Politik

USAbloggen nu även aktiv på Twitter, kan man verkligen jobba utan dator och enbart med en mobil?

En pytteliten del av den gigantiska utställningshallen. Kolla alla kostymer.

Jag har alltid avundats kidsen som verkar kunna sköta allt från mobilen. Dom chattar, dom pratar, dom fotograferar, dom köper biljetter, kläder och prylar, dom mejlar, dom bloggar, dom lyssnar på radio, tittar på TV, för vilket dom nu tydligen kommer att få betala, och givetvis så twittrar dom.

På den stora IT inom sjukvårdsmässan med över 30 000 besökare HIMSS13 här i New Orleans så bestämde jag mig för att inte konka runt ens med min lilla lätta bärbara dator, utan att helt och hållet förlita mig till min superba Samsung Galaxy S3 som jag verkligen gillar

Jag har länge lagt ut mina blogginlägg på Twitter men nu beslöt jag mig för att själv börja mikroblogga direkt på Twitter, dvs att lägga ut kortkorta mikroblogginlägg om aktuella ämnen som jag inte har tid att skriva längre inlägg om på bloggen. Som dock givetvis fortsätter som förut.

Här är mitt Twitterflöde som också ligger i fältet till höger här på bloggen.

Det första jag lärde mig är att det är enklare att Twittra med korta URL än jag trodde. istället för att installera bit.ly eller andra URL-förkortare på mobilen så har många tidningar och nyhetskällor som New York Times och Guardian sina egna URL-förkortare som är inbakade i deras mobila sajt. Så det räcker med att man läser en artikel i New York Times. Sen vänsterklickar man för att få upp en menu och på den står det bl.a. “dela”. Trycker man sen på “dela” så ser man “Twitter”, om man redan har installerat Twitter vill säga, och trycker man sen på Twitter så hamnar man i Twitter med det redan förkortade URL:et. Lätt som en plätt.

Eftersom såna här konferenser mycket handlar om att mingla så har jag SMS:at som bara den. Eller säger man kanske “texta” på idiomatisk svenska, är det någon som vet?

Sen är det ju väldigt enkelt att twittra bilder, något man kan göra direkt på Twitter, och om ni kollar kommer ni att se en hel del nya bilder där. Man kan ju också köra realtidsvideo på Bambuser i mobilen. Något jag gjorde för något år sen men nu tänker göra igen.

Jag har också börjat göra anteckningar direkt i mobilen och inte med papper och penna. Till det fungerar Evernote utmärkt. Som tyvärr just blev hackad. Och dokument i Word och Power Point-format som jag vill titta på har jag på Dropbox. Och skärmen på min nya mobil är stor nog att jag utan vidare kan läsa dom.

Jag har märkt att många på mötena här under konferensen sitter och gör anteckningar på papper och penna eller i sina bärbara datorer. Men det går faktiskt bra att även göra det i mobilen.

För att hålla reda på saker i en enkel att-göra-lista så använder jag en liten app som jag starkt rekommenderar som heter AnyDo och som gör det möjligt för mig att prioritera vad jag ska göra de närmaste timmarna eller dagarna.

Och under de två dagar jag redan har varit här så fungerar det här systemet alldeles utmärkt. Det enda problemet jag har är att jag behöver ett extrabatteri, som man faktiskt kan köpa och som visserligen gör mobilen aningen tyngre men är värt det i förlängt batteritid.

Ser också en hel del iPaddar runt omkring i mötesrummen.

Om någon har några andra appar som ni kan rekommendera så säg tipsa gärna.

Jo en sak till. Den här gången laddade jag också ner mitt boarding-pass i mobilen. och upptäckte att American Airlines faktiskt har WiFi ombord på vissa av sina plan.

Så man kan bara mobil även på planen här i USA idag.

Många fler originella Twitter-meddelanden i framtiden alltså. En spännande utveckling.

Pressklipp:
Mobilen skriver noterna du sjunger,Iphone skvallrar mer än Android,Stor hackerattack mot Evernote,

[tags]Google, Silicon Valley, Intel, Twitter, Apple, Den mobila Webben, Generationsklyftor, Framtidens datorer, Framtidens webb [/tags]