Politik

Google släpper fler detaljer om de helt revolutionerande dataglasögonen Google Glass

Google Glass är som de flesta redan vet Googles revolutionerande dataglasögon som nu har släppts till de första programutvecklare som man hoppas kommer att skapa revolutionerande glasögonappar inom bl.a. sjukvården och på andra mindre frivola områden: Overview

Google Glass är inte som vanliga glasögon en sak i sig, utan en datorplattform där man laddar ner appar till sina glasögon. Så en läkare kan ha glasögon som ger honom tillgång till sjukvårdsinformation och samtidigt låter honom ta bilder av en patient. Medan en polis eller en småbarnsförälder har helt andra appar.

Clair Cain Miller skriver i New York Times om det senaste steget i utvecklingen av Google Glass: Google Releases Details About Glass for App Developers

The apps will be cloud-based, like Web apps, as opposed to living on the device like cellphone apps. Glass apps will be called Glassware, and the library that software developers use to build apps, called an application programming interface, is called Google Mirror.

People wearing Glass see a series of cards with text, images and video that they can swipe through, using their voices or fingers or by moving their heads. These cards are apps, and developers can program them so they read information aloud, use a wearer’s location or share information with other people or apps, for instance.

… even though the screen is directly in front of the wearer’s eye, it seems to be a 25-inch high-definition screen eight feet away.

Google Glass är uppkopplad till Internet via WiFi och Bluetooth, har foto-och videofunktioner, kommer med 12 GB diskutrymme i Googles datormoln. Batteriet varar en dag om man inte ser på för mycket video.

Gårdagens etta på IT-marknaden, Apple, kommer att få det mycket svårt att försvara sin ställning som Silicon Valleys mest innovativa företag när Google släpper de första datorglasögonen mot årsslutet.

Visst, allt kommer inte att gå helt smärtfritt, produktintroduktioner brukar ofta ta längre tid än företagen hoppats. Men precis som iPhonen och iPadden var nydanande produkter så gäller detsamma för Google Glass.

Som kommer att ge upphov till en mängd nya spännande mobila appar. Och jag misstänker starkt att Google kommer att satsa stort på nyttiga appar på olika områden inom industrin och företagsvärlden och inte enbart på glasögonappar som gör det möjligt att följa olika Hollywoodstjärnor.

Jag gissar också att Google Glass kommer att ge den Förstärkta Verkligheten en rejäl spruta i armen.

Däremot tror jag inte att mobilerna kommer att hotas. För som jag förstår det så kommer Google Glass att vara kopplade till mobilen med Bluetooth och kommunikationerna med datormolnen kommer att gå via mobilen.

Pressklipp:
Därför är smarta klockor nästa heta grej,Huawei ställer in siktet på Samsung och Apple

[tags]Google’s Project Glass, Google Glass Fund, Google Glass Idea, Google Glass Idea Fund, Google Glass Project, Google Glass Venture-Capital, Google Glass Video, Technology News , Googles glasögon, Dataglasögon [/tags]