnny

  Visst, alla är invandrare utom möjligen Kenyanerna. Japaner är invandrare, Kineser, Araber, Turkar, Italienare, Tyskar, Spanjorer, Ryssar och Svenskar likaså. Innebär det att det inte finns några etniciteter och nationaliteter eller är det bara svenskar som inte finns i er värld?

  Otto: Sverige befinner sig i krig med Afghanistan av obegriplig anledning och skall självfallet inte ta emot någon människa där ifrån med hänsyn till risk för attentat här, men så långt har varken du eller våra politiker tänkt. Varför hjälpa en miljon här när vi kan hjälpa 100 miljoner där för samma kostnad? Är det bara jag som är en god, fin och omtänksam människa som kan tänka på den här bloggen?

 16. Bosse

  Sverige är svenskarnas land, det är våra förfäders land och våra framtida barns land

  Hmm Johnny men ändå är det så att våra tidiga förfäder var alla invandrare. Så vilka är de där “svenska förfäderna” som tydligen ännu äger landet? Själv härstammar jag från valloner och finländare så jag är förmodligen ingen riktig svensk, men skitsamma jag lever och verkar på denna plätt på jorden och är glad ändå. 🙂

 17. Otto

  Johnny: Så de afghanska familjerna ska rida i säkerhet på två getter när talibanerna och/eller USA kommer?

 18. roger

  Johnny:

  “Sverige är svenskarnas land, det är våra förfäders land och våra framtida barns land”

  Haha, ser riktigt hur det tårades i dina ögon när du stolt skrev dessa bevingade ord.

  Med risk för att såra ditt blågula hjärta, så levererar jag den mindre romantiska sanningen:

  Sverige är inget annat än ett inritat område på en del av världskartan.
  Våra extremt outbildade förfäder är stendöda och ovetande så dem kan vi skita i.
  Framtiden för Sverige/Världen bestämmer vi utifrån hur vi vill att framtiden skall se ut. Den tillhör alla och inte bara dem födda inom några under 1900-talet specificerade koordinater.

 19. Johnny

  Otto: I Sverige är det föräldrarna som har försörjningsplikt för sina barn och betalar skatt för välfärd och infrastruktur som byggts upp av generationer svenskar. Där av nobelpristagarens förslag att sälja immigrationsrätten till de som vill invandra. Sverige är svenskarnas land, det är våra förfäders land och våra framtida barns land, här skall vi bestämma i god demokratisk ordning. Vi har idag ca 200 getton med 40% arbetslöshet. Enligt mig är stat, landsting, kommun övertaliga med ca 50% eftersom det inte finns tillräckligt med riktiga jobb i privat sektor. Vi har förlorat över 800.000 industrijobb sedan 1973 och har 285.000 kvar innan senaste varslen.

  Roger: Vi har varit i genom denna diskussion 100-tals gånger. Det spelar uppenbarligen ingen roll vilka faktaunderlag som jag redovisar, du fortsätter att tro på det du tror. Summa summarum är det en förlust affär på drygt 10% av BNP för Sverige och 0,2% plus affär på USA som nästan uteslutande satsar på arbetskraftsinvandring. Det blir stor skillnad på ekonomin vid bidragsförsörjd invandring av hela familjer än för en gästarbetare som kommer själv och går direkt in i produktionen och åker hem sedan.

  Tredje världen behöver alla sina läkare själva inte minst Irak. Sverige, Europa och Nord Amerika kan inte hjälpa 5.6 miljarder fattiga människor som lever under mexikansk genomsnittsinkomst genom immigration, vi måste hjälpa dem där. Sverige spenderar ca 2000 kr/DAG på en Afghansk ung man här, när vi ex skulle kunna investera i två getter för 400-500kr som kan försörja en hel familj i generationer. Vi ägnar oss idag åt ett gigantiskt och omoraliskt slöseri av resurser som kunde hjälpa 100 gånger fler människor i deras hemländer, något att tänka på för er som tror ni är goda och fina när ni stödjer dagens omoraliska och slösaktiga och destruktiva invandringspolitik.

  Varför inte lyssna på någon som kan saken:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&list=PLtmfw8UUIVtgCojxhNXod5rVcLzS_OogS&v=6EFmsgEmozg

  1. Lennart

   Johnny: “det är våra förfäders land och våra framtida barns land”, varför hoppar du över oss och våra nuvarande barn, varför får dom inte vara med?

   Jag ser det här som en öppen skymf mot en helt generation av miljoner och åter miljoner nuvarande, högst levande och tillika rågblonda, blåblodiga, helsvenska, flaggviftande barn som står skuldra mot skuldra – som går hand i hand mot en ljusnande framtid, en vuxenmobbning av episka, rent omtumlande proportioner. Ett hets mot folkgrupp (rågblonda helsvenska blåögda genetiskt fulländade barn) som får mig att undra vart samhället och vi själva är på väg.
   Gud, nu kommer någon att missa den drypande ironin ovanstående drapa. 🙂

 20. roger

  Johnny: Jag undrar hur stor procent av våra läkare som är av utländsk härkomst?
  För varje utländsk läkare slipper vi försörja en svensk läkarstudent med boende och bidrag i tio år, hur mycket pengar tjänar sverige här? Har du med detta i dina kalkyler?
  Dessutom är andelen egna företagare långt mycket högre bland invandrare.

  Förnekar inte att invandrare får bidrag initialt och vissa under lång tid.
  Se det som riskkapitalbolaget Sverige AB, man investerar i framtidsprodukten: “invandrare”, i regel går man back några år men man fortsätter pytsa in stålar i nyemissioner. Vissa satsningar går back. Vissa går bra som fan. Summa summarum går vi mycket plus.
  Fakta är att Sverige är ett av världens absolut rikaste och bästa länder i undersökning efter undersökning, gång på gång, på gång, på område efter område.
  Detta trots att vi tagit emot halva Jugoslavien, Albanien, Finland, Iran, Irak, Afghanistan och Somalia.
  Borde inte det kunna fungera som bevis på att järnrörsligans ekvation är helt fel uppställd?

  Allt är inte ekonomi heller. Att jag sedan av ren och skär TUR har fötts i detta landet gör mig lite ödmjuk till att hjälpa någon som haft oturen att födas på fel plats. Är oerhört sorgsen och äcklad över bortskämda svennar som inte drar sig för att verka överlägsna och nedlåtande i alla lägen gentemot dem som haft oflyt i lotteriet “födelseort”. Det är synd att så många som vill verka coola, balla och hårda inte förstår att de verkligen sårar andra människor.

  1. Lennart

   Roger: Bra skrivit, och det är precis så som USA har kalkylerat i alla år. Dvs att varje arbetskraftsinvandrare kommer färdigutbildad, i alla fall genom högstadiet. Det är värt miljardbelopp och betyder att USA slipper betala för skolor och lärare som istället finansieras av andra länder.

   Det är ju manna från himlen.

 21. Otto

  Om du är född i Sverige så har du levt på bidrag i minst 20 år så vad är problemet?

  Så det har med etnicitet att göra? Du håller med järnrörsligan att det är den vita ursvenskens land vi bor i?

  7 år är inte livstid senast jag kollade om inte folk dör när de börjar i första klass. Många invandrares jobb subventioneras av staten? Vad är många? Alla kommunalanställdas jobb subventioneras också av staten…

 22. Johnny

  Otto: Vad är det försöker säga nu? 1) Alla invandrare lever inte på bidrag? 2) Nya invandrare lever på bidrag i 7år för män och 10 år för kvinnor i genomsnitt? 3) Många invandrare som arbetar subventioneras av staten? Eller vad menar du? Kan du inte bara säga exakt vad du menar i stället för haspla ur dig töntiga kommentarer?
  Etniska svenskar är vita och solen är gul eller är du av annan uppfattning?

 23. Otto

  Johnny: Livstids bidragsförsörjning?? Vad är det för strunt du hasplar ur dig nu? Du har sannerligen en svart-vit syn på världen där svenskarna är de vita…

  DNL: Gå ut i solen och njut!

 24. Johnny

  Roger: Självklart, finns det riktiga jobb med goda löner och låga skatter så verkar det inte vara några problem att få tag lämplig utländsk arbetskraft och sociala konflikter framstår som obetydliga. Den erfarenheten har ju Sverige också från 1960-talet då vi hade gott om jobb, vilket vi inte har haft sedan 1973 (oljekris, varvskris, inflationskris, industrikris). Gästarbetarsystemet anses omänskligt i Sverige eftersom gästarbetarna inte får ta med sig sin familj som behöver skola, sjukvård, omsorg, pension, etc, utan de arbetar ofta ett år i taget, bor i trångbodda baracker (så behöver det inte vara men just Dubai har fått kritik för det), åker hem på kort semester, etc. Dubais gästarbetarsystem skiljer sig helt från vårat eget system med livstids bidragsförsörjning då vi varken har lediga arbeten, bostäder eller välfärdsresurser.

 25. roger

  Johnny: Om jag förstår dig rätt så tycker du att “multi-kulti-dubai-style” fungerar eftersom alla de olika hudfärger, etniciteter, religioner och kulturer som sammanstrålas har det ganska hyggligt förspänt ekonomiskt och socialt?

 26. Johnny

  Roger: Dubai lever främst på finansiella tjänster, turism och byggsektor. Där handlar invandringen främst om gästarbetare från södra Asien till byggsektorn och sannolikt amerikaner och européer till bank/finans. Utlänningarna är inga flyktingar som erhåller livstids bidragsförsörjning, utan arbetskraftsinvandrare om jag förstått saken rätt. Misstänker att arbetsgivarna står för utlänningarnas välfärdskostnader, typ sjukförsäkring, etc. Frågan är vad som händer med Dubai när olja- och gasintäkterna sinar? Oljeinkomsterna har gjort det möjligt att importera mycket mat och förnödenheter och befolkningen har mångdubblats i många arabländer. Innan oljan var det en bråkdel av dagens befolkning som huvudsakligen var självförsörjande på mat. Har inte hört om någon arabisk vår i UAE och att diktatorerna där är på väg att störtas. Arabiska våren verkar inte leda till sekulär demokrati i alla fall, utan det är Islam och barbariska Shairalagar som gäller, det är deras problem och inte Sveriges och inte värt att offra blod och pengar på enligt mig.

  Efter extrem vänstermarxism sedan 1968 i Europa och speciellt i Sverige så är det helt naturligt med en högerradikal motreaktion som vi ser idag. Europa har avindustraliserats sedan 1970-talet och välbetalda industrijobb flyttat till Asien, trots det en stor invandring av kultur/religion/språk främmande grupper, ständigt ökande skatter och mer korrupt demokrati och media, speciellt EU(SSR) och finanskris med hög arbetslöshet på det. Som man bäddar får man ligga, lagom är tydligen bäst.

 27. roger

  Johnny:

  under kinesisk och indisk nivå för att locka multinationella företag att etablera sig där, men vilket företag vill etablera sig i islamist länder med Sharia lagar och få företaget sprängt i luften?

  Det är ganska många multinationella företag som finner prestige och nödvändighet i att ha kontor i världens säkraste, invandrartätaste och mest multikulturella stad och som dessutom tillämpar sharia-lagar. Dubai.

 28. Bossebus

  Israellobbyn och Sverigedemokraterna kör spam enligt samma principer.

  Det är lite trist.

  Å andra sidan är det lika trist med helt kritiklös “promoting” för diverse varor och tjänster.

  Kanske är det dags att dra?

 29. dennisnlundkvist

  Herre jisses. Sådan här dumhet måste liksom bara konfronteras.

  Det finns redan en tvåstatslösning att förhålla sig till. I den lösningen ingick Judéen och Samarien (västbanken) redan från början som varandes Israels område men det området ockuperade araberna i det nybildade Jordanien i kriget 1948. Men det har väl du och dina historielösa IT-polare lämpligen glömt bort?

  Nästa sak: Israel har redan en multikultimodell eftersom de har minst 1,5 miljoner muslimska medborgare. Känn på den ett tag.

  Nästa grej: Vidare så vill jag påpeka att det finns ingen nation som heter Palestina därmed inget som kan heta palestinier. OK? Palestina är romarnas nedsättande epitet på Judéen och Samarien (judarnas ärkefiender Filistéerna, 600 år före romarna dök upp) eftesom de förbaskade judarna konstrade mot den romerska ockupationen redan för tvåtusen år sedan. Namnet Palestina har sedan dess levt kvar genom årtusendena ända fram till den Ottomanska Imperietiden och när det därefter övergick till att bli ett Brittiskt Protektorat. Sen dammade araberna och PLO av kejsar Hadrianus “Palestina”-förbannelse eftersom den passade som hand i handske med deras syften, nu när de ärvt judefrågan från nazisterna och stor-muftin Haj Amin Al Husseini [http://sv.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini]

  Nästa grej: Vidare så skulle jag vilja be dig lyssna på PLO:s ambassadör Areikat hur han vill etniskt rensa de områden som lyder under palestinsk jurisdiktion (artikel i USA Today – ”PLO ambassador says Palestinian state should be free of Jews”, därför att det, enligt honom, nog ligger i båda parters intressen. Vilken fullblodsgalning. Historien vill upprepa sig och Sveriges konservativa regering har ingenting emot att liera sig med såna som dig och anti-semiterna i världen för att se till att så sker. Där har du din multikultilösning, din fåntratt. Tvi vale!

  Kan du förklara varför flyktingfrågan inte är löst av de omkringliggande arabländerna? Varför tar de inte hem sina medborgare? Varför behövs ett speciellt flyktingorgan för araberna, UNWRA? Varför klarar inte UNHCR av det UNWRA gör? Varför ärvs arabisk flytingstatus i flera generationsled? Varför har UNWRA obefintlig statistik när det kommer till lyckade fall av re-settlement till skillnad från UNHCR? Det enkla svaret är att de änvänder dessa flyktingar fortfarande som brickor i sitt världspolitiska spel i FN och i sitt hat mot judarna och Israel. Sker det nyrekrytering av terrorister i sån miljö?

  Hade svenska regeringen haft minsta lilla moralisk ryggrad så vågade dom kanske snegla på Regeringen i Prag (de enda som röstade med Israel i europa. De enda som verkar fatta vad som är på gång).

  Tjeckoslovakien stod upp för Israel 1948 och då var de dessutom det enda land som i princip räddade kvar Israels existens 1948 genom att sända hjälp och vapen till Israelerna, bland annat mausergevär (fullstämplade med swastikor). De förstod vad som pågick och höll på att hända ÅTERIGEN 1948. Denna erfarenhet sjönk in hos israelerna och den 7 april 1967 så fick de sina farhågor besannade (http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/67_War.html).

  Världssamfundet är en hoper med cocktailsugande, terroristkramande ynkryggar, så mycket kan man konstatera. Jag skäms för att vara svensk när jag tar måste ta del av sånt här och behöva erkänna att mitt lands regering låter sig duperas av skrikande terroristkramamre och anti-semiter och är medskyldigt till försök till folkmord. Dags att söka Tjeckiskt medborgarskap!?

  1. Lennart

   Dennis: En märklig kommentar som jag har litet svårt att ta riktigt på allvar. “Det finns ingen nation som heter Palestina därmed inget som kan heta palestinier. OK?”

   Nej det är inte alls OK för FN har just erkänt staten Palestina med en förkrossande majoritet. Det blir alltid problematiskt när man saknar allmänutbildning och inte hänger med i utvecklingen. Det leder till utanförskap och isolering.

   Jag tror inte att du skulle bli lyckligare i Prag än i Stockholm, Prag är en kosmopolitisk stad i hjärtat av Europa.

   Kanske på lilla Nauru i söderhavet som också röstade emot Palestina. Nauru är 21 kvadratkilometer stort och har 13 000 innevånare. Berätta gärna när du kommer fram.

 30. Johnny

  Lennart: “speciellt den väldiga reservoar av arbetskraft man hoppas kunna få i det muslimska Mellanöstern”

  Vem har behov av dem? Inte Europa och Nord Amerika i alla fall, här råder redan stor arbetslöshet. Sverige har 400.000 öppet arbetslösa som det inte finns jobb till, vi har alltså redan överskott på arbetskraft och har ingen användning för miljontals araber. När oljan är slut kommer de att tvingas äta sand eller sänka sina löner under kinesisk och indisk nivå för att locka multinationella företag att etablera sig där, men vilket företag vill etablera sig i islamist länder med Sharia lagar och få företaget sprängt i luften?

  Dagens multikulturalism är lika död som kommunismen, precis som kommunismen drömde om den nya ideella människan så drömmer multikulturalismen om den nya fördomsfria kosmopolitiska människan där alla människor lever till sammans och älskar varandra, men i verkligheten fick vi massmördare, terrorister och ett 100-tal nya politiska partier i Europa som bekämpar utvecklingen, nu är det vänsterfascister mot högeraktivister på gatorna i Europa igen. All politik som strider mot människans natur är dömd att misslyckas.

  Världen har alltid varit global, vi har handlat med varandra sedan stenåldern, det är bara att vi nu har bättre och billigare kommunikationsteknik som underlättar handel ytterligare. Ekonomisk överlevnad har alltid handlat om vilka varor och tjänster du kan producera och sälja till andra och ingen bryr sig om kundens etnicitet bara han kan betala.

 31. San

  Med tanke på att t.o.m. Lennart erkänner att den israeliska staten är hota, i längden, så kan man inte tycka annat än att de agerar rationellt. Att det sen är ett förlorande slag i längden oberoende av vad man gör är en annan fråga, där håller jag med dig. I längden kommer Israel aldrig att överleva, till både araber och europeers stora glädje.

 32. Dessa mina minsta bröder

  Så pinsamt för USA och utrikesminister Hillary Clinton Nu är det ”Business as usual” Israel annonserade igår att man avser att bygga nya bosättningar (3 000 bostäder i östra Jerusalem och på Västbanken) på ockuperad mark efter det att Palestina givits observatörsstatus i FN. Som vanligt kritiserade USA deras agerande! pinsamt. När skall USA sätta ner foten gå från tomma ord till handling, stryp pengaflödet en månad så skall vi nog se att det blir fart på fredsförhandlingarna?

 33. Pierre Gilly

  Knesset har aldrig tagit ställning ens principiellt för en palestinsk stat. Det mest rimliga förklaringen är att det aldrig funnits en majoritet för det bland israeliska folkvalda.

Comments are closed.