Politik

Silicon Valley: det krisar för Apple, investerare flyttar över miljonbelopp från Apple till Google

Silicon Valley är som en berg och dalbana. Antingen går det upp upp upp med en fart som får en att kippa efter andan, eller också kan det vara fritt fall rakt neråt.

För de två stora konkurrenterna här i Silicon Valley, Apple och Google så brottas Apple nu med stigande tvivel över nye VD:n Tim Cooks förmåga att leverera nya spännande produkter på samma magiska sätt som Steve Jobs.

Jag tror inte att det har mycket med Cook eller Jobs att göra. Jag är övertygad om att Apple hade en fantastisk tur med sin iPod, iPhone och iPad, mest för att Apples konkurrenter inte insåg att vi var på väg mot en ny mobil värld. Jobs såg det, men nu ser alla det. Och det kommer att bli mycket svårt för Apple att hitta en helt ny trend som dess konkurrenter inte ser samtidigt.

Sam Gustin skriver i Time Magazine om allt samtidigt som tvivlen över Tim Cook och Apple ökar så ökar också tron på att Google är det nya hoppet får hungriga investerare : Google Hits ‘Glass’ Pedal as Apple Returns to Earth

Over the last several months, Google shares have increased by nearly 20% — last week topping $800 — while Apple shares have fallen by more than 30%.

Much of the movement happened in the last few months of 2012, as large investors, including hedge funds, pulled money out of Apple and, in some cases, poured it into Google, in order to maintain exposure to the “large-capitalization” technology sector, according to Colin Gillis, senior technology analyst and director of research at BGC Financial.

“As Apple started selling off, Google started taking off,” Gillis said in a phone interview. “If you’re an investor and you want exposure to large cap tech stocks, there aren’t that many places you can go.”

Den stora frågan är hur banbrytande Googles Projekt Glass kommer att bli. Apple verkar jobba på ett digitalt armbandsur som jag inte tror kommer att bli någon större framgång. Men jag har haft fel förr.

Givetvis kommer Apple att överleva och frodas, men inte på samma sätt som tidigare.
Det kommer att förbli ett av Silico Valleys stora och viktiga företag, men inte det ledande, innovativa, visionära, som det var under Steve Jobs.

Pressklipp:
Apple: Förlåt att vi lurade era barn,Säkerhetsexpert angriper Google,

[tags]Apple, iMovie, MacBook Pro, Gör video med iMovie, Google, Apple och Google, Silicon Valley Apple, Silicon Valley Google och Apple [/tags]