Politik

Silicon Valleys mobila Bu.mp, alla fildelares önskedröm

Utan fildelning skulle både Sverige och USA stanna. Det är inte för inte som Silicon Valley-företaget Dropbox, som gör det busenkelt att dela filer mellan datorer, idag är ett av IT-industrins mest omhuldade företag.

Om du själv har mer än en dator eller ni har mer än en dator i familjen så kolla Dropbox. Jag använder det t.ex. för att synkronisera filer mellan min mobil, min iPad och mina datorer.

Och om någon vän eller regeringskollega till Beatrice Ask skulle ifrågasätta Dropbox, så vill jag bara att påpeka att Dropbox hittills har fått $257 miljoner i riskkapital. Och tro mig, $257 miljoner är inte småpotatis ens i Silicon Valley.

Vid första påseendet så liknar det Mountain View-baserade företaget Bump och Dropbox varandra, men i själva verket är de helt olika.

Bump grundades redan 2008, för evigheter sen, och har fått investeringar till en summa på $19 miljoner från Y Combinator, Sequoia Capital och Andreessen Horowitz. Och märk noga, Marc Andreessen, Silicon Valleys mest inflytelserike riskkapitalist ingår i Bumps styrelse.

Som videon ovan visar så kan man fildela med med Bumps mobila app. Men filerna lagras inte i datormolnen som på Dropbox. filerna ligger alltid på någons disk, aldrig i molnen.

Så var är det som gör Bump så populär? Kanske mest för att det är en mobil app som gör det enkelt att dela med sig av filer i vår alltmed mobila värld.

Om någon skulle använda Bump och ha några åsikter vore det intressant att höra.

Pressklipp:
Datorn som inte kraschar,Mobildata upp med 28 procent,10 kontroversiella appar

[tags] Startupmarknaden i Silicon Valley, Startupföretag i Silicon Valley, Silicon Valey startups, Acceleratorer Silicon Valley[/tags]