Politik

Ömkligt attentat, folkkär bloggare hotad av orm i Silicon Valley

Bilden är klickbar

Man lever onekligen farligt. På en av mina helgpromenader i bergen i friluftsområdet Rancho San Antonio just nu på söndagen, så kom jag som vanligt gående i rätt hög hastighet på en liten bergsstig, rundade ett hörn och fann den här bamsingen ligga rakt över stigen, uppenbarligen redo att gå till omedelbart angrepp.

Det här har hänt förr och jag brukar berätta det för min fru när jag kommer hem och hon har vanligtvis avfärdad det med “det var säkert en daggmask”. Nu kan vem som helst som någonsin har sett en daggmask inse att den här en och en halvmeter-långa ormen INTE är en daggmask. Ursprungligen beräknade jag ormen till minst en kilometer lång, men en noggrannare mätning visar att det kan ha varit en mindre överskattning.

Det finns inte en chans på miljonen att det är en daggmask. Glöm det.

Samtidigt slog det mig att ormen givetvis måste ha placerats på stigen av någon av mina fiender.

I en av P.G. Wodehouse superba berättelser om Jeeves och Wooster så hittar betjänten Jeeves en vit smokingjacka i Bertie Woosters garderob. Han tar bort jackan för att slänga den, och när någon dag senare Bertie Wooster inte kan hitta sin älsklingsjacka så förklarar Jeeves att det var är som har tagit jackan eftersom han hade tagit det för givet att den hade placerats i garderoben av någon av Berties fiender.

Jag skrev för ett tag om hur en känd svensk kvällstidningschefredaktör varit här i Silicon Valley och betett sig på ett synnerligen underligt sätt mot den här folkkära bloggen: Nedtryckt i skoskaften av Aftonbladets Silicon Valley-besökande Jan Helin, men han har ändå fel om IT-journalistiken

Nu befinner han sig lyckligtvis inte här längre, men av en så hänsynslös person kan man uppenbarligen vänta sig vad som helst.

Ormen verkade helt omtumlad, vilket knappast kan ha någon annan förklaring. Eller också ligger den bisarre Göran Lambertz bakom det här misslyckade attentatet. Jag skulle uppenbarligen aldrig ha bloggat om honom.

Så vilken slags orm är det?

Ja det verkar ha varit en Pacific Goper Snake, som inte ens är giftig. Ännu ett starkt bevis på att det måste ha varit Jan Helin-Lambertz som ligger bakom attentatet. För hur ska en svensk chefredaktör eller justitiekansler känna till något om kaliforniska ormar. Dom snodde säkert bara första bästa orm. Och det kan man bara inte göra. Såna här attentat måste planeras i detalj.

Däremot finns det också giftiga ormar uppe i bergen. Speciellt skallerormar.

Så jag klarade mig.

Pressklipp:
“Den var enorm”

[tags]Ormar i Silicon Valley, California Snakes, Ormar i USA, Snakes in Rancho San Antonio [/tags]