Politik

Nej, den bärbara datorn är inte död, den rör ju på sig!

Trots alla mobila prylar, paddor och mobiler, så är det inte realistiskt att tro att de bärbara datorerna kommer att försvinna. Man kan aldrig bli lika produktiv på en padda eller mobil som på en bärbar dator. Vilket inte betyder att de bärbara datorerna kommer att förbli lika stora och tunga som många av dagens.

En 13 tum Macbook Air, t.ex., visar hur framtidens bärbara datorer kommer att utvecklas.

Nu, som Brian X Chen skriver i New York Times, så skriver marknadsföretaget Gartners att man ser en ljusning för s.k. chrome books tack vare bättre batterier och snabbare processorer: Hope for the Future of Chromebooks and Ultrabooks

It’s been nearly three years since Google introduced Chromebooks — laptops that are always connected to the Internet and store everything online. And it’s been a year and a half since Intel introduced the ultrabook category — thin, lightweight notebooks that cost $800 or more. But neither of these new laptop categories has given a jolt to the flatlining PC industry, because many people are buying tablets instead. Is there hope?

… In a research report published Monday, Gartner said it believed that consumers would become increasingly attracted to devices like the Chromebook and other thin and lightweight notebooks. Part of the newfound interest in these notebooks, Gartner said, will come as more of these devices include Intel’s new processors, called Bay Trail and Haswell, which raise performance and battery life.

Det här är viktigt för en framtid där allt fler använder surf och läsplattor är en värld där allt färre människor är aktiva på webben.

För att vara aktiv så krävs, tyvärr, ett gammaldags taktilt, dvs tangentbord där man kan känna hur tangenterna trycks ner. Det går inte på en padda, och jag har flera stycken så jag vet.

Pressklipp:
Datoravgiften ger klirr i kassan för Radiotjänst,

[tags]Bärbara datorer, läs och skrivplattor, Framtidens bärbara datorer, Chrome books [/tags]