Politik

Sex i USA: kvinnor, dagen efter pillret och abortförbud i det splittrade USA

En orgie av manschauvinism och kvinnohat som nu sveper USA i form av ständigt nya abortförbudslagar som kommer att göra USA till ett av de få länder i västvärlden som steg för steg blir mer istället för mindre kvinnofientligt.

Men i försöken att göra USA till en kopia av dagens Iran eller Saudi Arabien så finns det också små ljuspunkter, som det faktum att president Obama helt oförklarligt plötsligt slutade sin högst personliga Jihad mot dagen-efter pillret, som nu faktiskt finns tillgängligt för unga kvinnor bl.a. i delat av New York.

Anemona Hartcollis och Michaelle Bonbd skriver i New York Times:
Ready Access to Plan B Pills in City Schools

New York City had long ago come to an accommodation with the idea that girls as young as 13 or 14 should have easy access to the pill.

Through a patchwork of nurses’ offices and independent clinics operating in schools, students can now get free emergency contraceptives like Plan B One-Step in more than 50 high school buildings, generally in neighborhoods with high teenage pregnancy rates. Girls needing the drug have been able to get it immediately under the supervision of doctors or nurse practitioners with prescribing ability. School clinics began dispensing the pills several years ago, and in the 2011-12 academic year alone, about 5,500 girls received them at school at least once, according to the city’s Department of Health and Mental Hygiene.

Hälften av alla skolbaserade vårdcentraler I USA är förbjudna att dela ut några som helst preventivmedel, inklusive kondomer, på grund av lokala antisex lagstiftning som ofta har drivits igenom av den kristna högern. Det anses som det bästa sättet att tvinga ungarna att sluta tänka på sex, det plus kalla avrivningar och bibelstudier.

Stora delar av USA befinner sig inte en bit in på tvåtusentalet utan på tiden kring Jesus födelse, och så kommer det att förbli. Utom i vissa oaser alltså.

Pressklipp:

[tags] Sex i USA, abortförbud i USA, Dagen efterpillret i USA, Obama Sex i USA[/tags]