Politik

Rottingmajorens vardag: sommarprataren som kom av sig, en livsfarlig guldfisk, ubåten Halland.

Av alla ministrar i Rosenbad är Sveriges Utbildningsminister en av de mest särpräglade som Sverige någonsin har haft eller ens kan tänka sig att få.

Jag har skrivit en serie av artiklar om denne märklige man här på bloggen, som har blivit bland de mest uppskattade av alla de inlägg jag har skrivit under åren.

Orsaken är inte svår att se. RM, som han föredrar att kallas, är en man vars syn på den svenska skolan är så i otakt med Sverige och världen att han ständigt lever på gränsen till ett nervöst sammanbrott.

Som jag bl.a. har dokumenterat i det här inlägget: Rottingmajorens vardag: på sommarsemester med Rottingmajoren (obs inte för de minsta)

Men nu är det sommar, skolbarnen befinner sig på grönbete och RM har fått för sig att bli sommarpratare och hålla ett fem timmar långt anförande till alla svenska skolbarn.

Obs, inget för känsliga läsare!

Mejl från Utbildningsdepartementet till Malin Gelé, Sveriges Radios programansvariga för Sommarpratarna från Anna-Lena Melon, statssekreterare till utbildningsministern.

Hej,

Utbildningsministern har beslutat sig för att att sommarprata till alla svenska skolbarn måndagen den 11 juli och beordrar härmed Sveriges Radio att vika den dagens sommarprat till ministern, som kommer att prata i fem timmar. Följande militärmarscher kommer att spelas under programmet: Stars and Stripes Forever, Semper Fidelis, Stars and Stripes Forever (igen), Colonel Bogey, Triumfmarschen ur Aida, Under blågul fana, Abschied der Gladiatoren,Preussens Gloria, Alte Kameraden, Rákóczi-marsch, Unter dem Doppeladle och Brudkören ur Lohengrin.

Med vänlig hälsing,
ALM på Rottingmajorens vägnar,

Mejl från Malin Gelé, VD Programansvarig för programmet Sommar till utbildningsdepartementet till Utbildningsdepartementet

Tyvärr kan vi inte tillgodose ministerns krav. Sveriges Radio är ett fristående verk som själva bestämmer över våra programs innehåll. Ett tal till alla svenska skolbarn, som f.ö. befinner sig på sommarlov, ingår inte i programmet Sommars format.

Mvh
Malin Gelé
Programansvarig för Programmet Sommar

Mejl från Utbildningsministern till Malin Gelé, VD Programansvarig för programmet Sommar till utbildningsdepartementet

Hörrudu Malin!

Om inte Sveriges Radio går mig tillmötes så kommer jag att egenhändigt omringa Sveriges Radio och sätta in Nationella Insatsstyrkan, Första pansarbrigaden, Första flygflottiljen och ubåten Halland tills ni ger upp och låter mig tala i radio. Hur länge jag vill.

Tror du jag bluffar kanske?

Hotfulla hälsningar
Utbildningsminister, Rottingmajor

Mejl från Malin Gelé, VD Programansvarig för programmet Sommar till Länspolismästaren i Stockholm Hugo Brylén

Vi undrar om Du kan hjälpa oss, vi har uppenbarligen fått en vettvilling på halsen.

Mvh
Malin Gelé
Programansvarig för Programmet Sommar

Utdrag ur programmet Rapport …
I ett nattligt inbrott på Sveriges Radios Sommarredaktion så har en okänd person stulit en värdefull guldfisk från ett tjänsterum tillhörande en programansvarig. Polisen är inkopplad.

Ett anonymt mejl till Malin Gelé, VD Programansvarig för programmet Sommar

Jag har kidnappat din jävla guldfisk. Om du inte låter mig sommarprata så kommer jag att svälja honom levande kl 12:00 i morgon.

Det här är allvar, kom ut med vit flagga och händerna över huvudet. Tror du jag bluffar?

Ursinniga hälsningar,
Anonym, Rottingmajor, Utbildningsminister

Utdrag ur Rapport

Sveriges utbildningsminister har drabbats av svår förgiftning och befinner sig på Sabbatsbergs sjukhus efter en märklig olycka i hemmet.

Av någon anledning har han försökt svälja en giftig guldfisk, inget vet riktigt varför.

Förgiftningen har lett till allmän förvirring, större än vanligt enligt ministerns medarbetare, och han kommer att ta timeout och vila upp sig på någon av Hebriderna.

Pressklipp:

[tags]Rottingmajorens Vardag [/tags]