Politik

Viktig ny videoapp för den som följer inbördeskriget i Syrien

Bilden är klickbar

Det allt blodigare inbördeskriget i Syrien är intressant av ett antal orsaker. En är att motståndsrörelsen har visat stor skicklighet med att kringgå regimens censurförsök genom att lägga upp YouTubevideon på nätet. De här videorna har gjort det möjligt för amatöranalytiker som den utmärkte Brown Moses att i detalj identifiera precis vilken slags vapen som gerillan får från utlandet.

Nu har Josh Landis, som är Syrienskrigets främste krönikör, skapat en synnerligen intressant webbsajt som katalogiserar och klassificerar alla videon från motståndsrörelsen baserad på var de har filmats: Syria Video – a powerful web service that maps Syrian war video by town and province

yria Video is a web application that maps and aggregates Syrian war videos by tracking a large number of YouTube channels. The channels have been identified as reliable and tied to specific towns or regions of Syria. Syria Video collects all new videos released on these channels and attempts to identify their location in Syria and then displays them in chronological order. Since going online in early January, Syria Video has collected over 40,000 videos from 42 Syrian cities and 10 governates. Syria Video is an automated system, and thus, gathers videos in an unbiased manner.

40 000 videofilmer, är en rent otrolig mängd videon som kommer att kunna användas av framtidens historiken.

Och som redan nu kan öka möjligheterna för omvärlden att följa inbördeskriget direkt på marken.

Pressklipp:

a href=”http://www.svd.se/nyheter/utrikes/syrier-kidnappade-vid-gransen_8044704.svd”>Syrier kidnappade vid gränsen,Mars blodig månad i Syrien,

[tags] Bashar Assad, Syria Assad, Assad USA, Obama Syrien, Inbördeskriget i Syrien, Saida militärbas[/tags]

One thought on “Viktig ny videoapp för den som följer inbördeskriget i Syrien

Comments are closed.