Politik

Restaurangbesöket moderniseras när kassaapparaten ersätts av iPaden

Restaurangmaten må ha förändrats under de senaste åren, men inte det oundvikliga kassaapparaten med vilka alla restaurangbesök alltid avslutas med.

Fram till nu, när iPadddan snabbt håller på att göra intrång i restauranger i USA, och jag gissar även Sverige.

Nu kanske man tror att det är väl ingen större skillnad mellan en iPad och en kassapparat, men som Nick Wingfeld skriver i New York Times så öppnar iPadden för helt nya möjligheter under restaurangbesöket: With Tablets, Businesses Ring Up at More Fanciful Cash Registers

With the advent of tablets, particularly the iPad, many stores have traded in their clunky cash registers for mobile devices. Now, though, they are dressing up those tablets with inventive accessories to make them both more pleasant to look at and more practical for cashiers.

Retailers from doughnut shops to department stores are putting in tablet-based cash registers that hang on the wall or can swivel around like desk lamps to face customers.

Vilket är ännu ett exempel på hur de moderna surfplattorna förändra samhället. Allt från på sjukhusen där alla läkare som överhuvudtaget finns nu slåss om att få använda paddor, till polisen, piloter, dirigenter, och nu alltså även uppassare.

Pressklipp:
Apples rapport kan visa historiskt tapp,Så här kan Apples nya Iphone 6 se ut,

[tags]iPad på restauranger, Restauranger och iPad [/tags]

2 thoughts on “Restaurangbesöket moderniseras när kassaapparaten ersätts av iPaden

 1. Kenneth

  Med våra rigorösa besiktnings och plomberingskrav vi har här i landet så ter det sig långsökt för en förändring. Inom taxibranschen som jag är verksam i så har jag lekt med tanken på en padda och ett specialdesignat program. Det finns redan GPS/GPRS i paddorna, inte en tråd skulle behöva dras, bluetooth till kortterminal och skrivare.
  Nu måste allt monteras av ackrediterad verkstad, plomberas med bly och unik stämpel samt besiktigas av myndighet samt kontrolleras varje år. Puh!

  1. Lennart

   Kenneth: Intressant, tack för kommentaren från fältet. Vad jag vet är det inte alls så strikt här i USA. Har inte ens tänkt på det.

   Jag vet att man har liknande regler inom sjukvården för hur man använder paddor här i USA. Men jag tror inte att man har det på andra områden. Jag kan dock ha fel.

Comments are closed.