Politik

Nu kommer motattacken, den Kristna Högern försöker stoppa de könsneutrala äktenskapen i Kalifornien!

Efter 24 timmars bröllopsyra i San Francisco och Kalifornien så sätter nu den Kristna Högern in den första av vad som säkert kommer att bli en uppsjö av motattacker för att försöka förhala och i förlängningen rulla tillbaks de könsneutrala äktenskapen i Kalifornien och resten av USA.

Den förmenta orsaken till homofobernas försök att stoppa bröllopsyran är att den liberala Nionde Appellationsdomstolen i San Francisco inte väntade i tre och en halv vecka för att förklara att man inte har något att tillägga till ett tidigare domslut, utan helt enkelt släppte bröllopen fria några timmar efter det att HD hade röstat för att upphäva förbudet mot äktenskapsfrihet i Kalifornien.

Något som Kaliforniens skärpta Justitieminister Kamala Harris hade bett domstolen göra just för att förhindra de väntade angreppen från den Kristna Högern.

Less than 24 hours after California started issuing marriage licenses to same sex couples, lawyers for the sponsors of the state’s gay marriage ban filed an emergency motion Saturday asking the U.S. Supreme Court to stop the weddings being performed in San Francisco.

Attorneys with the Arizona-based Alliance Defending Freedom claim in the petition that the 9th U.S. Circuit Court of Appeals acted prematurely and unfairly on Friday when it allowed gay marriage to resume by lifting a hold that had been placed on same sex unions.

Nu har jag svårt att tro att HD skulle komma att stoppa bröllopen, eftersom man redan en gång har gjort klart att man inte erkänner motståndarnas ställning i målet. Så det här verkar mest vara ett PR-jippo från homofobernas sida. Dom är inte ens bosatta i Kalifornien.

Men nya stämningar kommer sannolikt att hagla, bl.a. för att försöka få HD att begränsa domen till att endast gälla San Francisco och jag tror kanske också Los Angeles, men inte resten av Kalifornien.

Som Juliet Eilperin och Ruth Tam skriver i Washington Post så är de två domsluten, mot DOMA och Proposition 8, så snävt utformade att de ger äktenskapsmotståndarna alla möjligheter att fortsätta sin kamp för att rulla tillbaks äktenskapsfriheten i de delstater som redan har infört den, och försäkra sig om att inga nya delstater kommer att rösta emot vad dom anser vara guds vilja: For gay marriage, the battle now moves to the states

Hours after the Supreme Court struck down a key section of the Defense of Marriage Act, Udi Ofer of the American Civil Liberties Union spent his evening in a Unitarian church in Summit, N.J., training nearly 40 members how to convince three local Republican lawmakers to endorse same-sex marriage.

Less than two days later, leading Christian conservative Ralph Reed was on a conference call with nine donors and representatives of allied organizations discussing how to mobilize the money and resources to fight same-sex marriage activists not only in New Jersey but also in states including Iowa and Oregon.

Äktenskapsfriheten är en oerhört motgång för den mäktiga kristna högern, som inte kommer att kapitulera utan snarare gå i döden för att förhindra att deras makt i det amerikanska samhället undermineras.

Den senaste veckans två domslut är början till ett utdraget och synnerligen otäckt angrepp mot det öppna och toleranta samhället i USA.

Mer inlägg om äktenskapsfriheten i USA.

Pressklipp:
Dom om homoäktenskap överklagas i HD,Homoäktenskap nu tillåtet i Kalifornien,

[tags] Prop 8, Supreme Court, California Gay Marriage, Gay Marriage, Gay Marriage, California Gay Marriage Ban, Proposition 8, Supreme Court Prop 8, California Same-Sex Marriage, Proposition 8 Proponents, Supreme Court Gay Marriage, Supreme Court Proposition 8, Supreme Court Same-Sex Marriage[/tags]

2 thoughts on “Nu kommer motattacken, den Kristna Högern försöker stoppa de könsneutrala äktenskapen i Kalifornien!

  1. Barbro Eriksson

    Jag hoppas verkligen att samkönade äktenskap får fortsätta som förr, vilken tillbakagång det skulle bli om det stoppas.
    I en del fall är USA en förebild, men om man backar för det här är USA verkligen en bakåtsträvare. Fler och fler accepterar ju detta. Jag läste för ett tag sedan att det nu är 15 länder som tillåter samkönade äktenskap. Det går framåt, men sakta.

    1. Lennart

      Barbro: Ja nu är det här ju mest en generationsfråga. Bland dagens tonåringar är det här en icke-fråga, precis som rasdiskriminering och andra former av diskriminering. Så trenden är klar, det kommer bara att ta många långa decennier innan motståndet upphör, speciellt i sydstaterna.

Comments are closed.