Politik

If you’ve got it, flaunt it : Joe Biden på besök i München

Münchner Sicherheitskonferenz grundades 1962 av den tyske förläggaren Ewald-Heinrich von Kleist-Schmenzin. Konferensen är årlig, handlar om internationell säkerhetspolitik och hålls på Hotel Bayerischer Hof i München.

Den drar omkring 350 ledande personer från mer än 70 länder runt om i världen som deltar i intensiva diskussioner om aktuella och framtida säkerhetsutmaningar.

Listan över deltagare är diger allt från statschefer till ministrar, företrädare för internationella organisationer, parlamentsledamöter, militärer, forskare, journalister osv.

De flesta anländer i taxi eller i en regeringsbil. Alla utom en, USA:s vicepresident Joe Biden kommer, som ni kan se, i en gigantisk procession, inklusive åtminstone en helikopter. som skulle imponera på en romersk eller kinesisk kejsare.

De två stora bepansrade bilarna som syns har flugits över i en jumbojet. Och hans vakter, assistenter och följe är så stort att det behövs en liten armada för att forsla dom över pölen.

Jag räknar hela 31 bilar i kortegen. Och det för en vicepresident som ska besöka en privat säkerhetskonferens. Biden hade säkert med sig fler medarbetare och vakter än hela säkerhetskonferensen!

If you’ve got it flaunt it som man säger på engelska.

Pressklipp:
Obama kan beordra förebyggande cyberattacker,Obama vill mobilisera folket mot vapenlobbyn,

[tags]Joe Biden, Obama Biden, Hotel Bayerischer Hof, USA som stormakt [/tags]