Politik

På väg till äventyret i Nairobi och den afrikanska mobilmarknaden

Random Hacks of Kindness i Nairobi.

Har under åren haft turen att få resa till en mängd olika platser i olika världsdelar för att delta i IT-relaterade konferenser och möten. Men aldrig till Afrika.

Eftersom den afrikanska mobilmarknaden nu är glödhet just nu så kommer jag antagligen att tillbringa två veckor i Nairobi i augusti för att kolla läget och delta i olika möten om den mobila webben, bl.a. på Jomo Kenyatta University och Strathmore University, båda i Nairobi.

Nu är Nairobi inte helt ofarlig, man kan bli överfallen, rånad och bestulen på både det ena och det andra, men lika viktigt är att trafiken inte är av denna världen. Mycket beroende på att det inte finns några trafikljus i hela stan- Ja i alla fall inga fungerande trafikljus.

Man skannas med metalldetektorer när man kommer in på hotellet och ombeds meddela vart man ska och när man väntas tillbaks när man lämnar hotellet. Och man uppmanas att inte bege sig in i centrum eller egentligen någon stans på egen hand.

När man anländer och lämnar flygplatsen blir man rådd att anlita en s.k. concierge-service för att få hjälp med att ta sig genom passkontrollen, köpa valuta osv.

Det låter onekligen som om äventyret väntar bakom närmsta dörr.
Kanske inte direkt ett sånt äventyr som jag egentligen ser fram emot, men klarar jag mig bara tillbaks hit igen så väntar en månad i Sverige.

Om någon har varit i Nairobi och vill dela med sig av sina erfarenheter så kommentera gärna eller mejla.

Pressklipp:

[tags]Nairobi IT, IT i Nairobi, Mobilindustrin i Nairobi, Mobiler i Nairobi [/tags]