Politik

Skriv spännande händelsestyrda nätverksprogram i det Pythonbaserade Twisted-språket

Boken är klickbar.

Jag har redan skrivit om det Ruby-baserade domänspecifika datorspråket Sinatra: My Hovercraft is full of eels, vad kan du om de lilla behändiga revolutionerande domänspecifika datorspråken (DSL)?. Ett språk som gör det busenkelt och supersnabbt att skriva webb-baserade appar i datorspråket Ruby.

Programmeringsspråken utvecklas idag i rasanda fart och två av de mest inflytelserika språken är Ruby och Python. Programmeringsentusiaster utvecklar sen nya DSL och programmeringsbibliotek i dessa språk i något som mest liknar Den Kambriska Explosionen, dvs den kraftiga ökningen av komplext, flercelligt djurliv under en relativt kort period i början av Kambrium-peroden för cirka 540 miljoner år sedan.

Ett av de många nya domänspecifika programmeringsspråken är Twisted, ett s.k. händelsestyrt nätverksspråk skrivet i Python under MIT Licens.

Twisted har inbyggt stöd för nätverksprotokoll som TCP, UDP, SSL / TLS, IP Multicast, Unix sockets, ett stort antal protokoll (inklusive HTTP, XMPP, NNTP, IMAP, SSH, IRC, FTP och andra), och mycket mer.

Mer detaljer här:

Get started with Twisted, the event-driven asynchronous networking engine written in Python, and work with higher-level protocols with ease. With this book, you’ll learn how to use Twisted to develop web services, email-enable your applications, write your own web server, and more.

Through complete real-world examples, you’ll go deep into Twisted’s collection of object persistence systems, simple network protocols, and helper utilities. And you’ll get recommendations for various plug-ins and add-ons to enhance the basic package. Discover how Twisted brings more power and flexibility to Python programmers.

Ett enkelt sätt att börja är på den här sajten: Twisted Web in 60 seconds: storing objects in the session.

Pressklipp:
?Kanske Apple köper oss?, Molnet ger Sverige nya jobb, Ny innovationsranking – tröst för Ericsson,Oracle skrotar support för Java 6

[tags]Pythonbaserade Twisted-språket, Twisted, Nätverksprogrammering, Programmeringsspråk[/tags]