Politik

3D-revolutionen är här: Google Sketchup + Printrbot + Kickstarter + president Obama

Klicka på bilden för att spela videon.

Den som minns den euforin bland datorentusiasterna när persondatorn först kom med TRS-80 och Apples Apple II i slutet av 1970-talet, känner igen sig idag i den veritabla tsunamin som råder kring 3D-skrivarna och den revolution inom fabriksindustrin som alla från president Obama och ner är övertygade står för dörren.

En av de här entusiasterna är Brook Drum härifrån Kalifornien som gick ut på den populära sajten Kickstarter för att försöka samla in litet riskkapital för sin plan att bygga sin egen 3D-skrivare. Han hade hoppats på $25 000 men i ett tecken på hur populär 3D-skrivarna är just nu så samlade han in hela $830 000! En rent ofattbar summa för en oprövad entreprenör.

Se videon ovan.

Steven Kurutz skriver om 3D-skrivare i New York Times: A Factory on Your Kitchen Counter

In his State of the Union address last week, along with the standard calls for education reform and energy independence, President Obama gave a shout-out to a growing technology. In a lab in Youngstown, Ohio, the president said, “Workers are mastering the 3-D printing that has the potential to revolutionize the way we make almost anything.”

When Brook Drumm saw clips from the speech at his home outside Sacramento, Calif., he wanted to reach through his TV and give the president a fist bump. Mr. Drumm, a bald, goateed father of three, designed the Printrbot, a desktop 3-D printer kit. Like a number of other 3-D printers, it uses heated plastic — applied layer by layer to a heated bed by a glue-gun-like extruder — to turn designs created on a computer into real objects.

Printrbot är liten nog att få plats på en köksbänk, och kan användas tillsammans med designverktyget Google Sketchup, ett designverktyg för 3D-modeller.

Så man skapar en 3D-modell i Sketchup och sen kan man, med litet mekande, skriva ut modellen i Printrbot eller någon annan 3D-skrivare.

Det här är så nära persondatorrörelsen i slutet av 1970-talet som man kan tänka sig. Jag minns själv hur upphetsade mina vänner då var över vad som kunde göra på sina Trash-80. jag hade ingen aning vad dom pratade om, men jag minns att jag insåg att det var något viktigt.

Det är precis samma sak idag, och trots att jag aldrig själv har använt en 3D-skrivare så inser jag intuitivt hur stort det här kommer att bli. Det är lätt att missta hajp för verklighet och slänga ord som revolutionerande kring sig. Men det här är verkligen stort.

Pressklipp:
Tekniken driver all utveckling, Slipp efterbehandling med ny pappersmaskin, Teknikens inre väsen,Mobildata upp med 28 procent

[tags]3D Camera, Video, 3D Technology, 3D Printing, Regenerative Medicine, 3D Printer, Cornell University, 3d Printing Ear, Science, Medical Technology, {$entry.entry_vertical} News,3doodler, 3d Printing Pen, Video, 3D Printing, 3D Printer, 3d Printer Pen, 3d Pen, 3d Printing Pen 3Doodler, 3Doodler Pen, {$entry.entry_vertical} News,3D-skrivare [/tags]

One thought on “3D-revolutionen är här: Google Sketchup + Printrbot + Kickstarter + president Obama

Comments are closed.