Politik

Axelmakterna i Syrien-konflikten vädrar seger, iranska trupper till Syrien!

Den amerikanska pressen är full med artiklar om hur totalt ovillig president Obama var att gå med på att ens skicka lätta vapen och ammunition till den syriska motståndsrörelsen, som efter slaget om den strategiska staden Qusair på gränsen till Libanon nu befinner sig på defensiven mot Assad-regimens ryska stridsvagnar, ryska jaktplan och inte minns, flera tusen vältränade soldater från Hizbollah, som nu öppet har intervenerat i Syrien.

Inte bara har Obama varit mycket svår att övertala att skicka ens begränsade mängder lätta vapen till den allt hårdare trängda motståndsrörelsen, ens efter att ha fattat sitt beslut så har han inte velat kännas vid det.

Peter Baker skriver i Washington Post: Heavy Pressure Led to Decision by Obama on Syrian Arms

His ambivalence about the decision seemed evident even in the way it was announced. Mr. Obama left it to a deputy national security adviser, Benjamin J. Rhodes, to declare Thursday evening that the president’s “red line” on chemical weapons had been crossed and that support to the opposition would be increased. At the time, Mr. Obama was addressing a gay pride event in the East Room.

On Friday, as Mr. Rhodes was again dispatched to defend the move at a briefing, the president was hosting a Father’s Day luncheon in the State Dining Room.

Vita huset har också skickat klara signaler till Assad-regimen, Ryssland, Hizbollah och Iran om att man inte kommer att gå längre än att skicka lätta vapen med åtföljande ammunition. Ingen flygfri zon, även om Wall Street Journal först felaktigt som det nu verkar, rapporterade om att det skulle vara en del av paketet, inga luftvärnsmissiler och inga moderna pansarvärnsrobotar. Och vad som än händer inga amerikanska trupper. Man har också gjort klart att hjälpen inte är avsedd att hjälpa motståndsrörelsen vinna kriget eller ens störta Assad.
Nej hjälpen är endast avsedd att få till stånd förandligar i Genève mellan rebellerna och Assad-regimen.

Till yttermera visso erkänner Obama fortfarande Assad-regimen som Syriens legitima regering.

John Kerry har alldeles nu gått ut och sagt han inte längre tror att förhandlingar är möjliga:
Kerry: Syria developments ‘threaten to put settlement out of reach’ Secretary of state doubts Assad’s ‘commitment’ to negotiations given use of chemical weapons and involvement of Hezbollah

The American secretary of state, John Kerry, warned on Saturday that what the US believes to be Syria’s use of chemical weapons against rebels and the creeping role played by Hezbollah in the conflict “threatened to put a political settlement out of reach”.

In a phone call with Iraq’s foreign minister, Hoshyar Zebari, Kerry reaffirmed that the US was seeking a non-military solution to the crisis, but doubted President Bashar al-Assad’s “commitment” to negotiations, according to a state department statement.

Man behöver inte vara en konspirationsteoretiker för att inse att axelmakterna i Syrienkonflikten, Assad-regimen, Ryssland, Hizbollah och Iran nu vädrar blod. Emot sig har dom en försvagad motståndsrörelsen och en amerikansk president dom inte längre behöver oroa sig för.

Så nyheten att Iran tydligen har beslutat sig för att helt öppet skicka 4000 soldater till Syrien, rapporterad i den vanligtvis vederhäftiga brittiska Independent, kommer knappast som någon större överraskning:

Demokratic Underground refererar brittiska independents originalartikel, som tyvärr ligger bakom en betalvägg som jag inte kan komma igenom:
World exclusive: Iran will send 4,000 troops to aid Bashar al-Assad’s forces in Syria

The Independent on Sunday has learned that a military decision has been taken in Iran – even before last week’s presidential election – to send a first contingent of 4,000 Iranian Revolutionary Guards to Syria to support President Bashar al-Assad’s forces against the largely Sunni rebellion that has cost almost 100,000 lives in just over two years. Iran is now fully committed to preserving Assad’s regime, according to pro-Iranian sources which have been deeply involved in the Islamic Republic’s security, even to the extent of proposing to open up a new ‘Syrian’ front on the Golan Heights against Israel.

Axelmakterna har redan inlett angreppet på Aleppo, som bör falla långt innan de amerikanska vapensändningarna når staden. Och även om de skulle nå fram så kommer dom att bli helt verkningslösa mot Assad-regimens ryska flygplan och stridsvagnar.

Men vänta, historien är inte riktigt slut än. För även om Axelmakterna ser ut att vinna kriget i Syrien, så kommer Syrien även i framtiden till tre fjärdedelar att bestå av Sunnimuslimer. En befolkning som efter Assad-regimens brutala framfart med massavrättningar, ABC-stridsmedel och tortyr av barn, knappast kommer att bli speciellt entusiastisk att leva i en av världens brutalaste diktaturer.

Vi kan därför vänta oss fortsatt lågintensivt gerillakrig och sabotageaktioner även under nästa år och många år framöver. Massflykt och ett totalruinerat land.

På sikt kan Assad säkert överleva i decennier framöver. Men det är inte säkert att han för den skull kommer att lyckas.

Det är en sak med Kim Jongun och den koreanska diktaturen. Där har människorna inget att jämföra med. Men i Syrien har man tillgång till utländska medier. Man har en lång och relativt obevakad gräns till omvärlden.

Sen kommer Axelmakterna inte alltid att ha den beslutsförlamade Obama att ha att göra med. Och dom har en häpnadsväckande förmåga att gå för långt. Hade Assad t.ex. inte satt in ABC-stridsmedel mot den egna befolkningen så hade Obama aldrig ens fattat beslutet om att skicka handeldvapen till rebellerna.

Just nu verkar Hizbillah och Iran tro att man kan förvandla Syrienkriget till en språngbräda för att hota Israel.

Obama må vara en papperstiger, men Israels Netanyahu är en helt annan typ. Om iranska trupper verkligen kommer att stationeras på gränsen mot Israel så kommer Israel utan tvekan att ingripa och göra processen mot Assad synnerligen kort.

Historien är långt ifrån över än.

Pressklipp:
?23-årig svensk dödad i Syrien?,5000 har omkommit varje månad i Syrien,Mursi bryter med Syrien,4 000 iranska soldater till Syrien,Egyptens president bryter med Syrien,Inget jubel över ny Iranpresident

Källor om inbördeskriget i Syrien
Fler inlägg om Syrien,
Syria Comment
Brown Moses blogg
CIA:s World Factbook om Syrien,Carnegia Endowments Syrien-sajt

Pressklipp:

[tags]Bashar Assad, Syria Assad, Assad USA, Obama Syrien, Inbördeskriget i Syrien, Syrien Hizbollah, Syrien Hezbollah, Syrien Iran, Iranska trupper till Syrien [/tags]

33 thoughts on “Axelmakterna i Syrien-konflikten vädrar seger, iranska trupper till Syrien!

 1. Bengt

  Roger: Slutligen något som vi kan ( kanske) vara överens om, d.v.s. att vi lever i en Matrix, en mental Matrix där annars goda människor har blivit hjärntvättade att tro att det är OK att anfalla länder i mellan östern om dom inte frivilligt överlämnar ekonomisk kontroll över oljan.

  Deras INFORMATION EMPIRE levererar lögnaktig information till okunniga människor som sedan upprepar den. Ett exempel är din repetition av lögnen att Assad regeringen använde Kemiska vapen mot rebellerna. Sanningen är att det var rebellerna som använde dessa vapen, levererade av Quatar. FN har gått ut och sagt flera gånger att det var rebellerna som låg bakom attacken. Det faktum att du fortfarande tror motsatsen bevisar effektiviteten av US Army War Colleges INFORMATION EMPIRE, deras avsikt är att hjärntvätta människor till att tro på deras version av vad som händer och olyckligtvis är dom ofta successfulla.

 2. roger

  Bengt:

  Här är en webbsida som handlar om hur en planlagd kärnvapen FALSE FLAG attack i USA….

  Coolt… O här är en webbsida som beskriver att världen som vi lever i är Matrix, en illusorisk simulerad verklighet konstruerad av världen som den var under 1999 och som utvecklats av maskiner för att hålla människor fogliga i sin fångenskap. http://thematrix101.com/

 3. Bengt

  Här är en webbsida som handlar om hur en planlagd kärnvapen FALSE FLAG attack i USA, tack vare en modig dissident gick i stöpet. Naturligtvis fann han sig besvärad av spion organisationerna och flydde till Schweiz för att söka asyl. Olyckligtvis valde han fel land. Schweiz liksom Sverige är en amerikansk vasall stat, så byråkratiska knep används för att neka honom asyl.

  För sitt mod att avvärja en kärnvapen FALSE FLAG attack mot superbowl arenan i Dallas 2011 riskerar visselblåsaren tortyr och långt fängelse straff i USA. FALSE FLAG attacken var förmodligen avsedd att starta ett krig med Iran, som säkerligen skulle ha blivit demoniserat för attacken. Jämför 9/11 och hur Iraq blev syndabocken för den FALSE FLAG attacken! Ett utdrag från ( läs gärna hela artikeln):

  https://sites.google.com/site/nukebible/

  “After publishing The Nuclear Bible, Taylor conducted multiple radio interviews and phoned numerous intelligence and law enforcement agencies throughout America to personally ensure that no acts of terror were conducted on his fellow American citizens. Overwhelming direct and circumstantial evidence (see below) has now surfaced in the aftermath of the failed Super Bowl XLV nuclear terror plot which unequivocally shows that Taylor’s actions did indeed stop, or at least postpone, a state-sponsored nuclear terror attack upon America.

  Based on the sudden interest in Taylor by U.S. intelligence services, Taylor, anticipating retaliation and fearing for his life, applied for political asylum in Switzerland on March 8, 2011. “

 4. Bengt

  Zionist media styrning beskrivs i följande utdrag som handler om hur den västerländska media propagandan finansieras och byggs upp bakom de politiska kulisserna,

  http://mycatbirdseat.com/2013/06/40030-syria-the-faces-behind-the-terror/.

  Media mogul Haim Saban became involved in politics in the mid 1990’s with a view to support Israel. Saban professes that his greatest concern is the “protection” of Israel. At a conference in Israel, Saban described his method of influencing American politics : ‘Make donations to political parties, establish think tanks, and control media outlets’. (Saban penned an opinion piece in The New York Times in support of President Obama in his 2012 re-election bid).

  It was no surprised therefore that in 2002, Saban pledged $13 million to start a research organization at the Brookings Institution called the Saban Center for Middle East Policy. Saban Center would play an important role in propping up Syrian opposition (as it did in fermenting unrest post-2009 Iran elections with their June 2009 publication titled: “Which Path to Persia? Options for a New American Strategy Towards Iran”[1]).

  In 2006, Time Magazine revealed that that the US had been agitating, funding, and supporting “opposition” in Syria. According to the Time, the U.S. was “supporting regular meetings of internal and diaspora Syrian activists” in Europe. The document bluntly expresses the hope that “these meetings will facilitate a more coherent strategy and plan of actions for all anti-Assad activists.”

  Samma styrning pågår i Bonniers ( och andra mass ) media i Sverige och klargör hur USA/ NATO / Israel/ etc. påverkar folk att ge stöd till anfallskrig mot Syrien ( och sedan Iran). Märk väl frasen ( i svensk översättning): “Donera pengar till politiska parter, etablera tanke smedjor och kontrollera media företag!” Detta pågår just nu i Sverige också, med journalistiska redskap som beskrivs här:

  http://www.dcdave.com/article3/991228.html

 5. hyveln

  Jag skrev det här nyss från ordinarie adress, och det stoppades omedelbart.

  “Det är inte fråga om raderingar, som du har fullständig rätt att göra om det är något du inte tycker om. Det är att det förefaller vara en blockering sedan några veckor – skriver jag under min ordinarie signatur kommer meddelandet inte fram. Vi försöker väl igen och ser hur det går.”

  Och ordinarie avsändare är Björn Nilsson. Vad händer om jag ändrar tillbaka till Hyveln men behåller epostadressen? -Vi testar.

  1. Lennart

   Hyvelbengt: Jag har ett spamfilter som för det mesta fungerar jättebra. Av någon outgrundlig anledning så fastnar ibland helt vanliga kommentarer i detta filter. Det är svårt att riktigt förstå varför. Men när jag ser det så fixar jag det omedelbart. Det enda alternativet till filtret är att lägga in captchas och dom avskyr jag.

 6. Bengt

  Roger: här en inblick i hur demokratin i USA fungerar i dessa dagar, den visar hur brutalt fångar behandlas i Guantanamo, fångar som vid det här laget torterats i 10 år eller mer, tills deras enda utväg är att försöka begå självmord genom att försöka svälta sig till döds. Och den visar hur lögner används i västerländska media för att lura naiva människor att stödja krigs- förbrytelserna i mellan östern.

  “Shaker Aamer claims that the US authorities are systematically making the regime more hardline to try to defuse the strike, which now involves almost two-thirds of the detainees. Techniques include making cells “freezing cold” to accentuate the discomfort of those on hunger strike and the introduction of “metal-tipped” feeding tubes, which Aamer said were forced into inmates’ stomachs twice a day and caused detainees to vomit over themselves.

  The 46-year-old from London tells of one detainee who was admitted to hospital 10 days ago after a nurse had pushed the tube into his lungs rather than his stomach, causing him later to cough up blood. Aamer also alleges that some nurses at Guantánamo Bay are refusing to wear their name tags in order to prevent detainees registering abuse complaints against staff.

  Speaking last week from the camp in Cuba, exactly four months after he joined the hunger strike, Aamer said: “The administration is getting ever more angry and doing everything they can to break our hunger strike. Honestly, I wish I was dead.”

  Läs gärna hela artikeln: http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/22/us-efforts-guantanamo-hunger-strike

  Det här är den mentalitet som ligger bakom kriget i Syrien och som har resulterat i att rebellerna använt Sarin gas/ ABC kemiska vapen som väst nu skyller på Assad ( false flag attack) för att lura folk i väst att sluta upp bakom det olagliga anfalls- kriget!

  Här är ett utdrag av en hackad e- mail där ‘false flag’ attacken diskuteras i England innan den sattes i verket:

  Phil

  We’ve got a new offer. It’s about Syria again. Qataris propose an attractive deal and swear that the idea is approved by Washington.
  We’ll have to deliver a CW to Homs, a Soviet origin g-shell from Libya similar to those that Assad should have.
  They want us to deploy our Ukrainian personnel that should speak Russian and make a video record.
  Frankly, I don’t think it’s a good idea but the sums proposed are enormous. Your opinion?

  Kind regards

  David

  Ovanstående utdrag från ( läs gärna hela artikeln):

  http://web.archive.org/web/20130126062137/http://www.cyberwarnews.info/reports/a-look-into-the-britam-defence-data-leak-files/

 7. roger

  Bengt:

  Roger: Det är någonting om dina tanke banor som jag inte förstår, kanske du kan hjälpa mig med det!

  Jag vet inte vad det är du inte begriper men: Jag gillar inte diktaturer. Inte någon. Jag tycker att världens demokratier på för stunden bästa sätt skall verka för att diktaturer blir demokratier, givetvis allra helst oblodigt och diplomatiskt. Punkt.

  Vad jag inte förstår är hur du kan ge ditt stöd till dessa diktaturer som finansierar islamister och rövar gäng som absolut inte tänker införa demokratiskt statsskick? Det är inte logiska idéer du förespråkar! Å ena sidan är enligt dig Syrien en diktatur, å andra sidan är du för diktatoriska Gulf stater som finansierar blodbad och övergrepp i Syrien

  Kan inte se att jag någon gång gett mitt stöd till att diktaturer stödjer islamister och rövargäng eller någon diktatur öht, det är i ditt huvud Bengt som information ständigt tycks omvandlas till något som inte är verkligt. Kanske något som orsakades då rymdmonstren kidnappade dig och utförde märkliga tester? (flåt, kunde inte låta bli :))

 8. hyveln

  Jag är bara ansvarig för vad jag säger, inte för att andra fattar vad jag säger. Och när jag misstänker att problemen att fatta i själva verket är teater minskar lusten radikalt att försöka göra eventuella förtydliganden.

  (Randanmärkning: om blogginnehavaren vill utesluta en kommentator från bloggen så är det givetvis hans fullständiga rättighet – men då är det väl ändå snyggast att meddela den blockerade om beslutet för att bespara denne onödigt tangentbordsarbete?)

  1. Lennart

   Hyveln: Jag har inte raderat någon av dina eller någon annans kommentarer heller, på mycket länge, vad jag kan minnas. Om så skulle ha varit fallet så säg till.

 9. Bengt

  Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities.”- Voltaire

  Levde Voltaire idag skulle han säga detta om Syrien! Det är beklämmande att se folk falla för propagandan att USA/Israel/Gulfstaterna/etc. tänker införa frihet och demokrati i en endaste stat dom lägger under sig och ödelägger, kan någon säga OLJA? Eller TORTYR i Guantanamo där oskyldiga fångar inte ens tillåts begå självmord utan torteras även mer med slangar genom näsan, ned i matstrupen medan de sitter kedjade i speciella matnings-stolar. TORTYR i Abu Ghraib? ‘Depleted uranium’ vapen i Irak, som nu orsakar horribla FÖDELSE SKADOR, något som kommer att hända hundratals år framåt!

  Alla dessa förbrytelser mot mänskliga rättigheter, och dessa utförda mot en nation som inte hade någonting att göra med 9/11 över huvud taget! En nation, som inte hade en enda av dessa mass-förstörelse- vapen som det ljögs så mycket om! Vilka underbara exemplar av västerländsk ‘frihet och demokrati’. Och vilken seger för västerländsk propaganda att folk i allmänhet inte är medvetna om hur lögnerna används igen i fallet Syrien och kommer att användas i framtiden mot Iran. Lennart kommer att ha händerna fulla!

  Om någon är nyfiken om hur korruption och rättsröta har påverkat USA, det USA som en gång var synonymt med frihet och demokrati i vårt medvetande, läs den följande artikeln och begråt vad vi förlorat:

  http://rense.com/general96/obera.html

 10. Bengt

  Haha Lennart, inte dåligt! Till skillnad från dig har livet utomlands (för mig) orsakat att svenska normer för språkbruk har försvunnit en aning. Men jag saknar en kommentar från dig om min sista post i stället. Kanske det är svårt att svara på den?

  Jag letade på min lista om hur professionella ‘hasbara’ kommentatorer använder knep för att undvika sakfrågor. I det här fallet ligger väl punkt tretton i listan närmast, se den här webbsidan ( som beskriver de flesta knepen i våra mass- media):

  http://www.dcdave.com/article3/991228.html

  1. Lennart

   Bengt: Jag rekommenderar starkt Sveriges Radio, som jag själv lyssnar på varje dag, liksom
   även SVT. En annan bra källa är SAOL, Svenska Akademiens ordlista som du kan ladda ner i din mobil helt gratis och som är suverän.

   Jag svarar på de kommentarer som av olika orsaker intresserar mig, tyvärr kan jag inte svara på alla. Men jag läser alla kommentarer och uppskattar att du kommenterar, så fortsätt gärna med det.

 11. Bengt

  Roger: Det är någonting om dina tanke banor som jag inte förstår, kanske du kan hjälpa mig med det! Enligt din sista post är du medveten om att Gulf staterna är diktaturer. Vad jag inte förstår är hur du kan ge ditt stöd till dessa diktaturer som finansierar islamister och rövar gäng som absolut inte tänker införa demokratiskt statsskick? Det är inte logiska idéer du förespråkar! Å ena sidan är enligt dig Syrien en diktatur, å andra sidan är du för diktatoriska Gulf stater som finansierar blodbad och övergrepp i Syrien, du kanske har läst om rebelledaren som skar upp bröstet på en fallen syrisk soldat och åt hans hjärta?

  Kanske du också är medveten om att Syrien inte står anklagad för att finansiera inre oroligheter i Gulf staterna, vore det inte jättebra om USA/Nato/Israel kunde attackera Gulf staterna eftersom dom är erkända diktaturer och som vi alla vet skall alla så kallade ‘diktaturer’ genomgå regim skifte enligt USA/Nato/Israels önskemål!

  1. Lennart

   Bengt: Nu för du för sjutton skärpa dig. Det heter “tankebanor” och inte “tanke banor”. Jag har ingen aning om vad en tanke bana ens är. Jag är säker på att du kan om du bara vill, så gör ett försök nu, det är midsommar för sjutton.

 12. roger

  Hyveln: Jag tycker inte det är ok med diktatur i gulfstaterna heller. Jag fattar inte varför alla diktaturivrare älskar alla diktaturer utom just den i Saudi Arabien.

 13. hyveln

  Bengt, mata inte trollen genom att ta in saker som inte är väsentliga i det här sammanhanget och där konspirationsteorierna står som spön i backen.

  Notera den snaskiga rubriken till den här bloggposten: “Axelmakterna”. De syrier (vi kan gissa att det är flertalet) som inte gillar att islamister och rövargäng tar över jämförs med nazister – eller gör jag bara en illvillig tolkning?

  Rogers gråtmildhet, vad är det? Liberalernas vanliga urskillningsförmåga, där det går bra att prygla barnen hur mycket som helst – bara piskan sitter i rätt, av USA/NATO/Gulfstaterna/Israel godkänd hand! Att banka skiten ur islamister och rövare som inte är ett skvatt intresserade av demokrati, utan snarare är uttalat mot den, har jag svårt att se som barnmisshandel. Notera att Syrien är längre på vägen mot demokrati än monarkierna i Gulfstaterna. Det finns ett flerpartisystem, och det kan utvecklas vidare. Det finns tolerans mot grupper som absolut inte tolereras i Gulfstaterna, samma stater som finansierar islamisterna som inte vill ha demokrati!

 14. Bengt

  Här är ett dokumenterat exempel av hur sanningen kvävs av västerländska media genom att inte följa upp med intensiv och oförtröttlig rapportering om vad de har kunskap om.

  Antagligen vet vi alla vid det här laget att 9/11 var en ‘False Flag’ attack, d.v.s. en attack iscensatt av Israels Mossad med hjälp av ‘femtekolonnare’ i USA! Men vad inte många vet är att attacken mot Afghanistan var planerad redan innan 9/11 hände, se rapport av BBC’s George Arney:

  “A former Pakistani diplomat has told the BBC that the US was planning military action against Osama Bin Laden and the Taleban even before last week’s attacks. Niaz Naik, a former Pakistani Foreign Secretary, was told by senior American officials in mid-July that military action against Afghanistan would go ahead by the middle of October.”

  “He said that he was in no doubt that after the World Trade Center bombings this pre-existing US plan had been built upon and would be implemented within two or three weeks. And he said it was doubtful that Washington would drop its plan even if Bin Laden were to be surrendered immediately by the Taleban. [BBC].”

  Från: http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/preplanned.html

 15. Bengt

  Christer W: Jag säger inte att Syriens politiska system är bra. Vad jag säger är att Syriens är lika bra eller bättre än samma politiska system i Saudi Arabien t. ex. Anledningen till att Väst inte anfaller Saudi Arabien är att USA sedan 70 år redan har S. A. i ledband så dom behöver inte makt skifte där.

  Sverige är sedan Palme mordet en amerikansk vasall stat med ‘fria val’……..problemet är att Sveriges mass media inte tolererar fri debatt om vissa grundläggande saker, det är likadant i hela västvärlden. Jay har själv försökt att få in debatt artiklar i Sveriges media om Palme mordet. Det är omöjligt. Styrningen av media i Sverige och övriga västvärlden är ett faktum som de politiskt naiva befolkningarna inte har en aning om!

  Roger: Jag instämmer totalt om att fria val och fria media är vad som är grundläggande för ett riktigt demokratiskt samhälle och önskar att så vore fallet i hela världen! Tragiskt nog existerar detta ingenstans just nu, i västvärlden har vi mer eller mindre två parti system där eliten äger båda partierna medan de döljer detta faktum genom styrning av vad som kan publiceras i de mass media som de också äger!

 16. roger

  Lars: På samma sätt som jag reagerar om grannen skulle slå sitt barn, tycker jag Sverige och omvärlden skall reagera om andra länder inte ser till sitt folks bästa.
  Jag tycker att fria val och fri media är för folkets bästa oavsett vilken kultur eller land det handlar om. Något som du Bengan och Hyveln inte gillar!?

 17. Christer W

  Bengt, ett enpartisystem tenderar alltid till att folket alltid har fel. Eller som Berthold Brecht uttryckte det “regeringen borde lösa upp folket och välja sig ett nytt, istället för att låta folket kräva en ny regering?

 18. Bengt

  Tack Lars och Hyveln för att ni har hjärtat på rätt ställe och inte faller för den västerländska krigs propaganda som Lennart och Roger representerar. Verkar som dom inte har någonting att säga om general Wesley Clarks avslöjanden om USAs krigsmål i Mellan Östern, vilka inkluderar regim skifte i Syrien och Iran.

  Planerna för krig i Syrien för två och tio år sedan (se tidigare posts) kan nu kompletteras med krigs planering för tjugo år sedan, se general Wesley Clarks avslöjanden här:

  http://www.washingtonsblog.com/2011/11/neoconservatives-planned-regime-change-throughout-the-middle-east-and-northern-africa-20-years-ago.html

 19. Lars

  Ett arabiskt enpartisystem med statskontrollerad media är antagligen bättre än ett sionistkontrollerat tvåpartisystem och sionistkontrollerad media. Men för Syriens del handlar det väl om dagens shiaarabiska diktatur skall ersättas av en sunniarabisk diktatur typ Muslimska brödraskapet med sharialagar och statskontrollerat media. Hur som helst så är det inget som Sverige skall lägga sig.

  Israel är säkert intresserade av ett långt och söndrande inbördeskrig som försvagar fienden Syrien ordentligt och trycker därför på politiskt för att USA mot sina egna intressen skall offra blod och pengar för sionistiska intressen i regionen.

  Den enda kraft som står i vägen är Putins Ryssland som verkar ha inrättat en No-Fly-Zoon för NATO med S-300 och S-400 luftvärnsmisiler över Syrien. Ryssland verkar äntligen ha befriat sig från judisk marxism efter drygt 70 år av förtryck och verkar inte vika ner sig för sionisterna i Syrien i alla fall.

 20. Bengt

  Den amerikanska generalen Wester Clarke berättar om beslutet av att gå i krig med sju nationer
  för tio år sedan. De har redan avverkat Iraq, Sudan, Somalia och senast Lybien. Syrien är under attack just nu, näst kommer det slutliga målet, Iran, se Westley Clark berätta:

  http://m.youtube.com/#/watch?feature=youtu.be&v=9RC1Mepk_Sw&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D9RC1Mepk_Sw%26feature%3Dyoutu.be

  Här berättar en talesman för Förenta Nationerna om de syriska rebellernas användning av Sarin gas, så att Västvärlden skall kunna beskylla Assad för den och lura folk i Väst att stödja militärt angrepp mot Syrien av “humanitära skäl”:

  http://m.youtube.com/#/watch?v=GU2tYQRmj4M&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DGU2tYQRmj4M

  En artikel om hur rebellernas bruk av Sarin gas cyniskt beskylls på den lagliga regeringen så Osama kan bedra USAs politiskt naiva befolkning att ösa mer död i Mellan Östern (som Israels knähund):

  http://lewrockwell.com/spl5/us-false-flag-on-syria.html

 21. roger

  Bengt: Tycker du att ett enpartisystem med endast statskontrollerad media är mer demokratiskt än ett system som tillåter flera partier och fri media?
  Det är detta som är relevant!

  Ang. dina länkar så går det alltid att hitta någon som sagt eller gjort något, vrida och vända på statistik eller ställa frågor annorlunda eller vid andra tillfällen.

  Din 1:a länk:
  Vad en korrupt fransk exminister säger behöver inte betyda ett skit, du kan nog hitta många exministrar som hävdar andra teorier.

  Din 2:a länk:
  Det är ingen NATO-poll. I valet mellan krig/jihadiststyre/assadregim verkar de föredra assadregimen, om alternativet “fria val, flerpartisystem & fri media” funnits hade det sannolikt vunnit?

  Ang. länk nr3:

  Enligt en aktuell amerikansk poll vill 70% av den amerikanska befolkningen inte stöda rebellerna i Syrien med vapen

  Från samma undersökning: “When informed about Syria’s chemical weapons use, support for intervention rises to 45 percent” (oppose ca 30%)
  http://www.nationaljournal.com/politics/5-charts-showing-why-americans-aren-t-eager-for-intervention-in-syria-20130503

 22. Bengt

  Enlligt en före detta fransk utrikes minister planerade Västvärlden kriget mot Syrien två år innan det faktiskt hände, se denna website:

  http://www.intifada-palestine.com/2013/06/former-french-foreign-minister-the-war-against-syria-was-planned-two-years-before-the-arab-spring/

  Enligt en aktuell Nato poll stöder 70% av Syriens befolkning Assad, se:

  http://www.worldtribune.com/2013/05/31/nato-data-assad-winning-the-war-for-syrians-hearts-and-minds/.

  Enligt en aktuell amerikansk poll vill 70% av den amerikanska befolkningen inte stöda rebellerna i Syrien med vapen, se:

  http://www.people-press.org/2013/06/17/public-remains-opposed-to-arming-syrian-rebels/

  I vad som kallas västerländsk frihet och demokrati så är slutsatsen av allt detta att Israels vasall stater med USA i spetsen skall störta Syriens nuvarande regering eftersom Israel så kommenderar!
  Att 70% av Syriens och USAs befolkningar inte vill att detta skall hända bekymrar inte krigs galningarna i Västvärlden, de har om definierat frihet och demokrati i enlighet med Orwells bok 1984 (och Huxleys Brave New World).

 23. hyveln

  De “mer än trettio” svenskar (är egentligen mest göteborgs-islamister vad det verkar, dessutom utan personlig anknytning till Syrien) som har åkt ner är inte några demokratiska dygdemönster. Uttalat är det tvärtom. De gillar inte demokrati, sådan finns inte i deras drömda emirat. Det betyder att syrierna inte heller skall få något att säga till om. Om det nu är drygt trettio demokratihatare från Sverige så bör man kunna räkna ut att det är en störtflod av liknande RAT-figurer från Mellersta östern (RAT, uttyds Rent A Terrorist, eftersom de finansieras från Gulfstaterna). Dessa människor är vare sig demokrater eller samkönade IT-bögar, och det är bara att hoppas att syrierna kan göra slut på dem. Sent om sider börjar säkerhetstjänsterna i västra Europa att vakna till och undra vad det är för figurer som är ute och härjar egentligen, och vad som händer om/när jihad-turisterna kommer hem igen. För de här människorna kommer inte att vara tacksamma för den hjälp och manöverutrymme de har fått. De biter utan tvekan den hand som föder dem. Det sekulära och mångnationella och religiöst toleranta Syrien slåss mot folk som är precis tvärtom. Syrierna slåss för oss också, om vi vill ha ett öppet och tolerant samhälle. Ingen har kunnat visa att syriernas flertal vill ha islamisternas emirat. Varför skall man inte ta hänsyn till det, utan bara vifta undan det med att “diktatorn” är elak för att han inte avgår när utlänningar (inklusive några av samtidens ruskigaste diktatorer) kräver det?

 24. Bengt

  Näh, han skojar inte…….jag har dragit slutsatsen att Lennart är betald för att förbereda svenskar till att acceptera Västvärldens kommande slakt av Syrien. Antagligen påbörjas den inom en månad eller så, så det är dags att påverka svenska åsikter att tro på fabeln att vi i Västvärlden står för frihet och demokrati när det i själva verket är tvärt om!

  1. Lennart

   Bengt: Du menar att Assad-regimen står för frihet och demokrati? I ett fritt samhälle har du givetvis rätt att förespråka vilka åsikter du vill. Något som tyvärr inte är möjligt i dagens Syrien. Försök får du se.

Comments are closed.