Politik

Lär dig programmera framtidens smarta glasögon, den revolutionära Google Glass

Googles Project Glass kommer att skaka om rejält på den mobila marknaden när den släpps mot slutet av året.

Google Glass är betydligt mer än ett par glasögon, det är en helt ny mobil plattform som tjudras till din mobil, vilket är något som många inte inser. Tänk på Google Glass som ett tillbehör till din mobil helt enkelt, som ständigt kommunicerar med mobilen via WiFi eller Bluetooth.

Så inte bara måste du betala $1500 för Google Glass, du måste också betala för en mobil med 4G-uppkoppling PLUS en bastant månadsavgift, som de flesta amerikanska mobila telekomföretag tar ut för tjudringen.

Men priset kommer givetvis att falla.

Men det faktum att Google Glass inte är kommer ett ersätta din mobil, har betydelse för hur man programmerar de appar som man kan köra på Google Glass.

För den som vill börja läsa in sig på dokumentationen om Google Glass så finns länkarna här:

Specifikationerna,Google Glass-dokumentation för programutvecklare,
Startprojekt, Simulator.

Sen har Mobilexweb en utmärkt översikt av hur man programmerar Google Glass: Developing for Google Glass: Mirror API, HTML5 and how to change your mind

Google Glass is not a mobile replacement; it’s more than a companion. The Glass, not having a cellular connection, needs a phone companion or WiFi to access its heart: the Google cloud. For example, geolocation is provided only if the Glass is paired with an Android 4.x phone.
Important ideas

Users don’t browse the web on Glass …

Users don’t install apps, they authorize just Glassware to communicate with the device as we authorize a website/app to access our Facebook/Google+ account..


It’s not a mobile replacement; it’s not a desktop replacement. It’s a new and different kind of device.

Den som är intresserad av att skriva mobila appar bör absolut lära sig att programmera Glas. Det kommer att bli en STOR marknad för Google Glass-programmerare inom ett par år när alla företag och industrier börjar använda Glass.

Och bara det faktum att miljoner människor snart kommer att gå omkring och filma på gator och torg kommer att få intressanta konsekvenser.

Samtidigt väntas Apple släppa sitt pekur, dvs sin armbandsklocka som liksom Google Glass väntas att komma att vara tjudrat till din mobil.

Pressklipp:
Friades efter mobilfilm – polisen självkritisk,Mobiljättar hoppas på smarta klockor

[tags] Google Glass, Googles Glasögon, Google, Silicon Valley glasögon, Google Glass glasögon, Google mobil[/tags]

2 thoughts on “Lär dig programmera framtidens smarta glasögon, den revolutionära Google Glass

  1. Barbro Eriksson

    Jag hörde på radion att endast en i Sverige får chansen att förhandstesta dessa glasögon efter en tävling. Hon bor i Umeå och heter Eva Mårell-Olsson.

    Det ska bli intressant att få se hur de fungerar, men det tar nog lång tid tills jag får chans att göra det. Troligen kommer jag aldrig att köpa sådana, men prova hoppas jag att jag får göra.

    1. Lennart

      Barbro: Ja Googles glasögon är oerhört intressanta. Priset kommer att rasa när glasögonen väl har introducerats. Så om två år kommer dom inte att kosta mer än en vanlig surfplatta.

Comments are closed.