Politik

Google Glass, Googles dråpslag mot Apple, rycker närmare

I ännu ett tecken på att Apples storhetstid nu definitivt är över så närmar sig dagen G nu alltmer. G för Google Glass, den största innovationen på konsumentmarknaden här i Silicon Valley sen iPhone.

Det här är något man hade väntat sig att Apples Steve Jobs skulle ha tagit fram och visat en beundrande värld i ett av sina magiska framträdanden i San Francisco.

Men idag är det enda som Apples VD Tim Cook har att sätta emot Googles revolutionerande glasögon något så prosaiskt som en armbandsklocka. Som mina barn skulle säga med en uttråkad gäspning, “boooooring”.

Och i ett tecken på att Google har lärt från Apple så skriver New York Times IT-korrespondent i San Francisco om hur Google nu satsar stort på att ge glasögonen så coola stilfulla ramar som möjligt: Google Searches for Style

In a sign of how acute the challenge is for Google, the company is negotiating with Warby Parker, an e-commerce start-up company that sells trendy eyeglasses, to help it design more fashionable frames, according to two people briefed on the negotiations who were not authorized to speak publicly because the partnership has not been made official. Google and Warby Parker declined to comment

On Wednesday, Google began accepting applications to choose a small group of people to buy an early version of the glasses, called Google Glass. It hopes to sell Glass to the broader public this year, according to two people briefed on the plans.

Googla planerar också att sätt upp sina egna affärer, precis som Microsoft redan har gjort.

Imitation är, som bekant, den bästa formen av smicker. Och de här glasögonen är i sanning verkligen innovativa.

Och Googles uppkopplade glasögon kommer att släppas senare i år. Jag kommer absolut att köpa ett par.

Det mest intressanta med Googles glasögon kommer inte som jag ser det att bli konsumentmarknaden utan hur glasögonen kommer att användas inom t.ex. sjukvården och inom industrin.

Vi kommer snabbt att få sen mängder med nya startupföretag som kommer att skapa sina egna appar på mängder med nya områden kring de här glasögonen. Som helt säkert kommer att ha sitt eget gränssnitt och en bakända i datormolnen. Det här bör ge Google samma push som iPhone gav Apple.

Pressklipp:
Video: Så känns Google Glass,EU kan ge Google miljardböter,General Electric väljer Google Maps,Apple hackat,“Alla är inne på allas område”,AB

[tags] Google, Video, Google’s Project Glass, Google Glass Developers, Google Glass Early, Google Glass Order, Google Glass Preorder, Google Glass Price, Google Glass Sale, Google’s Project Glass, Google Glasses Order, Google Glasses Sale, Technology News[/tags]

5 thoughts on “Google Glass, Googles dråpslag mot Apple, rycker närmare

 1. utlandsMartin

  Glömde att tillägga att konceptvideon är ganska intressant. För tillfället, om jag förstår rätt, så kan glasögonen bara visa tiden och ta stillbilder. Potentialen är dock ganska stor och spännande!

 2. utlandsMartin

  Först av allt, vem vill frivilligt ha glasögon på sig? Google säljer dem just nu för $1500. Med tanke på hur ofta jag förlorar mina solglasögon, eller råkar sätta mig på dem, så vet jag personligen inte hur bra köp det kommer att vara. Jag återkommer när Google har lyckats få in teknologin i ett par kontaktlinser!

  1. Lennart

   uM: haha, suveränt: “Med tanke på hur ofta jag …råkar sätta mig på dem”, ja men du får väl titta var du sätter dig då? Men du har en bra poäng, köper man glasögon för över tusen dollar så vill man att dom ska vara stryktåliga.

Comments are closed.