Politik

Efter de senaste påhoppen, hög tid att straffbelägga kritik av kungafamiljen

Att helt hämningslösa journalister nu återigen går till lögnaktiga attacker mot vår hårt arbetande kung och hans familj visar att tiden nu är mogen för att införa klara riktlinjer för vad pressen och folket får tycka och tänka om kungafamiljen.

Eftersom den alltmer stressade kungen nuförtiden inte verkar kunna säga mer än ett par tre ord utan att trassla in sig, börja muttra eller gå i taket, så är det hög tid att den svenska pressfriheten inskränks och pressen åläggs att liksom sina kollegor i Nordkorea enbart hylla kungen och hans familj.

När pressen ser eller ens kommer i närheten av kungen och hans familj, så bör man omedelbart falla på knä, sänka blicken och med hög röst utropa ett fyrfaldigt leve för “Sveriges, Norges och Danmarks konung, markgreven av Finland, kurfursten av Stureplan, burggreven av Saxe-Coburg, apostoliska majestätet, arkivrådet av Goda Hoppsudden, Ducen av Verona, folkkommissarien av Ukraina, friherinnan av Lofoten, generalfältmarskalken i Lottakåren, Idlaflickornas anstiftare, alla Kaffeflickors belägrare, fältmarskalken och härmästaren i Burma, hierofanten i Grekland, honorärkonsuln i Krylbo, kammarjunkaren och konsulartribunen i Bulgarien, Konungarnas Konung, länsgreven av Färörna, maharajan och professorn i Kärnfysik vid KTH”.

En sån man tar man inte var man lägger honom, eller han sig. Det är en man att räkna med, även om han själv inte sägs kunna räkna längre än till 6.

Straffet för att förolämpa en så upplyst för att inte säga kolerisk man, som drar in miljarder till den svenska statskassan varje år genom att resa världen runt i regeringsplanet och muttra på sitt alldeles eget språk, bör bli kännbart. Beatrice Ask bör därför skyndsamt lägga fram ett lagförslag om obligatorisk kastrering av alla journalister som förolämpar eller ens skriver om kungen och hans familj. Vattentortyr i Guantanamo är ett annat alternativ liksom det gamla beprövade metoden halshuggning.

Det är ju ingen ide att ha en fri press om den får skriva vad den vill. En fri press bör hylla kungen, förhärliga hans menlösa barn och i allmänhet tjäna som ett språkrör för kungahuset mot folket.

Om inte så kommer pöbeln bara förr eller senare att börja agitera för republik och då kommer det att bli som i Finland, Tyskland, på Island eller i USA och så kan vi ju för sjutton inte ha det i Sverige.

SvD om att Prinsessan Madeleine inte behöver böta för att ha kört i bussfil: Inga böter för prinsessa i bussfil. Prinsessan Madeleine slipper böter – trots att hon körde bil i en bussfil.

När polisen stoppade prinsessans svarta Volvo vid Kungsträdgården i Stockholm, fyra dagar före bröllopet, visade Madeleine enligt hovet upp ett intyg som gav henne tillstånd att köra i bussfilen.

Polisen släppte henne därför utan att bötfälla. Senare meddelade dock Stockholmspolisen att 1 000 kronor i böter var att vänta för prinsessan.

Men nu har Citypolisens trafiksektion beslutat att lägga ner fallet.

– Man går inte vidare med det på grund av omständigheterna i fallet, säger Hans Brandt, gruppchef på trafiksektionen vid Citypolisen, till tidningen.

SvD skriver om det senaste påhoppet på kungen:
”Kungen blir inte arg utan anledning”. Svenska mediers hårdvinklade nyheter om kungen låg bakom raseriutbrottet på Stenhammars slott, enligt hovets informationschef. – Kungen blir inte arg på det här sättet utan att ha någon anledning.

– Kungen berättade för mig att han mötte reportern i tron att han skulle få någon form av positiv respons, säger Ternert till SVT.

Go’morron Sverige: Så tyckte han att det var för negativt?

– Ja, det blev en sådan, och så kan man titta på själva sändningen, att man sade att det här var kungens privata egendom, det är det inte.

Ternert uppgav i intervjun att hovet och SVT kommit överens om att frågorna om Stenhammar skulle ställas till hovets ekonomichef Jan Lindman.

– Kungen blir inte arg på det här sättet utan att ha någon anledning, och i det här fallet hade Rapport under en längre tid, flera timmar, kunnat vara vid Stenhammar, säger Ternert till SVT.

– Ibland kan man tycka att de svenska medierna har en väldigt tuff vinkling många gånger när man möter kungen, och det kan han bli lite oförberedd på, säger Ternert.

Att pressen “har en väldigt tuff vinkling många gånger” bör givetvis inte tillåtas i en demokrati. Hur skulle det se ut?

Förhoppningsvis har pressen nu fått sig en läxa och våra “hovreportrar” kan fortsätta att skriva sin panegyrik så som man alltid har gjort.

Och kungen kan fortsätta att låta skattebetalarna betala för renoveringen av Stenhammars slott. Vad är det för vits med att leva på skattemedel om inte skattebetalarna betalar?

Fler inlägg om kungahuset.

Pressklipp:
?Kungen blir inte så arg utan anledning?,Polisen tvärvänder ? Madeleine slipper böta,Prinsessan Madeleine slipper böter för körningen i bussfilen

[tags] Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbr?llopet, Republikanska Föreningen, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel[/tags]

5 thoughts on “Efter de senaste påhoppen, hög tid att straffbelägga kritik av kungafamiljen

 1. Christer W

  Vad du tar i Lennart,”medelmåttiga familjen”, de är ju gräddan av födsel och ohejdad vana, då kan man inte begära att de har kapaciteten att uppfylla medelmåttanivån. På sin höjd klarar de av att vara gast, där någon belevad talar om i vilket snöre de ska dra.

 2. Magnus

  Stackars knugen.

  Kommer ihåg en hejdlöst rojalistisk kommentar som ramlade in här på bloggen för ett par år sen när ‘kungaryktena’ dikuterades: “Svenska folket elver och dör med sin kungafamilj, politiker kommer och går men kungafamiljen består…” 😀 (vad var den förste Bernadotte innan han blev kronprins? tänk efter nu…)

  1. Lennart

   Magnus: Det är svårt för mig att riktigt förstå den ohämmade entusiasmen för den här i sanning medelmåttiga familjen.

 3. Peter Andersson

  Det är ju skandal att kungafamiljen fortfarande använder bilar – när det finns helikopter…

Comments are closed.