Politik

Snoppen som vann USA-valet. Den perfekta julklappsboken: Tom Hickmans God’s Doodle: The Life and Times of the Penis

Även om åtminstone häften av jordens befolkning tar snoppen för given så är den rent funktionsmässigt ett mycket komplicerat organ som fyller två diametralt olika funktioner.

Redan de gamla grekerna insåg hur viktig snoppen var redan på den tiden höll jag som bäst på att säga, och ingen mindre än Sofokles skrev att inneha en snopp är att “vara kedjad till en galning”.

Att snoppen fortfarande spelar en ofta avgörande roll i världshistorien visades som bekant i den amerikanska presidentkampanjen, där inte mindre än två republikanska senatskandidater framförde den öppet kriminella tesen att män som använder sin snopp för att våldta kvinnor utför guds gärning. Och att även underåriga flickor som våldtas därför inte skulle ha rätt att göra abort. Det var till stor del tack vare den sjuka republikanska inställningen till snoppen som demokraterna kunde behålla sin majoritet i senaten och samma anything-goes inställning till snoppen gav Barack Obama en förbluffande stor majoritet i presidentvalet.

Det ligger därför i tiden att den engelske författaren Tom Hickman har skrivit en rolig och mycket underhållande bok om den mänskliga snoppen, som säkert kommer att brännas på bål i både Nya England och Sydstaterna, men som i resten av världen säkert kommer att bli en bästsäljare.

Economist har skrivit en mycket underhållande recension av boken: Cross to bare. Anatomy of a seminal work

THE problem with penises, as Richard Rudgley, a British anthropologist, admitted on a television programme some years ago, is that once you start noticing them, you “tend to see willies pretty much everywhere”. They are manifest in skyscrapers, depicted in art and loom large in literature.

They pop up on the walls of schoolyards across the world, and on the walls of temples both modern and ancient. The Greeks and Japanese rendered them on statues that stood at street corners. …

Mr Hickman examines his subject from various angles: its physical attributes, its role in society, its vulnerabilities and the “violent mechanics” of its fundamental purpose.

Referring to sources that range from parliamentary records to Howard Stern, Mr Hickman goes, like so many men have gone before, where the penis takes him, and in the process answers a number of questions. Did Shylock want to castrate Antonio in “The Merchant of Venice”? Possibly. Is ingesting semen harmful? Quite the opposite. Mr Hickman claims it could protect against breast cancer.

…God’s Doodle” is a seminal work.

Det är uppenbarligen stake i den här boken; den perfekta boken att ge till flick- eller pojkvänner, gamla tanter, höga politiker och män i kyrkan lagom till Jul. Ge den bara inte till en amerikansk republikan.

Pressklipp:

USA:s HD granskar genpatent,USA:s HD granskar genpatent

[tags]Penis, Snoppar i USA, Doodle: The Life and Times of the Penis [/tags]