Politik

Vapenlobbyn i USA skördar nya offer, lagom till Jul, 20 skolbarn och åtta vuxna skjuts ihjäl i skola i Connecticut

Den amerikanska sörgårdsidyll som alltför ofta målas upp på de svenska tidningarnas förstasidor döljer en helt annan verklighet än Frihetsgudinnan, Hollywood-stjärnor och billig shopping på femte avenyn.

Den rent mentalsjuka amerikanska vapenhysterin, underblåst av de målmedvetna vapenlobbyn och miljoner paranoida amerikaner, skördar kontinuerligt dödsoffer bland de fattiga och utsatta, som nu när en hel skolklass i Nya England utplånas. En skolklass som aldrig hade behövt dö om det inte vore för att republikaner och demokrater och inte minst President Obama stod skuldra mot skuldra med en renodlad terroristorganisation som den amerikanska vapenlobbyn.

Steve Vogel, Sari Horwitz och David A. Fahrenthold skriver i Washington Post om det senaste “skottdramat” i USA: Sandy Hook Elementary shooting leaves 27 dead, law enforcement sources say

NEWTOWN, Conn.–A shooting at an elementary school in this small Connecticut town on Friday morning killed 27 people, including 20 children, police said.

The dead at Sandy Hook Elementary, about 60 miles northeast of New York City, included the suspected gunman. One other person was injured. Police said that the shootings were carried out in two rooms, located in the same section of the school.

They said 18 of the children had died at the scene, and two more died after being taken to hospitals.

In addition, police described a “secondary crime scene,” elsewhere in Newtown, where another adult was found dead. A Connecticut State Police spokesman, Lt. J. Paul Vance said that the second scene was discovered during the investigation into the school shootings. He did not give details about how the two incidents were connected.

Vance did not officially release the gunman’s identity. Law enforcement sources identified him as Adam Lanza, 20, whose mother Nancy was a kindergarten teacher at the school. Nancy Lanza was among the first killed, law enforcement sources said, and many of the young victims were her students.

Vapenlobbyn befinner sig som alltid på offensiven och försöker systematiskt riva ner alla lagar och förordningar som försvårar för amerikanska våldsmän att utan bakgrundscheck köpa allt grövre vapen vars enda användning är att skjuta ihjäl så många människor på så kort tid som möjligt.

Inom några decennium kommer det att vara fritt fram att gå omkring med laddade vapen överallt i USA, på sjukhusen, i skolorna, på snabbköpet, och om vapenlobbyn får som den vill, på flyget. Den amerikanska machokulturen verkar bara bli alltmer ohämmat extrem allteftersom USA tappar mark utomlands.

Två exempel från min egen umgängeskrets. En man vars son som blev antagen på ett lokalt college här i Silicon Valley. Men efter bara några veckor i en studentbostad kom han plötsligt hem eftersom den kille han delade rum med hade rummet fyllt med laddade vapen.

En annan kille jag känner som jag inte längre umgås med har, enligt honom själv, laddade vapen hemma i villan, som han säger att han kommer att använda om någon skulle “göra intrång” på hans tomt. M.a.o. han skulle öppna dörren eller fönstret och skjuta skarpt om han hörde några mystiska ljud utifrån. Detta enligt honom själv.

Den som väntar sig att president Obama kommer att ta strid mot vapenlobbyn väntar tyvärr förgäves. Han kommer, som han redan har gjort, att snyfta inför TV-kamerorna men sen kommer han inte att lyfta ett finger emot vapenlobbyn.

Vad skulle behövas för att den amerikanska befolkningen skulle vända sig emot vapenlobbyn? En gissning, men 100 såna här “skottdramer” per dag i hundra år skulle inte räcka.

Det här är själva kärnan av den amerikanska samhällsmodellen, välkommen till det USA där man har sin egen version av hedersmord och där barnen mördas på frihetens altare.

Pressklipp:

Skyttens mor en av de döda,a href=”http://www.dn.se/nyheter/varlden/skola-i-usa-evakueras-vid-skottdrama”>27 döda i skottdrama i USA-skola,Skolskjutning i USA – 20 barn dödades,Svd,SvT

[tags] Newtown Elementary School Shooting, Connecticut School Shooting, Elementary School Shooting, Newtown Elementary School, Ryan Lanza, Ryan Lanza Dead, Ryan Lanza Newton Shooter, Ryan Lanza Sandy Hook Shooting, Sandy Hook Elementary Newtown, Sandy Hook Elementary School, Sandy Hook Elementary School Shooting, Shooting At Newtown Elementary School, Crime News [/tags]