Politik

Fotografera hela ditt liv: svenska startupföretaget Memoto skördar framgångar i USA

Den skandinaviska IT-industrin växer så det knakar. Jag träffade en tysk entreprenör i dataspelsbranschen här i Silicon Valley för ett par veckor sedan som berättade om hur imponerad han är av den växande dataspelsindustrin i Finland.

Oslo, Stockholm, Köpenhamn, Aarhur och givetvis närliggande Berlin håller alla på att bli viktiga IT-städer samtidigt som Silicon Valley brottas med växande problem med sin infrastruktur, sina bopriser, sina skolor och sin sociala service.

En svensk uppstickare som har blivit uppmärksammad här i USA är Memoto från Lindköping med sin enkla “lifelogging-kamera” som nu har blivit uppmärksammad här i USA och speciellt på den stora SXSW-mässan i Austin i Texas.

Jenna Wortham skriver i New York Times om Memoto: Meet Memoto, the Lifelogging Camera

The square-shaped device can be clipped onto a collar, a jacket or worn around the neck on a string. It snaps photos at 30-second intervals, and switches off only when it is dark, face-down or placed into a pocket

.“It’s not only the stuff you thought you would want to remember,” like beautiful sunsets, elaborate dinners and rambunctious nights out with friends, said Martin Kallstrom, one of the founders of the company. “Ordinary moments can turn out to be special. But the only way to see that is to capture everything.”Memoto is one of the hardware companies hoping to drum up attention for their product in Austin this week. …

Memoto, som grundades 2011 av Martin Källström, känd för Twingly, sökmotorn för bloggar, har tagit över en miljon dollar i finansiering genom It-tillväxten finns i Norge, Kör Spotify i webbläsaren, Avancerad Ipad-utmanare,Svenska sajter missar ipv6

[tags]Memoto, Svenska startupföretag, Lifelogging, Svenska fotoföretag [/tags]

One thought on “Fotografera hela ditt liv: svenska startupföretaget Memoto skördar framgångar i USA

  1. Niclas

    Hej, detta är Niclas från Memoto. Tack för att du skriver om oss! Vi närmar oss lansering av vår färdiga produkt och vi uppskattar ert stöd! Om du (denna blogg eller dess läsare) har några frågor – tveka inte att nå ut via Twitter, Facebook, web, osv!

    Vänliga hälsningar, Niclas Johansson

Comments are closed.