Politik

Rottingmajorens vardag: Almedalscrescendo, se hur hela Slite far i luften

Det har blivit många gånger nu under åren som jag har intervjuat Rottingmajoren för den här bloggen. Vi har vanligtvis träffats i hans bunker under Utbildningsdepartementet i Rosenbad, där han verkar tillbringa den mesta tiden och där han känner sig lugn och trygg och kan ta ut svängarna utan att några besvärliga tevekameror fångar honom.

Där har han också sin stora samling med iPaddor och mobiler som han har beslagtagit från tusentals svenska skolbarn. För att inte tala om sin stora samling militärstövlar med hans stolthet, ett par kavalleristövlar med blankpolerade sporrar som ska ha burits av general Ludendorff under slaget vid Tannenberg den 31 augusti 1914 där en hel rysk armé besegrades, följd av segern i slaget vid de Masuriska sjöarna. Och som RM har på sig så ofta han kan, speciellt under riksdagsdebatterna.

Nu träffar jag honom i ett skyddsrum som han har låtit bygga under Solbergaskolan i Visby lagom för Almedagsveckan.

Efter det att Unni Drougge har dödshotat honom så har man en viss förståelse för att han nu håller en låg profil: Författare dödshotar Björklund på twitter. ”Jag lyssnade på hans tal och tyckte det var så dumt”

Nu bevakas han av ett kompani ur svenska insatsstyrkan och som alltid även av sin personliga vaktstyrka från Israels Shin Bet.

Rödmosig i ansiktet efter en natt utan sömn förklarar han bakgrunden till att Folkpartiets militärpolitiske talesman Allan Widmans gått ut med ett pressmeddelande om att Folkpartiet nu tänker spränga hela Slite på Gotland i luften, för att försäkra sig om att ryssarna inte intar staden.

SVT:s Ulf Mattmar skriver om Allan Widmans krigspolitiska utspel: Folkpartist vill göra hamn ”sprängbar”

Varnar för rysk attack Gotland ligger vidöppet för en invasion österifrån, varnar den folkpartistiske försvarspolitikern Allan Widman. Nu kräver han att hamnen i Slite förbereds för att snabbt kunna förstöras om kriget kommer…

Men alla är inte belåtna, för folkpartiets försvarspolitiske talesperson Allan Widman är kajen i Slite ett orosmoment:

– Vi har byggt en mycket stor kaj i det som är den naturliga infallsporten för varje motståndare som kommer mot Sverige och Gotland österifrån.

RM, som Rottingmajoren föredrar att kallas, förklarar varför vi vi inte får bli mjäkiga. Javisst, det bor 1 483 personer i Slite, “men hur många av dom kan vi verkligen lita på?” dundrar RM och klatschar på bordsskivan med den piska han alltid bär med sig.

Och ryska turistbussar, det vimlar ju av ryska turistbussar i Sverige lägger han till. Så ok, kanske stora delar av Slite far i luften, med man och allt, men om vi inte tar dom med överraskning så kan ju ryssarna hinna före. Det handlar om sekunder.

Och det här bara är en början. Ryssen kan komma när som helst och dom kan anfalla var som helst för att inte säga hur som helst, säger RM hest och pekar på den stora militärkarta från 1957 som täcker hela södra bunkerväggen.

Hela Sverige måste göras sprängbart säger han, nu, på en gång. Den brända jordens taktik, ingenting får bli kvar, minst av allt några civilpersoner.

Dom enda jag kan lita på är mina skolbarn säger RM och försöker lugna sig litet medan han kippar efter andan. Det är fantastiskt hur väl bemött jag blir på mina resor till skolorna runt landet tillägger han.

Ta Solklintsskolan i just Slite. När jag berättade för eleverna om att dom måste vara på sin vakt och inte lita på någon av sina klasskamrater och att ryssarna kanske kommer och att vi snart kanske måste spränga hela jäkla stan i luften, så föll de yngsta i gråt av tacksamhet. Det var mycket rörande.

Sen gav dom mig den här som present sade RM och visar stolt upp ett stort brunt paket som ligger i ett hörn i bunkern. Jag har inte ens haft tid att öppna det. “Till Farbror Rottingmajoren” står det på paketet. “För att visa vad vi tycker om farbror” stod det litet längre ner på paketet i spretig handstil.

“Är det bra att du öppnar …” frågar jag RM medan han ivrigt river upp papperet och sen öppnar paketet. Jag hinner just slänga mig under bordet när hela paketet smäller till och rummet fylls av krutrök och en helsvart RM segnade ner på golvet bredvid mig.

“Jävla ungar, det är svartkrut, dom är säker kommunister” är de sista han hinner säga innan han svimmar och fyra Shin Bet-mannar kasta sig över honom.

Han lär sig aldrig, den gode RM, men samtidigt är han stryktålig,
som de tidigare inläggen i den här serien har dokumenterat.

Hur många fler attentat han kommer att utsättas för av Sveriges skolbarn vet ingen. Bara att det här säkert inte är det sista.

Pressklipp:
K-G Bergström om Löfvens tal, Årets grej i Almedalen ? en 3D-skrivare,Mycket teknikprat i Almedalen – i år igen,K-G Bergström om Löfvens tal

[tags]Slite Hamn, Hamnen i Slite, Folkpartiet spränger Slite Hamn ,Slite sprängs, Folkpartiet och Slite, Slite och Folkpartiet, Fplkpartiet och Ryssarna, Rottingmajoren och ryssarna[/tags]