Politik

Jobba i USA: uppåt på jobbmarknaden, kvoten av H1B-visum fylls på några dagar

Obs, bilden visar ett turistvisum och inte ett H1B-visum

Jag får en hel del mejl av svenskar som vill jobba i USA, och det har hittills inte varit lätt att få arbetsvisum till USA eftersom ekonomin har varit så dålig. Men nu går det långsamt uppåt för USA-ekonomin, något som visas av att kvoten av arbetsvisum till USA nu har fyllts på några dagar.

Den uppåtgående trenden märks också här i Silicon Valley, även om kraven på de jobbansökande fortfarande är skyhöga.

Miriam Jordan skriver i Wall Street Journal: Visa Demand Jumps. Employers Set to Quickly Reach Cap on Skilled Foreign Workers

U.S. companies each year can sponsor a total of 65,000 foreigners with at least a bachelor’s degree for a so-called H-1B visa, many of which go to programmers and other specialized workers. The program allocates an additional 20,000 visas each year to foreign nationals with advanced degrees from U.S. universities.

Government and company officials predict employers by Friday will exhaust the quota for this year’s application season, which opened Monday for jobs starting in October or later. If that happens, the U.S. Citizenship and Immigration nServicesikatiofthe agency that runs the program, will randomly select applications that will then be considered for visas if any applications received before the cap are rejected.

Man kan inte själv ansöka om arbetsvisum till USA, det måste amerikanska företag göra åt en. Vilket givetvis för sökandet komplicerat.

Men för första gången på många år så finns det alltså högkvalificerade jobb att få här i landet. Om man har de rätta kvalifikationerna.

Pressklipp:Nu letar han roller i USA,

[tags]Silicon Valley H1B-visum. Arbetsvisum till USA, H1B-visum till Silicon Valley, Silicon Valley H1B [/tags]